Οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις του Βασίλειου Κωστέτσου είναι αφιερωμένες στην αγαπημένη του μητέρα, την «Αγία Άννα» όπως την αποκαλεί, την οποία μόλις έχασε.

Όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος πριν από μερικούς μήνες, η μητέρα του έπασχε από την πάθηση του ALS (Αμυοτροφική Πλευρική Σκλήρυνση), την ίδια ασθένεια που είχε και ο Στίβεν Χόκινγκ. Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή νευρολογική πάθηση που προκαλεί μυϊκή αδυναμία, αναπηρία και οδηγεί στον θάνατο. Τους τελευταίους μήνες της ζωής της ήταν καθηλωμένη στο σπίτι με σοβαρά κινητικά προβλήματα χωρίς να μπορεί ούτε να φάει. Ο Βασίλειος Κωστέτσος και η αδερφή του βρίσκονταν συνεχώς στο πλευρό της, προσπαθώντας να μην της δείξουν πόσο στεναχωρεμένοι είναι.

Τους τελευταίους μήνες της ζωής της ήταν καθηλωμένη στο σπίτι με σοβαρά κινητικά προβλήματα χωρίς να μπορεί ούτε να φάει.

Στη νέα ανάρτηση που έκανε μετά τον θάνατό της, την οποία συνόδευσε με μια παλιά φωτογραφία τους, ο σχεδιαστής μόδας έγραψε:

«Η Μητέρα μας Άννα γεννήθηκε στην Αθήνα κόρη του Φαναριώτη απο την Κωνσταντινούπολη Βρασίδα-Δημητρίου Παπαδόπουλου Δικηγόρου και Ευρεσιτεχνη των βυτιοφόρων φορτηγών και ένας απο τους ιδρυτές των Ελληνικών Πετρελαίων στην Ελλάδα και της Πολυξένης Σταυρίδου γεννημένη στην Προύσα της Σμύρνης και μεγαλωμένη στην Όμορφη Θεσσαλονίκη όπου και γνωρίστηκαν. 

»Στην πορεία ήρθαν στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην Καλλιθέα όπου εκεί γεννήθηκε η μητέρα μας Άννα!

»Το ανήσυχο πνεύμα του παππού μας και πατέρα της και η Αγάπη του για την μαγειρική τον έκανε να πουλήσει τις μετοχές του στα Ελληνικά πετρέλαια και να μετατρέψει το πατρικό τους σπιτι στην θρυλική "Ριβιέρα" μια γαλλική κουζίνα που άφησε εποχή στην Αθήνα!

«Το ανήσυχο πνεύμα του παππού μας και πατέρα της και η Αγάπη του για την μαγειρική τον έκανε να πουλήσει τις μετοχές του στα Ελληνικά πετρέλαια και να μετατρέψει το πατρικό τους σπιτι στην θρυλική "Ριβιέρα"»

»Εκεί μεγάλωσε η μητέρα μας μαθαίνοντας την μαγειρική όπου οι σπεσιαλιτέ της θα μας μείνουν αξέχαστες!

»Το 1968 άνοιξε στο Παλαιό Φάληρο με την αδελφή της Εύη την πρώτη boutique στην Ελλάδα! Την “Evannette” φέρνοντας ρούχα εισαγωγής απο το εξωτερικό!

»Στην πορεία το 1973 συνέχισε μόνη της ανοίγοντας για να είναι κοντά στην "Ριβιερα" στην Καλλιθέα την boutique "Annette".

»Εκεί μεγαλώσαμε εκεί δημιούργησα τα πρώτα μου σχέδια... ταξιδέψαμε μαζί της απο μικρά παιδιά σε όλες τις Μέκκες της Μόδας στον κόσμο!

«Το 1968 άνοιξε στο Παλαιό Φάληρο με την αδελφή της Ευη την πρώτη boutique στην Ελλάδα! Την “Evannette” φέρνοντας ρούχα απο το εξωτερικό!»

»Μαθαίνοντας τα πάντα για την Μόδα!

»Αμέτρητα ταξίδια... Αμέτρητες εμπειρίες...

»Ήταν πάντα δίπλα μου ακούραστος συνεργάτης και Υπερταλαντουχα δημιουργός!

»Μετέτρεπε τις Ιδέες μου Υψηλής Ραπτικής σε Pret a Porter! Σε Best Seller!

»Δεν μου στάθηκε εμπόδιο ποτέ! Σε καμία τρέλα μου... Δεν μου αρνήθηκε ποτέ τίποτα...!

»Απλα ήθελε να 'μαι ευτυχισμένος...

»Δεν θα ξεχάσω τις πρώτες μου επιδείξεις στο πατρικό μου με τα λουκούλεια γεύματα μετά την επίδειξη στις κοσμικές πελάτισσες μου...

»Πάντα χαμηλών τόνων Πάντα ευγενής Πάντα Γενναιόδωρη!

»Μεγάλο Τεράστιο το κενό που αφήνει....η “Αγία Άννα”».

Δείτε τη νέα ανάρτηση του Βασίλειου Κωστέτσου:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram
 

TAGS