ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

H πρώτη δυτική γυναίκα που γέννησε ενώ βρίσκεται στην εξουσία: Η θαυμαστή Νεοζηλανδή πρωθυπουργός

H 38χρονη ηγέτιδα μία εβδομάδα αφού απέκτησε την κόρη της εισήγαγε ένα «Πακέτο Οικογενειών» ύψους 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

H πρώτη δυτική γυναίκα που γέννησε ενώ βρίσκεται στην εξουσία: Η θαυμαστή Νεοζηλανδή πρωθυπουργός

Βρίσκεται στην άλλη άκρη του κόσμου, αλλά σε σχέση με την Ελλάδα φαίνεται να είναι σε άλλο πλανήτη. Η υποστήριξη που προσφέρει η Νέα Ζηλανδία σε νέες οικογένειες μοιάζει εξωπραγματική αλλά φέρει την υπογραφή της 38χρονης πρωθυπουργού της χώρας, Jacinda Ardern, η οποία μάλιστα στη διάρκεια της θητείας της, πριν από έναν ακριβώς χρόνο, έφερε στον κόσμο ένα κοριτσάκι. Ένα status που ανέβηκε τότε στο Facebook, αμέσως μετά τον τοκετό της νεαρής ηγέτιδας, έχει ξαναγίνει viral αυτές τις μέρες και μάς φέρνει σε επαφή με τη θαυμαστή ιστορία της:

«Αυτή είναι η Jacinda Ardern, η Πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας. Είναι 37 ετών και η νεώτερη επικεφαλής κυβέρνησης στον κόσμο. Είναι επίσης η πρώτη δυτική γυναίκα που γεννάει ενώ βρίσκεται στην εξουσία. Στις 21 Ιουνίου γέννησε σε δημόσιο μαιευτήριο ένα υγιέστατο κοριτσάκι. Το ονόμασε Neve Te Aroha. «Te Aroha» σημαίνει «Η Αγάπη» στα Μάορι. Αντιπροσωπεύει όλα τα ονόματα που υποβλήθηκαν, κατόπιν αιτήματος της, από διάφορες φυλές σε όλη τη χώρα.

»Αυτός είναι ο Clarke Gayford, ο σύντροφος της (όχι ο σύζυγος της!). Είναι τηλεοπτικός παρουσιαστής ενός ντοκιμαντέρ με θέμα την αλιεία. ΑΥΤΟΣ (!!!) θα μείνει στο σπίτι με το παιδί όταν αυτή θα επιστρέψει στη διοίκηση της χώρας (6 εβδομάδες μετά τη γέννηση). Πιστεύει ότι είναι λογικό να παραιτηθεί από την καθημερινή του δουλειά για να μένει στο σπίτι και να φροντίζει το μωρό. Φοράει ένα πουλόβερ που πήρε από op-shop (κατάστημα μεταχειρισμένων) στο Gisborne.

»Μια εβδομάδα μετά τη γέννηση, η Jacinda εισήγαγε ένα "Πακέτο Οικογενειών" ύψους 5.5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Βασίζεται στη γνώση ότι τα πρώτα χρόνια της ζωής των παιδιών είναι τα πιο σημαντικά. Το πακέτο δίνει επιπλέον 75 δολάρια την εβδομάδα σε οικογένειες χαμηλού εισοδήματος με νέα μωρά και επιπλέον 700 δολάρια τον χρόνο σε οικογένειες για το κόστος της χειμερινής θέρμανσης. Μαζί με άλλα μέτρα το πακέτο αυξάνει την Αμειβόμενη Άδεια (Paid Leave) για όλους τους νέους γονείς από 18 εβδομάδες σε μέχρι 26 εβδομάδες. Υπολογίζεται να επηρεάσει περισσότερες από 650 χιλιάδες οικογένειες μέχρι να εφαρμοστεί πλήρως. Tις λεπτομέρειες ανακοίνωσε από τον καναπέ της, χωρίς μακιγιάζ, μέσω του Facebook Live, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του θηλασμού του παιδιού της.

»Καμία δόση υπερβολής. Είναι απλά στη Νέα Ζηλανδία.

Repost by Georgia Yiangou»

Δείτε την ανάρτηση:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

19 Απρ 2024

Η πανέμορφη Αθηναία που ερωτεύτηκε ο Λόρδος Βύρων: "Ζωή μου, σ’ αγαπώ!"

Το άγνωστο ειδύλλιο που ενέπνευσε το διάσημο ποίημα του λογοτέχνη "Η κόρη των Αθηνών". Ο Λόρδος Βύρων απεβίωσε 19 Απριλίου 1824.

18 Απρ 2024

Λίζερλ Αϊνστάιν: Το "κρυφό" παιδί του Άλμπερτ Αϊνστάιν που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μετά τη γέννηση

Σχεδόν 25 χρόνια μετά τον θάνατο του Γερμανού νομπελίστα (που πέθανε 18 Απριλίου 1955) αποκαλύφθηκε η ύπαρξη τρίτου παιδιού στην ζωή του.

Περισσότερα από

Stories

17 Απρ 2024

57 χρόνια πριν: Οι Rolling Stones στην Αθήνα τον Απρίλη του 1967

Τέσσερις ημέρες πριν από το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών, οι Rolling Stones άνοιγαν τον χορό των ροκ συναυλιών στην Ελλάδα. Η συναυλία τους στο γήπεδο του ΠΑΟ άρχισε κανονικά, αλλά δεν τελείωσε ποτέ.

17 Απρ 2024

Δημήτρης Μητροπάνος: Γνώρισε τον εξόριστο πατέρα του όταν ήταν 29 χρόνων. Οι αποβολές από τα σχολεία και η πατρική σχέση με τον Ζαμπέτα

Ήταν17 Απριλίου όταν ο Δημήτρης Μητροπάνος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πνευμονικό οίδημα και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 64 ετών.

17 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

16 Απρ 2024

Η Δούκισσα Νομικού 17 χρόνια πριν: Όταν η όμορφη φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ κέρδιζε το στέμμα

Τότε ήταν ένα γλυκό κοριτσάκι, φοιτήτρια ακόμα στην ΑΣΟΕΕ. Με δυσκολία κοιτούσε την κάμερα.

16 Απρ 2024

Τσάρλι Τσάπλιν:"Δεν είμαι ακριβώς ερωτευμένος μαζί της, αλλά εκείνη είναι απόλυτα ερωτευμένη μαζί μου"

Η μεγάλη αδυναμία του Τσάρλι Τσάπλιν στις ανήλικες γυναίκες. Ο Τσαρλς Σπένσερ "Τσάρλι" Τσάπλιν (Charles Spencer "Charlie" Chaplin) γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1889 στο Λονδίνο από γονείς θεατρίνους.

16 Απρ 2024

Κριστόφ: Ο τραγουδιστής του πρώτου μου μπλουζ

Ήυαν ο ερμηνευτής που "χόρεψε" μαζί του κάθε ερωτευμένο ζευγάρι. "Οh! Mon Amour"

15 Απρ 2024

Ζαν Πολ Σαρτρ: "Αν έγινα φιλόσοφος, αν επεδίωξα τόσο επίμονα τη φήμη, όλα έγιναν βασικά για να μπορώ να ρίχνω γυναίκες"

Ο μπουρζουά φιλόσοφος που περιφρόνησε τους μπουρζουάδες και το βραβείο Νόμπελ πέθανε σαν σήμερα.

15 Απρ 2024

Γιάννης Φέρτης: Η φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση από τον γάμο τους

Η σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση.

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.