Το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης του γυναικείου σώματος, το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση της σεξουαλικότητας, την αντισύλληψη και την έκτρωση, φαίνεται πως δεν είναι καθόλου κεκτημένο στην Ελλάδα του 2020, όπου μετά το πρωτοσέλιδο της αθλητικής εφημερίδας Sportime που τασσόταν κατά των αμβλώσεων, με τίτλο «Αφήστε με να ζήσω», ακολουθεί τώρα σειρά διαφημίσεων στο Μετρό που από το πρωί της Δευτέρας έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις στα social media.

Με την υπογραφή της οργάνωσης Αφήστε Με Να Ζήσω, «ομπρέλα» για δεκάδες Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία όπως αυτοπροσδιορίζεται στην ιστοσελίδα της, πρόκειται για μια προπαγανδιστική αφίσα που έχει τοποθετηθεί σε διάφορες αποβάθρες, ανάμεσα σε αυτές και την πλέον κεντρική του Συντάγματος, που γράφει: «Ήξερες ότι στο αγέννητο παιδί... από την 18η ημέρα κτυπά η καρδιά του; Από την 42η μέρα ανιχνεύονται εγκεφαλικά κύματα; Από την 8η εβδομάδα όλα τα όργανά του έχουν δημιουργηθεί; Από την 10η εβδομάδα νοιώθει πόνο;». Το κείμενο συνεχίζει: «Διάλεξε τη ζωή…! Κίνημα Υπέρ της Ζωής».

Από το πρωί φωτογραφίες της αφίσας κάνουν τον γύρο του διαδικτύου συνοδευόμενες από σχόλια όπως αυτή της συγγραφέα και βιβλιομπλόγκερ Katerina Malakate που γράφει:

«Πρωτοείδα αυτή την αφίσα και τα αντίστοιχα φυλλάδια στο ιατρείο ενός ελληνοαμερικανού παιδοχειρούργου στα Βόρεια Προάστια πριν δύο χρόνια. Είχα φρικάρει όσο περίμενα το μικράκι μου να ξυπνήσει από τη νάρκωση -που ο τύπος αυτός την έκανε στο ιδιωτικό του ιατρείο, φυσικά χωρίς απόδειξη- , πώς άφησα το παιδί μου στα χέρια ενός τέτοιου αστοιχείωτου και αμόρφωτου. Τώρα η αφίσα είναι παντού στο Μετρό. Πόσα λεφτά εμπλέκονται και από πού προέρχονται άραγε;». «Σοβαρά, υπάρχουν και στο μετρό τώρα? Γυρνάμε 30 χρόνια πίσω» γράφει από κάτω, ενδεικτικά, ένα σχόλιο.

Δείτε την ανάρτηση:

Δείτε μερικές ακόμα αντιδράσεις στο Facebook:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS