Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η ιστορία μίας 32χρονης γυναίκας από την Αίγυπτο, η οποία σε καθημερινή βάση κουβαλάει στα χέρια και στους ώμους της τον ανήμπορο σύζυγό της, ο οποίος χρειάζεται αιμοκάθαρση κάθε δύο ημέρες.

Η Heba Alsayed κατάφερε να τραβήξει πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας, όταν η κάμερα του αραβικού δημοσιογραφικού δικτύου Al Jazzera την εντόπισε να κουβαλάει στην πλάτη της τον ανήμπορο σύζυγό της, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στο νοσοκομείο για την απαραίτητα διαδικασία της αιμοκάθαρσης του Khalid.

Ο 45χρονος αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα υγείας (ηπατίτιδα C, νεφρική ανεπάρκεια κι οστεοπόρωση), ενώ αδυνατεί να κινήσει τα πόδια του και το αριστερό του χέρι.

Ελλείψει της οικονομικές δυνατότητας για αγορά αναπηρικού αμαξιδίου, η 32χρονη Heba είναι αναγκασμένη να κάνει όλες τις διαδρομές με τον άντρα της στην πλάτη της, καθώς οι επισκέψεις σε νοσοκομεία και γιατρούς είναι καθοριστικές για την επιβίωσή του, ενώ παράλληλα πρέπει να φροντίζει και τα δύο ανήλικα παιδιά τους.

Ο Khalid εργαζόταν ως οικοδόμος όταν ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας τον καθήλωσε στο σπίτι, ενώ στη συνέχεια νόσησε κι από ηπατίτιδα, με αποτέλεσμα η νεφρική του λειτουργία να είναι σχεδόν μηδενική κι η αιμοκάθαρση απαραίτητη.

Η δημοσιοποίηση της ιστορίας του ζευγαριού προκάλεσε κύματα συμπαράστασης από χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου και των social media, με πολλούς να ψάχνουν τρόπο να συνδράμουν οικονομικά την οικογένεια, τα έσοδα της οποίας περιορίζονται στην πενιχρή αναπηρική σύνταξη του Khalid και στα λιγοστά χρήματα που κερδίζει η Ηeba συλλέγοντας σκουπίδια κι ανακυκλώνοντάς τα.

Η ίδια, πάντως, εμφανίζεται αποφασισμένη να συνεχίσει να συμπαραστέκεται με κάθε μέσο και τρόπο στον ανήμπορο σύζυγό της, σημειώνοντας ότι η απόφαση να μην τον εγκαταλείψει ποτέ στην τύχη του ήταν η σημαντικότερη της ζωής της.

«Είμαι η μόνη που δουλεύει στο σπίτι. Έχω καταστρέψει τη σπονδυλική μου στήλη από αυτό. Όμως, όταν οι γιατροί μου είπαν να σταματήσω να κουβαλώ οτιδήποτε βαρύ τους είπα ότι ο άντρας μου δεν είναι οτιδήποτε. Είναι ο άντρας μου», εξηγεί η Heba. 

Δείτε το βίντεο: 

 

Πηγή: gazzetta.gr

TAGS