Με το που βγήκε το σποτ του ΕΟΤ, άρχισε ένας χορός απόψεων, δηλώσεων, πληροφοριών και παραπληροφόρησης γύρω του. Κόστισε 32 εκατομμύρια ενώ παραχωρήθηκε στον ΕΟΤ δωρεάν; Δείχνει παραλία της Κροατίας ενώ είναι ελληνική.

Η ατάκα είχε ξαναχρησιμοποιηθεί από την Lancaster; Το «Greek Summer is a state of mind» είναι κάτι καινούργιο ή το έχουμε ξανακούσει αν όχι πει όλοι μας κάποια στιγμή; 

Ο δημιουργός του κειμένου Θανάσης Παπαθανασίου, έγραψε τα παρακάτω στο φέισμπουκ θέλοντας να δώσει τη δική του απάντηση σε όλο αυτό:

«Για να τελειώνουμε με την υποτιθέμενη αντιγραφή του σλόγκαν των αντιηλιακών.

Η φράση Summer state of mind υπάρχει στη λογοτεχνία εδώ και χρόνια όπως και χιλιάδες ακόμα εκδοχές του τι είναι state of mind.

Η εταιρία καλλυντικών την υιοθέτησε πρόσφατα για μια προσφορά της.

Σε Ευρώπη και Αμερική η φράση έχει ξαναχρησιμοποιηθεί πολλές φορές.

Εμείς τη χρησιμοποιούμε στη μέση του κειμένου -δεν είναι καν σλόγκαν- για να πετύχουμε αυτό που είναι ο επικοινωνιακός μας στόχος και που οι «ειδικοί» της επικοινωνίας στο διαδίκτυο αδυνατούν να δουν:

Να καθιερώσουμε την έκφραση “Greek Summer” σαν την ανώτερη, την πιο ξεχωριστή μορφή διακοπών στη Μεσόγειο και να βρεθούμε έτσι ένα ποιοτικό σκαλί πάνω από τους ανταγωνιστές μας.

Να το κάνουμε brand δηλαδή.

Για να εξηγήσουμε λοιπόν τι σημαίνει Greek Summer χρησιμοποιούμε μια ήδη γνωστή έκφραση αλλά την κάνουμε δική μας δίνοντάς της ελληνικό περιεχόμενο. Greek summer state of mind is…να είσαι με ανθρώπους που αγαπάς, συνδεδεμένος με τη φύση και να νιώθεις ελευθερία.

Τα συναισθήματα που δημιουργεί το ελληνικό καλοκαίρι είναι ακριβώς τα συναισθήματα που έχει ανάγκη να νιώσει ο πλανήτης μετά τον κορωνοϊό!

Αυτόματα, ο ξένος που βλέπει το σποτ νιώθεi μέσα του τη διαφορά του Greek Summer από τα υπόλοιπα summer.

Αυτό δηλαδή που έπρεπε να πετύχουμε μέσα σε αυτά τα 40 δευτερόλεπτα.

Το 1959, ο Αλμπέρ Καμύ μεθυσμένος από τα καλοκαίρια της Λέσβου έγραφε: «βαθιά στην καρδιά του χειμώνα ανακάλυψα μέσα μου ένα ανίκητο καλοκαίρι.»

Το συναίσθημα αυτής της φράσης θέλαμε να νιώσει ο ξένος θεατής του σποτ και νομίζω ότι το μεταδώσαμε.

Ελπίζω μόνο τώρα να μην ξεσηκωθούν οι κληρονόμοι του Καμύ.»

 

Δείτε την ανάρτηση του Θανάση Παπαθανασίου:

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS