Η παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνης Nathalie Lete, με έδρα στο Παρίσι και μεγάλη εμπειρία στις εικονογραφήσεις, τα υφάσματα, την κεραμική, τους πίνακες ζωγραφικής, δημιούργησε έναν παραμυθένιο κόσμο στο εξοχικό της σπίτι κατά τη διάρκεια της καραντίνας.  

Η Γαλλίδα καλλιτέχνης εκμεταλλεύτηκε τις ώρες που παρέμεινε σε κατ’ οίκον περιορισμό και μετέτρεψε όλες τι επιφάνειες του σπιτιού σε μια χρωματιστή «χώρα των θαυμάτων». Κάθε βήμα που κάνει κάποιος στο εσωτερικό αρκεί για να ανακαλύψει ονειρεμένα λουλούδια σε ζωντανά χρώματα που «ανθίζουν» στις πόρτες, τους τοίχους, τις σκάλες και τα έπιπλα - σαν να είναι ένα σπίτι βγαλμένο από ένα παραμύθι.

 «Το σπίτι, το αγόρασα πριν από τρία χρόνια», λέει η καλλιτέχνης. «Το όνειρό μου από τότε που ήμουν έφηβος ήταν να γεμίσω το σπίτι μου με την τέχνη μου». Όταν άρχισε να διακοσμεί το εξοχικό της, η Lete σκόπευε να διακοσμήσει με τους φανταστικούς της πίνακες το χώρο της. Ωστόσο, όταν η Γαλλία μπήκε σε lockdown, ο σύζυγός της την ενθάρρυνε να πάρει το πινέλο της και να ζωγραφίσει το σπίτι. Τώρα, η Lete περνάει κάθε μέρα προσθέτοντας τα πανέμορφα μοτίβα της - ένα λουλούδι ή ένα πουλί - σε κάθε γωνιά.

Εκτός από τους τοίχους του σπιτιού της, η καλλιτέχνης έχει επίσης αναβαθμίσει και τα έπιπλα της με νέα floral σχέδια. «Αυτό που μου άρεσε ιδιαίτερα ήταν η ιδέα να δημιουργήσεις τον δικό σου κόσμο, ένα είδος φωλιάς, γεμάτο με τη δική σου τέχνη. Από τοιχογραφίες μέχρι χαλιά, και από υφάσματα μέχρι φωτιστικά και καθημερινά πιάτα, η ιδέα είναι ότι μπορείτε να μετατρέψετε απλά πράγματα και έπιπλα σε κάτι ξεχωριστό και προσωπικό». 

Σύμφωνα με τις εικόνες που η καλλιτέχνης δημοσίευσε στο Instagram της, δεν παρέλειψε να ζωγραφίσει κανένα μέρος του σπιτιού της. Η Lété διακόσμησε με τα πινέλα της ακόμη και το κεφαλάρι του κρεβατιού της, προσθέτωντας καρδιές και στίχους από τραγούδια.

Δείτε εικόνες της όμορφης εξοχικής κατοικίας της Lété

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS