Ανάρπαστο έχει γίνει το κέικ σε σχήμα χαρτιού υγείας που πουλιέται σε έναν φούρνο της Γερμανίας, εν μέσω κορονοϊού. Ο φούρνος βρίσκεται στην πόλη Ντόρτμουντ της Γερμανίας και όπως εξηγεί ο αρτοποιός που είχε την ιδέα, το κέικ κορμού με επικάλυψη λευκής σοκολάτας έχει γίνει best seller. Η πανδημία κορονοϊού οδήγησε πλήθος πολιτών σε πολλές χώρες του πλανήτη να «στοκάρουν» σημαντικές ποσότητες βασικών αγαθών. Μεταξύ αυτών και το χαρτί τουαλέτας.

Η ιδέα ήρθε στον αρτοποιό Τιμ Κορτούεμ όταν άκουγε πελάτες να παραπονιούνται για τις ελλείψεις σε χαρτί υγείας στα σούπερ μάρκετ. O αρτοποιός ξεκίνησε με τη δημιουργία του εναλλακτικού κέικ και πλέον φουρνίζει έως και 200 κέικ την ημέρα, αδυνατώντας να ανταποκριθεί στη μεγάλη ζήτηση.

 
 
 
 
 
 
 

Ο αρτοποιός εξηγεί «Σκεφθήκαμε πως θα ήταν ωραίο να δημιουργήσουμε φαγώσιμα που θα μοιάζουν με ρολά χαρτιού τουαλέτας. Κι έτσι γεννήθηκε η ιδέα, που αποδείχθηκε ιδιαίτερα επικερδής. Οι πελάτες μου ξετρελαίνονται με αυτό. Στους περισσότερους αρέσει γιατί προσθέτει μία νότα ευθυμίας σε αυτούς τους καιρούς». Μάλιστα στην ποικιλία των γλυκισμάτων έχουν προστεθεί και μπισκότα που απεικονίζουν πρόσωπα που φορούν μάσκες, για να συμβαδίζουν με τις εικόνες των ημερών.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mar 25, 2020 at 9:29pm PDT

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS