Ένα συγκλονιστικό βίντεο που τραβήχτηκε πριν από δύο χρόνια, δείχνει μια μαθήτρια που παρενοχλείται σεξουαλικά όπως περπατά μέσα στην πανεπιστημιούπολη, στο Πανεπιστήμιο του Καΐρου στην Αίγυπτο.

Φορώντας ένα ροζ τόπ και στενό τζιν, η νεαρή γυναίκα δέχθηκε πλήθος σφυριγμάτων, φωνών και σχολίων από μια ομάδα ανδρών που την ακολουθούσε και αυξανόταν σε κάθε της βήμα. 

Στο βίντεο που έχει γίνει viral στα social media, φαίνεται να την συνοδεύουν φύλακες του Πανεπιστημίου, καθώς προηγουμένως, η κοπέλα είχε κρυφτεί στην τουαλέτα για να ξεφύγει από την ομάδα των φοιτητών, οι οποίοι φέρονται να προσπάθησαν να αφαιρέσουν τα ρούχα της.

Ο Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Καΐρου, Gaber Nasser, έκτοτε πυροδότησε την οργή των υπόλοιπων γυναικών, αφού φάνηκε να κατηγορεί τη φοιτήτρια, λέγοντας ότι τα ρούχα της ήταν «λίγο αντισυμβατικά». Μιλώντας στο αιγυπτιακό κανάλι ONTV είπε: «Αυτό το κορίτσι μπήκε στο πανεπιστήμιο φορώντας ένα Abaya [χαλαρό μανδύα] αλλά στη συνέχεια άλλαξε και εμφανίστηκε με αυτά τα προκλητικά ρούχα, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί καθόλου το συμβάν».

Η Mariam Kirollos, ακτιβίστρια των δικαιωμάτων των γυναικών, δήλωσε στο Twitter ότι ο πρύτανης πρέπει να «ανακρθεί και να απελαθεί» και ότι «οι έρευνες για το περιστατικό θα πρέπει να ξεκινήσουν αμέσως».

Αλλά ο κ Nasser ισχυρίζεται ότι παραποιήθηκαν τα όσα είπε και ζήτησε συγγνώμη για την παρεξήγηση.

«Θα ήθελα να διαβεβαιώσω ότι αυτό δεν είναι αλήθεια και ζητώ συγνώμη για την παρεξήγηση και επαναλαμβάνω ότι όσοι παρενόχλησαν το κορίτσι θα πρέπει να τιμωρηθούν αυστηρά», έγραψε στο Twitter.

Δυστυχώς, η αντιμετώπιση αυτή της γυναίκας είναι πολύ συνηθισμένη στην Αίγυπτο.
Οι περισσότερες φοιτήτριες στο Πανεπιστήμιο του Καΐρου φορούν φαρδιές μπλούζες και τζιν αποφεύγοντας τα αποκαλυπτικά ρούχα, όπως πολλές γυναίκες στην Αίγυπτο.

Έκθεση του ΟΗΕ πέρυσι διαπίστωσε ότι το 99,3% των γυναικών και των κοριτσιών στην Αίγυπτο είχαν παρενοχληθεί σεξουαλικά.

TAGS