Στο Κάνσας Σίτι του Μιζούρι, τρεις περουβιανοί πιγκουίνοι είχαν την τύχη να επισκεφθούν το μουσείο τέχνης Nelson-Atkins και να απολαύσουν έργα διάσημων ζωγράφων όπως ο Καραβάτζιο και ο Μονέ.

Λόγω της πανδημίας, τα μουσεία στις ΗΠΑ παραμένουν κλειστά, όπως άλλωστε και ο ζωολογικός κήπος που φιλοξενεί τους πιγκουίνους. Επομένως, οι αρμόδιοι είχαν την ιδέα να επιτρέψουν σε ζώα από ζωολογικούς κήπους να περιπλανηθούν για λίγο έξω από τα κάγκελα.

Τρεις περουβιανοί πιγκουίνοι είχαν την τύχη να επισκεφθούν το μουσείο τέχνης Nelson-Atkins και να απολαύσουν έργα διάσημων ζωγράφων

Πιο συγκριμένα, ο ζωολογικός κήπος του Κάνσας, το Kansas City Zoo, επέτρεψε σε τρεις πιγκουίνους να περιηγηθούν -κατόπιν συνεννόησης και προετοιμασίας- σε κάποιες αίθουσες του άδειου σήμερα Nelson Atkins Museum of Art. Το χαριτωμένο βίντεο της περιήγησης που ετοίμασε το μουσείο δείχνει τα δίποδα να σταματούν για λίγο μπροστά σε έργα μαίτρ του Ιμπρεσιονισμού και του Μπαρόκ.

«Είμαστε τόσο ευτυχείς που καλωσορίζουμε τους συναδέλφους μας από τον ζωολογικό κήπο οι οποίοι έφεραν μαζί τους ξεχωριστούς φίλους και, στην πραγματικότητα, βλέπουμε πώς αυτοί αντιδρούν στην τέχνη» λέει στο βίντεο ο εκτελεστικός διευθυντής του μουσείου Julián Zugazagoitia. Σύμφωνα με τον διευθυντή του μουσείου, την προσοχή των πιγκουίνων τράβηξε κυρίως ο Καραβάτζο. Ιδιαιτέρως, όπως καταγράφηκε στο βίντεο, ένας από αυτούς κοίταζε με προσήλωση τον πίνακα «Ο άγιος Ιωάννης ο Βαπτιστής στην ερημιά».

Ιδιαιτέρως, όπως καταγράφηκε στο βίντεο, ένας από αυτούς κοίταζε με προσήλωση τον πίνακα «Ο Ιωάννης ο Βαπτιστής στην ερημιά».

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος του ζωολογικού κήπου, Randy Wisthoff εξήγησε ότι «την περίοδο του λουκέτου, στ’ αλήθεια λείπει στα ζώα μας το να έρχεται κόσμος και να τα βλέπει».

Δείτε το απολαυστικό βίντεο

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

 

TAGS