Η συζήτηση των ημερών, πέρα από τα εθιμοτυπικά του Πάσχα, είναι το εμβόλιο. Ειδικά τώρα που μπήκαν στο παιχνίδι και οι 30+. Να το κάνω ή να μην το κάνω; Αξίζει το φερόμενο ως ρίσκο; Αυτές είναι μερικές από τις ερωτήσεις που θέτουμε κάποιοι από εμάς σε φίλους, γνωστούς και γιατρούς. Ωστόσο για τον Ilias Anastasiadis, στο Facebook, που έχασε πρόσφατα τον πατέρα του από COVID-19, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, δεν τέθηκαν τέτοια διλήμματα, όπως έγραψε και σε μια νέα ανάρτησή του, που έγινε viral:

«Η τελευταία φορά που ήμουν τόσο σίγουρος ότι θα βάλω τα κλάματα ήταν το πρωί πριν γεννηθεί η κόρη μου. Ήμουν σίγουρος ότι θα τα μπήξω όταν τη δω, τελικά έσκασα στα γέλια, αυτό το έχω ξαναγράψει.

»Από χθες το βράδυ είμαι σίγουρος ότι θα βάλω τα κλάματα την Παρασκευή που θα κάνω το πρώτο εμβόλιο. Ανάμεσα σε αυτές τις δύο προβλέψεις, έγινα όντως πατέρας και δύο μήνες μετά έχασα τον πατέρα μου από τον Covid. Δεν τον αποχαιρέτησα ποτέ, ούτε από κοντά, ούτε από το τηλέφωνο, ούτε από το Facebook. Ήταν ο πιο περήφανος για μένα άνθρωπος που θα γνωρίσω ποτέ. Το ίδιο κι εγώ για εκείνον.

«Πέρασε 38 μέρες στη ΜΕΘ, χωρίς υποκείμενα, περάσαμε 38 μέρες περιμένοντας μόνο για τα δέκα δευτερόλεπτα της ενημέρωσης από το νοσοκομείο. Ήταν σχεδόν πάντα δέκα δευτερόλεπτα που έλεγαν ότι πάμε από το κακό στο χειρότερο».

»Πέρασε 38 μέρες στη ΜΕΘ, χωρίς υποκείμενα, περάσαμε 38 μέρες περιμένοντας μόνο για τα δέκα δευτερόλεπτα της ενημέρωσης από το νοσοκομείο. Ήταν σχεδόν πάντα δέκα δευτερόλεπτα που έλεγαν ότι πάμε από το κακό στο χειρότερο. Τις τελευταίες πέντε μέρες μάλιστα, έλεγαν ότι είμαστε στο χειρότερο, ότι πλέον είναι θέμα ενός τυπικού τηλεφώνου από τη γραμματεία. Και έτσι ήταν. 

»3,5 μήνες μετά το θάνατό του, και περνώντας ένα βράδυ χαζεύοντας στο Twitter τα έξυπνα ποστ για το Astra, σκέφτηκα ότι είναι φρόνιμο να μοιραστώ αυτήν την ιστορία. Το τελευταίο εξάμηνο η ζωή μου έχει αλλάξει νομίζω τρομακτικά πολύ. Στα πάντα. Αυτό που έχει μείνει ίδιο είναι η γνώμη μου ότι μια πιθανότητα 99.99% υπέρ σου παραμένει μια αρκετά καλή πιθανότητα. 

»Φαντάζομαι ότι θα συμφωνήσει και η κόρη μου όταν μεγαλώσει λίγο και της τα πω».

Δείτε την ανάρτησή του:

Η τελευταία φορά που ήμουν τόσο σίγουρος ότι θα βάλω τα κλάματα ήταν το πρωί πριν γεννηθεί η κόρη μου. Ήμουν σίγουρος...

Posted by Ilias Anastasiadis on Monday, April 26, 2021

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ
 

TAGS