Μια από τις πιο δυνατές καταγγελίες που έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες στο χώρο του θεάτρου είναι αυτή του Γιώργου Ψάλτου, που υποστηρίζει ότι υπέστη συστηματικό ξυλοδαρμό από τον Πέτρο Φιλιππίδη σε όλη τη διάρκεια της παράστασης «Φον Δημητράκης», με πρόσχημα το έργο. Όπως ισχυρίστηκε ο ηθοποιός στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», αρχικά ο Φιλιππίδης τον χτυπούσε πάνω στη σκηνή με ένα βαρύ ακουστικό τηλεφώνου, ενώ στη συνέχεια η βία έδωσε τη θέση της στα χαστούκια, στέλνοντάς τον δύο φορές στα εφημερεύοντα του νοσοκομείου και μία σε ιδιώτη γιατρό.

Ο δικηγόρος του Ψάλτου, Γιώργος Γεράρης, μίλησε ακόμα για «γροθιές, κλωτσιές» από τον Πέτρο Φιλιππίδη προς τον Γιώργο Ψάλτου και στα παρασκήνια, ενώ το μέρος του τελευταίου πήρε και ο συμπρωταγωνιστής του σε εκείνη την παράσταση, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης. Ο κ. Γεράρης επισήμανε ότι τουλάχιστον σε έναν ξυλοδαρμό ήταν μπροστά «όλος ο θίασος, έχουμε 9 μάρτυρες».
Μετά από όλες αυτές τις μαρτυρίες ξεκίνησε μια συζήτηση στα social media για το αν οι συνάδελφοι του Γιώργου Ψάλτου έκαναν κάτι για να αποτρέψουν την κακοποίησή του στη συγκεκριμένη παράσταση. Ο ηθοποιός αποφάσισε να τοποθετηθεί με μια νέα ανάρτηση στο λογαριασμό του στο Facebook.

Συγκεκριμένα, έγραψε τα εξής:

«Ενημερώθηκα ότι έχει ξεκινήσει από χθες μια δημόσια συζήτηση, κυρίως στα social media, για το αν οι συνάδελφοί μου έκαναν κάτι για να αποτρέψουν την κακοποίηση που δέχτηκα στη συγκεκριμένη παράσταση. Θα ήθελα λοιπόν να βάλω τα πράγματα στη θέση τους για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις και παρερμηνείες των όσων είπα. Προς όλους όσοι έσπευσαν να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους στο πρόσωπό μου (και τους ευχαριστώ από καρδιάς!) θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η όποια κατηγορία αφορά τη συμπεριφορά του καταγγελλόμενου και μόνο. 

«Ενημερώθηκα ότι έχει ξεκινήσει από χθες μια δημόσια συζήτηση, κυρίως στα social media, για το αν οι συνάδελφοί μου έκαναν κάτι για να αποτρέψουν την κακοποίηση που δέχτηκα στη συγκεκριμένη παράσταση»

»Δυστυχώς, ήταν πολύ δύσκολο για εμένα να επικοινωνήσω αυτό που μου συνέβαινε ακόμα και προς τους συναδέλφους μου. Ήταν από τη φύση της μια εξαιρετικά δύσκολη για εμένα συνθήκη, την οποία είχα μοιραστεί με κάποιους συναδέλφους με τους οποίους είχαμε έρθει πιο κοντά και βρίσκονταν όπως και εγώ στα κάτω καμαρίνια. Οι συνάδελφοί μου δεν ήταν εκ των πραγμάτων σε θέση να δουν με τα μάτια τους αυτό που βίωνα επί σκηνής, και ιδίως την έκταση και έντασή του, διότι την ώρα της επίμαχης σκηνής βρίσκονταν στα καμαρίνια τους, όπου συγκεντρώνονταν για να βγουν την κατάλληλη στιγμή για τις δικές τους σκηνές. Δυστυχώς, δεν βρήκα το θάρρος, λόγω της ψυχολογικής μου κατάστασης, αλλά και του τρόμου που βίωνα, να ζητήσω ενεργά τη βοήθεια τους. 

«Ήταν από τη φύση της μια εξαιρετικά δύσκολη για εμένα συνθήκη, την οποία είχα μοιραστεί με κάποιους συναδέλφους με τους οποίους είχαμε έρθει πιο κοντά και βρίσκονταν όπως και εγώ στα κάτω καμαρίνια».

»Οφείλω επίσης να αναφερθώ στο γεγονός του ξυλοδαρμού μου που συνέβη προς το τέλος των παραστάσεων στα παρασκήνια, στο οποίο υπήρξε άμεση παρέμβαση των συναδέλφων μου που ήσαν παρόντες. Αναφέρομαι στον Γεράσιμο Σκιαδαρέση, τον Δημήτρη Μαυρόπουλο, τη Μαρία Κατσανδρή, αλλά και τον Θανάση Ισιδώρου, που έτρεξαν να με σώσουν κυριολεκτικά από τα χέρια του και να με προστατέψουν. Χάρη σε αυτούς αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Επίσης αναφέρομαι στην αγαπημένη μου φίλη Αμαλία Αρσένη, η οποία σταθερά μου συμπαραστάθηκε με κάθε τρόπο σε όλη αυτή τη δοκιμασία. Στο συγκεκριμένο γεγονός ήταν και αυτή παρούσα από την αρχή του συμβάντος και γνωρίζω πως ο πόνος και η συντριβή που ένιωσε μέσα της ήταν κυριολεκτικά εφάμιλλος με τον δικό μου.

»Αυτά οφείλω να πω, για την αποκατάσταση της αλήθειας. Επιρρίπτοντας ευθύνη προς τους συναδέλφους μου, τους αδικούμε κατάφωρα, ενώ παράλληλα τείνουμε να χάσουμε το ζητούμενο, που είναι η ηθική καταδίκη κάθε είδους κακοποιητικών πράξεων και των ανθρώπων που τις έχουν διαπράξει – και, κυρίως, η διασφάλιση ότι αυτές δεν θα ξανασυμβούν ποτέ στο μέλλον. Ας επικεντρώσουμε όλοι την προσοχή μας στο πως θα γιατρέψουμε το άρρωστο δέντρο και ας μην κάψουμε στην προσπάθεια αυτή ολόκληρο το δάσος».

Δείτε την ανάρτηση του Γιώργου Ψάλτου:

Ενημερώθηκα ότι έχει ξεκινήσει από χθες μια δημόσια συζήτηση, κυρίως στα social media, για το αν οι συνάδελφοί μου...

Posted by Yiorgos Psaltou on Saturday, February 27, 2021

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Φωτό: Yiorgos Psaltou / Facebook
 

TAGS