Στην πλατφόρμα επικοινωνίας με το κοινό του που έχει δημιουργήσει ο Νικ Κέιβ, The Red Hand Files, ένας ανώνυμος «φαν»-τρολ έκανε πρόσφατα ένα σχόλιο, για να πάρει από τον τραγουδοποιό καλύτερη απάντηση από εκείνη που του άξιζε.

Ο George, όπως ήταν το ψευδώνυμό του, έγραψε συγκεκριμένα: «Σε κουράζουν ποτέ όλες αυτές οι δήθεν χοντρές λεσβίες που απολαμβάνουν τη μουσική σου;». «Προσωπικά, μου αρέσει πολύ η μουσική σου, αλλά βρίσκω τους περισσότερους θαυμαστές σου ανυπόφορους. Αναρωτιέμαι, απλά, αν αισθάνεσαι το ίδιο», πρόσθεσε.

Ο Κέιβ έδωσε την εξής απάντηση στον George:

«Ο Ιησούς είπε πάνω στον σταυρό, “συγχώρεσέ τους γιατί δεν ξέρουν τι κάνουν”. George, νομίζω ότι απευθυνόταν σε εσένα.

»Πριν από εβδομάδες, απάντησα σε μια ερώτηση σε μια από τις εκδηλώσεις μου “In Conversation”. Υπερασπιζόμουν το δικαίωμα των ανθρώπων να λένε ό,τι θέλουν. Υπερασπιζόμουν το δικαίωμα των ανθρώπων να προσβάλλουν. Εν ολίγοις, υπερασπιζόμουν την ιδέα της ελευθερίας λόγου. Φαίνεται όμως ότι στις μέρες μας η ελευθερία λόγου έχει πέσει σε δυσμένεια.

»Κάποιοι έχουν φέρει μια πόλωση και σήμερα ένας υπερασπιστής της ελευθερίας λόγου συχνά συνδέεται -κατά κάποιον τρόπο παράδοξα, νομίζω- με την άκρα δεξιά. Ωστόσο πιστεύω ότι αν και θα έπρεπε να έχουμε το δικαίωμα να λέμε ό,τι μας αρέσει, υπάρχουν συνέπειες σε ό,τι λέμε και το γεγονός ότι μπορούμε να μιλήσουμε ελεύθερα δεν μας θωρακίζει -και δεν θα έπρεπε να το κάνει- απέναντι σε αυτές τις συνέπειες.

«Δεν πιστεύω ότι η ανωνυμία σου σε προστατεύει, όπως δεν πιστεύω και ότι η ανωνυμία των τρολ του μίσους στα social media τα προστατεύει. Νιώθω ότι υπάρχουν μεταφυσικά μονοπάτια που μας συνδέουν όλους και πως η αρνητική ενέργεια που παράγουμε τελικά επιστρέφει σε εμάς»

»Στο όνομα του ελεύθερου λόγου, George, σου παραχώρησα μια πλατφόρμα. Ωστόσο, και εδώ μόνο υποθέσεις μπορώ να κάνω, πιστεύω ότι πιθανότατα το 99% των ανθρώπων που διαβάζουν την ερώτησή σου θα σκεφτούν ότι είσαι, ας πούμε, καθοίκι. Ίσως κάνω λάθος. Ίσως είναι περισσότεροι. Τώρα, ίσως αναρωτηθείς: “Ε και τι με αυτό; Κανένας δεν ξέρει ποιος είμαι. Πώς θα μπορούσε να με πληγώσει κάτι τέτοιο;”. Ίσως το πεις, αλλά θα κάνεις λάθος.

»Δεν πιστεύω ότι η ανωνυμία σου σε προστατεύει, όπως δεν πιστεύω και ότι η ανωνυμία των τρολ του μίσους στα social media τα προστατεύει. Νιώθω ότι υπάρχουν μεταφυσικά μονοπάτια που μας συνδέουν όλους και πως η αρνητική ενέργεια που παράγουμε τελικά επιστρέφει σε εμάς».

Ο τραγουδοποιός έκλεισε ως εξής:

«Έχουμε διαρκώς την ευκαιρία να ενεργήσουμε με καλύτερο τρόπο – να προσπαθήσουμε το επόμενο πράγμα που θα κάνουμε να είναι καλύτερο, αντί για χειρότερο, καταστροφικό.

»Σε αυτή την περίπτωση, George, δεν είναι πολύ αργά για εσένα. Αν κλείσεις τα μάτια και ζητήσεις συγγνώμη από τους θαυμαστές μου, ίσως να αρχίσει να διαλύεται αυτή η αρνητική προσοχή. Πιστεύω ότι οι θαυμαστές μου είναι αρκετά έξυπνοι και αρκετά μεγαλόκαρδοι για να καταλάβουν ότι οι λέξεις σου φτάνουν μόνο μέχρι τα όρια της δικής σου, προσωπικής εξέλιξης».

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

 

TAGS