Συχνά οι δρόμοι μοιάζουν με ένα καζάνι που βράζει από θυμό και δεν είναι λίγες οι φορές που, ανεξαρτήτως αν φέρουμε κι εμείς μερίδιο της ευθύνης ενός -δυνάμει- ατυχήματος ή όχι, πέφτουμε θύματα λεκτικής, ίσως ακόμα και σωματικής βίας. Ιδιαίτερα οι γυναίκες οδηγοί είμαστε πιο ευάλωτες σε τέτοια περιστατικά, μιας ζούγκλας όπου συχνά υπερισχύει ο πιο δυνατός σωματικά και ο πιο θερμόαιμος.

Ένα τέτοιο περιστατικό περιέγραψε και η Γωγώ Δελογιάννη, η σεφ που αναδείχθηκε από την περσινή σεζόν του MasterChef και η οποία έχει ξεχωρίζει από τότε μέσα από διάφορα πρότζεκτ όπως η Taverna του Bios αλλά και για αφιλοκερδείς δράσεις όπως το μαγείρεμα πέρυσι το καλοκαίρι για τους πυρόπληκτους στο Μάτι.

Σε νέα ανάρτησή της στο Instagram λοιπόν γράφει ότι ενώ οδηγούσε στον Κεραμεικό και χρειάστηκε να κάνει όπισθεν «επειδή φορτηγό είχε κολλήσει μεταξύ σταθμευμένων», ένας οδηγός μηχανής, τον οποίο παρακάτω αποκαλεί «άξεστο μισογύνη», θεώρησε ότι δεν τον είχε δει, την προσέβαλε αρχικά λεκτικά, αποκαλώντας τη «μωρή χοντρή» και«μωρή καριόλα», και στη συνέχεια της «τράβηξε σφαλιάρα μέσα στο αυτοκίνητο και κατέβηκε από το μηχανάκι φωνάζοντας "Όλες οι καριόλες με το μεγάλο στόμα βγήκατε στους δρόμους”».

Συγκεκριμένα, η Δελογιάννη έγραψε:

«Σήμερα μου συνέβη κάτι που δεν έχω λόγια να το χαρακτηρίσω. Ενώ οδηγούσα στον Κεραμεικό χρειάστηκε να κάνω όπισθεν, επειδή φορτηγό είχε κολλήσει μεταξύ σταθμευμένων. Πίσω μου είχα μηχανάκι, με οδηγό περίπου στα 65, που άρχισε να μου κορνάρει επίμονα πιστεύοντας ότι δεν τον έχω δει. Σταματάω, του λέω "καλά καλέ, σε είδα" κι έρχεται στο παράθυρο μου λέγοντάς μου "εγώ, μωρή χοντρή, βλέπω ότι πας πίσω τόση ώρα. Πού το ξέρω ότι με είδες, ε;". Του απαντάω κάτι τύπου "Καλά, καλά, φύγε τώρα, εντάξει" και τεντώνοντας το χέρι του να με χτυπήσει μου απαντάει "ποιος να φύγει μωρή καριόλα;" του λέω "εσύ και μην τολμήσεις να με ακουμπήσεις γιατί θα σου κόψω το χέρι". Τότε μου τραβάει σφαλιάρα μέσα στο αυτοκίνητο και κατεβαίνει από το μηχανάκι φωνάζοντας "Όλες οι καριόλες με το μεγάλο στόμα βγήκατε στους δρόμους, καριόλα γαμημένη που θα μου πεις να φύγω".

«Μου τραβάει σφαλιάρα μέσα στο αυτοκίνητο και κατεβαίνει από το μηχανάκι φωνάζοντας "Όλες οι καριόλες με το μεγάλο στόμα βγήκατε στους δρόμους, καριόλα γαμημένη που θα μου πεις να φύγω"»

»Εκείνη τη στιγμή, κύριος από μπροστινό συνεργείο έργων ύδρευσης λέει του τύπου να φύγει και ένας άλλος, που έμοιαζε το αφεντικό των εργατών, του φωνάζει "άστους να κάνουν ό,τι θέλουν, εμείς εδώ τη δουλειά μας".

»Δύο κύριοι έρχονται στο παράθυρο μου, όπου είναι κολλημένος ο τύπος με το χέρι του σε στάση έτοιμη να ρίξει επόμενη σφαλιάρα, του ζητάνε να φύγει και να μη με πειράξει, τους απαντάει οτι γέμισαν οι δρόμοι καριόλες κι ότι θα κάνει ό,τι θέλει και θα τους φτιάξει κι αυτούς. Εγώ φεύγω, παρκάρω το αυτοκίνητο μου 3 μέτρα πιο κει και συνεχίζω τις δουλειές μου ενώ ο τύπος με το μηχανάκι απειλεί να γαμήσει κι εμένα και τον κύριο που του ζητήσε να φύγει. Μας απειλεί ότι θα μας βάλει φυλακή, παίρνω την πινακίδα του, παίρνω τον κύριο που με βοήθησε πιο κει και, κάνοντας ασκήσεις ψυχραιμίας, του λέω να τον αφήσουμε να φύγει...».

Δείτε ολόκληρη την ανάρτησή της στο Instagram.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram.

κεντρική φωτό: @gogodelogianni/ @george_cassapides

 

TAGS