Εντολή στους κατοίκους να εκκενώσουν αμέσως τους οικισμούς του Δήμου Σαρωνικού, όπου καίει ανεξέλεγκτα η φωτιά, εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μέσω του «112».

Συγκεκριμένα, με νέα μηνύματα που εστάλησαν στους κατοίκους, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας τούς καλεί να εκκενώσουν τώρα τους οικισμούς για προληπτικούς λόγους λόγω της φορά των ανέμων και της πορείας της πυρκαγιάς και να κατευθυνθούν προς την παραλία Παλαιάς Φώκαιας.

Το μεσημέρι της Τετάρτης το «112» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας έστειλε μήνυμα στους κατοίκους της Αναβύσσου να εκκενώσουν την περιοχή. Στο σημείο καίει μεγάλη φωτιά, η οποία έχει φτάσει και στα πρώτα σπίτια. Το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην Ανάβυσσο, εκκενώστε τώρα για προληπτικούς λόγους οδικώς προς Σαρωνίδα, από Λεωφόρο Αναβύσσου-Καραμανλή-Σουνίου».

Μέχρι τώρα έχουν εκκενωθεί επτά οικισμοί. Συγκεκριμένα, έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Φέριζα, Μόβριζα, Ολυμπος, της Αγροτικής Τράπεζας (Οικισμός ΑΤΕ), Αγιος Παντελεήμονας, Αρης Σαρωνίδας και Αγιασμόθι, καθώς και το Οικοτροφείο Αργώ, όπου βρίσκονταν 27 παιδιά. Ολοι μετέβησαν στο γήπεδο της Παλαιάς Φώκαιας.

 

 

 Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS