Με αφορμή την αποφυλάκιση του Κορκονέα, αυτές τις μέρες κυκλοφορεί στο Facebook η άποψη που είχε διατυπώσει ο Μάνος Χατζιδάκις μετά την αθώωση του αστυνομικού Μελίστα, ο οποίος το 1985 είχε πυροβολήσει και σκοτώσει στα Εξάρχεια τον 15χρονο Μιχάλη Καλτεζά. Μια υπόθεση με ομοιότητες με τη σημερινή, που επίσης είχε απασχολήσει το πανελλήνιο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το κείμενο του Χατζιδάκι όπως το αναπαράγει ο Θεόφιλος Δουμάνης σε ανάρτησή του:

«Όταν έχω να κρίνω ανάμεσα σ’ ένα παιδί 15 χρόνων, που πετάει μολότωφ, κι έναν τριαντάρη εκπαιδευμένο αστυνομικό, που κρατάει πιστόλι, εγώ είμαι με το μέρος του παιδιού και όχι του αστυνομικού. Εκτιμώ βαθύτατα ένα παιδί που εξεγείρεται και βγαίνει στους δρόμους για να διαμαρτυρηθεί, έστω κι αν υπερβάλλει, έστω και αν κρατάει μολότωφ. Και δεν εκτιμώ καθόλου έναν αστυνομικό που το πυροβολεί. Ό,τι και αν έχει γίνει, όπως και αν έχουν τα πράγματα, θεωρώ τραγικό λάθος την αποφυλάκιση του αστυνομικού. Και πολύ κακό μήνυμα, που στέλνουμε στα νέα αυτά παιδιά, το υγιέστερο κομμάτι της κοινωνίας μας, που δεν έχει ακόμη διαφθαρεί, όπως εμείς.

»Ο Μάνος Χατζιδάκις μετά την αθώωση του αστυνομικού Μελιστα που είχε πυροβολήσει πισώπλατα και δολοφονήσει στα Εξάρχεια τον 15χρονο Μιχάλη Καλτεζά».

Δείτε την ανάρτηση:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS