Σάλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και όχι μόνο, έχει προκαλέσει ο γνωστός αθλητικογράφος Δημοσθένης Καρμοίρης, ο οποίος την περίοδο αυτή, και μιας και η ΕΡΤ χρειάζεται ενισχύσεις λόγω Ολυμπιακών Αγώνων, έσπευσε να «βάλει ένα χεράκι» με τη μετάδοση αλλά και τον σχολιασμό των αγωνισμάτων. Μόνο που δυστυχώς, ο κατά τ’ άλλα έμπειρος αθλητικογράφος, ξέχασε ότι δεν μιλάει στην παρέα του αλλά στην κρατική τηλεόραση.

Μόνο που δυστυχώς, ο κατά τ’ άλλα έμπειρος αθλητικογράφος, ξέχασε ότι δεν μιλάει στην παρέα του αλλά στην κρατική τηλεόραση.

«Με αυτά τα σχιστά μάτια είναι να απορεί κανείς πώς βλέπουν» ήταν το σχόλιό του στον συμπαρουσιαστή του Δημήτρη Κοτταρίδη, σχετικά με τους Κορεάτες αθλητές του πινγκ πονγκ, οι οποίοι σημειώνουν εξαιρετικές επιδόσεις. Ένα αμήχανο γελάκι ήταν η απάντηση του συμπαρουσιαστή, και το θέμα φαινομενικά τελείωσε εκεί. Αμ δε! Πολλοί από όσους είδαν live το άτοπο αυτό αστείο, έσπευσαν να το σχολιάσουν στο Twitter, χαρακτηρίζοντας – στην καλύτερη - ρατσιστικό το σχόλιο του παρουσιαστή. Το θέμα μάλιστα πήρε τέτοιες διαστάσεις που λίγο πριν η ΕΡΤ ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας της με τον δημοσιογράφο. Ήταν δίκαιο έγινε πράξη;

Και αυτή δεν ήταν η μοναδική «χοντράδα» του Καρμοίρη, μιας και από το χιούμορ του δεν γλίτωσε ούτε η Άννα Κορακάκη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια και ολυμπιονίκης, δεν κατάφερε να κατακτήσει κάποιο μετάλλιο αυτή τη φορά, καταλαμβάνοντας την -πολύ καλή και πάλι – 6η θέση. Κάτι που δεν άρεσε ωστόσο στον δημοσιογράφο ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς δεν έχουμε καλά νέα να μεταφέρουμε στους τηλεθεατές μας, καθώς η Άννα Κορακάκη τα… θαλάσσωσε». Σχόλιο που στενοχώρησε ιδιαίτερα την Άννα, όπως αποκάλυψε ο αδερφός της, η οποία αν μη τι άλλο προσπάθησε για το καλύτερο.

«Δυστυχώς δεν έχουμε καλά νέα να μεταφέρουμε στους τηλεθεατές μας, καθώς η Άννα Κορακάκη τα… θαλάσσωσε». Σχόλιο που στενοχώρησε ιδιαίτερα την Άννα, όπως αποκάλυψε ο αδερφός της, η οποία αν μη τι άλλο προσπάθησε για το καλύτερο.

Φαίνεται πως για κάποιους γύρω μας, οι αθλητές, ιδίως όταν αγωνίζονται με το εθνόσημο, παύουν να είναι άνθρωποι και αποκτούν χαρακτηριστικά μηχανών. Δεν δικαιούνται να είναι σε κακή μέρα, να πονάνε, να ζαλίζονται ή να νιώθουν αδύναμοι. Μακάρι κάποια στιγμή όπως πανηγυρίζουμε και επιβραβεύουμε τη νίκη, να κάνουμε το ίδιο και με την σκληρή προσπάθεια.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS