«Έτσι που λέτε, η Ελλάδα είναι μια χώρα με κάργα καλούς νοικοκυραίους, που "έχουν γυναίκα και παιδιά", πράγμα που τους εμποδίζει να γίνουν πρωτοπόροι και να βγουν από την πεπατημένη. Λες και οι άλλοι, που συνεχώς διακινδυνεύουν, δεν έχουν γυναίκα και παιδιά, αλλά γάτα και γατάκια. Τι να κάνουμε; Εμείς θα συνεχίσουμε και χωρίς αυτούς. Οι πρωτοπόροι δεν θα λείψουν ποτέ από τον κόσμο, ό,τι και να συμβεί». Το απόσπασμα είναι από το βιβλίο του Βασίλη Ραφαηλίδη, Η Κρυφή Γοητεία της Μπουρζουαζίας και ταιριάζει γάντι σε μία ακόμα περίπτωση κοινωνικής κόντρας, μεταξύ των νορμάλ και των αλλόκοτων, των ομοφοβικών και των ελεύθερων, των ρατσιστών και των κοσμοπολιτών. 

H σοκολάτα Lacta, για τη νέα καμπάνια της και μία επικείμενη έκθεση φωτογραφίας, επέλεξε τέσσερα ομόφυλα ζευγάρια, τρία ανδρών και ένα γυναικών θέλοντας να καταρρίψει τα στερεότυπα στην αγάπη και να δοκιμάσει τις διαφορετικές γεύσεις του έρωτα. Επέλεξε επίσης ζευγάρια, όπου το ένα μέλος είναι διαφορετικού χρώματος, παραολυμπιονίκες, αλμπίνο και άλλους. Όλοι τους είναι πραγματικά ζευγάρια στη ζωή, είναι ερωτευμένοι και δέχτηκαν να λάβουν μέρος στην καμπάνια με το άλλο τους μισό.

Η σοκολάτα εμπνέεται από τις ιστορίες αγάπης και προτρέπει να αγκαλιάσουμε όλες τις γεύσεις της (αγάπης): «Η αγάπη δεν έχει χρώμα, ηλικία, εθνικότητα και φύλο. Δεν έχει κανόνες και όρους. η αγάπη δεν κάνει διακρίσεις. Κάθε ερωτευμένο ζευγάρι την αισθάνεται διαφορετικά. γι’ αυτό και η αγάπη δεν έχει μόνο μία γεύση, αλλά αμέτρητες, που όλες αξίζουν να τις αγκαλιάσουμε.»

Η καμπάνια πηγαίνει κόντρα στην στενή και σκοτεινή σκέψη των τρολ του πληκτρολογίου, εξυμνεί το απρόσμενο ταίριασμα, ορίζει το θαύμα του εύρους των επιλογών που αγγίζει το τάλισμαν των συναιθημάτων, ο έρωτας. Όπως ήταν αναμενόμενο η ωραιότητα της σκέψης είχε τους κατακριτές της. Τα επιχειρήματα μίσους συνέχισαν να βαλτώνουν μέσα στη λάσπη του «σοκ και δέους» και οι τιμητές της κανονικότητας ξεσπάθωσαν. 

Ευτυχώς, όμως, όπως γράφει και κάποιο σχόλιο κάτω από την ανάρτηση της καμπάνιας του ποστ στη σελίδα του φέισμπουκ της Lacta (το οποίο έχει 10 χιλιάδες λάικ μέχρι στιγμής), οι ενθουσιασμένοι είναι απείρως περισσότεροι από τους δυσαρεστημένους. Και ο ενθουσιασμός είναι αυτό που όλοι θυμόμαστε στο τέλος της ημέρας. 

*Η Lacta και η φωτογράφος Chloe Kritharas Devienne σε προσκαλούν να γνωρίσεις όλες τις διαφορετικές γεύσεις της αγάπης, στην έκθεση φωτογραφίας #ActForLove, με πρωταγωνιστές 28 αληθινά ζευγάρια με μοναδικές ιστορίες.

14-23 Φεβρουaρίου στο City Link, στο κέντρο της Αθήνας.

Δείτε περισσότερα εδώ

TAGS