Λένε ότι το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι μαμάδες είναι το ότι προσπαθούν να τα κάνουν όλα μόνες τους. Ωστόσο, συχνά το άγχος τους και η πίεση που νιώθουν σε συνδυασμό με τον μεγάλο φόρτο υποχρεώσεων, τις εξαντλεί, φτάνοντας τες στα όρια τους.

Μία μητέρα από το Κολοράντο έκανε μία ανάρτηση στο facebook για να μιλήσει για την μεγάλη σημασία του να ζητάμε βοήθεια από τους οικείους μας και για το πόσο σημαντικό ρόλο μπορεί τελικά αυτό να παίξει στην ψυχολογία μίας μητέρας. Το να νιώσει ότι δεν είναι εντελώς μόνη.

Η Kimberly Adams δημοσίευσε μια φωτογραφία στη σελίδα Nothern Colorado Moms στο Facebook, περιγράφοντας μια πραγματικά συγκινητική στιγμή που έζησε πρόσφατα μαζί με δύο πολύ καλές τις φίλες.

Δείτε την ανάρτηση της Kimberly.

Στην ανάρτηση της η Kimberly εξηγεί ότι περνάει μία εξαιρετική δύσκολη φάση στη ζωή της, καθώς νιώθει ότι δεν έχει άλλες δυνάμες να ανταπεξέλθει στην απαιτητική καθημερινότητα της. 

Τότε ήταν που πήρε τηλέφωνο μία φίλη της, αφού ήθελε να μιλήσει σε κάποιον πολύ δικό της,

«Χρειαζόμουν τους δικούς ανθρώπους. Νόμιζα ότι αρκούσε απλά να τους πάρω τηλέφωνο και να γκρινιάξω για όσα συμβαίνουν γύρω μου. Ωστόσο, ενώ μιλούσαμε στο τηλέφωνο, φίλη μου με ρώτησε κάτι πολύ σημαντικό. Με ρώτησε απλά να της πω τι ήταν αυτό που είχα πραγματικά ανάγκη εκείνη τη στιγμή».

Η Kimberly της απάντησε «Δεν θέλω να βρίσκομαι μόνη» και η φίλη της αμέσως είπε «Έρχομαι».

«Τότε προσπάθησα να τη μεταπείσω και να της λέω ένα σωρό λόγους που δε χρειαζόταν να έρθει “Το σπίτι μου είναι χάλια”, “Δε θέλω να σε επιβαρύνω”, “Θα οδηγείς πόση ώρα για να φτάσεις”. Η απάντησή της ήταν “Δε με νοιάζει τίποτα από όλα αυτά, μου είπες ότι δε θες να είσαι μόνη σου, οπότε έρχομαι”».

Τελικά, όχι μία, αλλά δύο φίλες της έσπευσαν στο σπίτι της Kimberly. Της πήγαν φαγητό, την αγκάλιασαν και τη ρώτησαν «Τι μπορούμε να κάνουμε». Το πιο σημαντικό, όμως, για τη μαμά από το Κολοράντο, όπως λέει η ίδια, ήταν ότι δεν ήταν πια μόνη της.

Κεντρική φωτογραφία:unsplash

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS