Όταν έκανε το 1998 πρεμιέρα το Sex and the City οι ανοιχτές συζητήσεις γύρω από το σεξ -και μάλιστα στην τηλεόραση- δεν ήταν καθόλου αυτονόητες. Ατάκες- φωτιά ξεγλιστρούσαν συχνά- πυκνά από τα χείλη ποιας άλλης; Του ινδάλματος όλων μας: της Σαμάνθα που ενσάρκωνε την πραγματικά ανεξάρτητη, απελευθερωμένη γυναίκα που απολάμβανε τη ζωή και το σώμα της.

Το Sex and the City αποτέλεσε αναντίρρητα μια μικρή επανάσταση καθώς μίλησε χωρίς περιστροφές για όσα πρέπει να περάσουν οι σύγχρονες γυναίκες πριν βουν το ταίρι τους (κάτι που βέβαια μπορεί να αλλάξει με τον χρόνο) και κυρίως να βρουν τον δρόμο τους. Υπήρξε δε η σειρά που καινοτόμησε και ως προς κάτι ακόμα: μίλησε για τη γυναικεία φιλία που αποτελεί θεμέλιο λίθο στις ζωές μας, μίλησε για το sisterhood- μια γροθιά στο μοντέλο που πλασάρεται διαρκώς ότι τάχα οι γυναίκες μόνο ανταγωνίζονται μεταξύ τους και βάζουν τρικλοποδιές στον δρόμο τους. Αυτές οι πεποιθήσεις εξυπηρετούν πολύ καλά την πατριαρχία, όχι εμάς, και εξάλλου απέχουν από την πραγματικότητα.

Υπήρξε δε η σειρά που καινοτόμησε και ως προς κάτι ακόμα: μίλησε για τη γυναικεία φιλία που αποτελεί θεμέλιο λίθο στις ζωές μας, μίλησε για το sisterhood- μια γροθιά στο μοντέλο που πλασάρεται διαρκώς ότι τάχα οι γυναίκες μόνο ανταγωνίζονται μεταξύ τους και βάζουν τρικλοποδιές στον δρόμο τους. Αυτές οι πεποιθήσεις εξυπηρετούν πολύ καλά την πατριαρχία, όχι εμάς, και εξάλλου απέχουν από την πραγματικότητα.

Τα κορίτσια μας επιστρέφουν λοιπόν στην νέα σειρά “And Just Like That” της ΗΒΟ Max, αύριο 09/12 που στην Ελλάδα θα προβληθεί αποκλειστικά από το Vodafone TVΜπορεί η Σαμάνθα μας (Κιμ Κατράλ) να μην είναι κοντά τους, όμως η Σάρλοτ (Κριστίν Ντέιβις), η Μιράντα (Σύνθια Νίξον) και βέβαια η Κάρι (Τζέσικα Πάρκερ) θα είναι και πάλι κοντά μας για 10 επεισόδια. Πώς θα δικαιολογηθεί όμως σεναριακά η απουσία της αγαπημένης ηρωίδας; «Οι σεναριογράφοι δεν προσπαθούν να κρατήσουν τις ηρωίδες στα 30 τους χρόνια. Αυτή θα είναι μία ιστορία για τις γυναίκες που έχουν πατήσει τα 50 και αντιμετωπίζουν ό,τι η ζωή φέρνει σε αυτές τις ηλικίες. Όπως και στην πραγματικότητα: άνθρωποι μπαίνουν στη ζωή σου, άνθρωποι φεύγουν από τη ζωή σου. Φιλίες χαλάνε, άνθρωποι ξεχνιούνται, νέοι φίλοι προκύπτουν. Θεωρώ λοιπόν ότι οι σεναριογράφοι γράφουν κάτι πολύ φυσιολογικό. Μία ειλικρινή ιστορία για 50άρες γυναίκες στη σύγχρονη Νέα Υόρκη, οι οποίες διανύουν αυτό το στάδιο στη ζωή τους πια. Οι φίλες που είχαν στα 30 μπορεί να μην είναι οι φίλες που έχουν στα 50...» απάντησε σχετικά η Κέισι Μπλόις, υπεύθυνη παραγωγής περιεχομένου του ΗΒΟ Max.

Οι αγαπημένοι μας «δευτεραγωνιστές»

Μαζί με τα κορίτσια μας θα απολαύσουμε και κάποιους συνήθεις υπόπτους, τον «Χάρι» της Σάρλοτ (Ιβαν Χάντλερ), τον εκνευριστικούλη διακοσμητή «Άντονι» (Μάριο Καντόνε) και τον «Στάνφορντ», τον κολλητό της Κάρι, τον ηθοποιό Γούλι Γκάρσον, που δυστυχώς έφυγε από τη ζωή πρόσφατα. Και ναι και ο Mr.Big θα είναι εκεί!

Μαζί τους και νέα πρόσωπα και ρόλοι που έρχονται να διορθώσουν την έλλειψη συμπερίληψης των προηγούμενων κύκλων κριτική που είχε δεχτεί δικαίως η σειρά, καθώς αποτελούσε και πάλι μια υπόθεση λευκών και μόνο (όπως άλλωστε και η σειρά Friends) αποκλείοντας όλους τους άλλους ανθρώπους, ιδίως σε μια πόλη, τη Νέα Υόρκη, που αποτελεί λίκνο πολυπολιτισμικότητας. Έτσι, στο And Just Like That θα δούμε την Σάρα Ραμίρεζ (γνωστή από τη σειρά Grey’s Anatomy), και τις Σαρίτα Τσόντχαρι, Νικολ Αρι Πάρκερ και Κάρεν Πίτμαν σε ρόλους που θα πλαισιώνουν τους πρωταγωνιστικούς. H συμπερίληψη επεκτάθηκε, όπως μαθαίνουμε, και στην ομάδα των σεναριογράφων προκειμένου να εμπλουτιστούν οι ιστορίες από την οπτική και τις εμπειρίες όλων.

Έτσι, στο And Just Like That θα δούμε την Σάρα Ραμίρεζ (γνωστή από τη σειρά Grey’s Anatomy), και τις Σαρίτα Τσόντχαρι, Νικολ Αρι Πάρκερ και Κάρεν Πίτμαν σε ρόλους που θα πλαισιώνουν τους πρωταγωνιστικούς. H συμπερίληψη επεκτάθηκε, όπως μαθαίνουμε, και στην ομάδα των σεναριογράφων προκειμένου να εμπλουτιστούν οι ιστορίες από την οπτική και τις εμπειρίες όλων.

Τrivia:

-Ναι, η ενδυματολόγος Μόλι Ρότζερς επιμελήθηκε και πάλι τα ρούχα της Κάρι, της Μιράντα και της Σάρλοτ ακολουθώντας το στιλ του κάθε χαρακτήρα, έτσι όπως θα εξελισσόταν φυσικά μες στον χρόνο.

-Η Σύνθια Νίξον (Μιράντα) έχει σκηνοθετήσει 1 από τα 10 επεισόδια!

-Τα παιδιά θα είναι εκεί, αλλά πιο μεγάλα βέβαια! Την «Λίλι Γκόλντεμπλατ», την μεγάλη κόρη της Σάρλοτ παίζει η Κάθι Ανγκ και τη μικρή, τη Ρόουζ Γκόλντεμπλατ», η Αλέξα Σουίντον.

-Και αν αναρωτιέστε γιατί πήρε αυτό τον τίτλο η νέα σειρά, να θυμίσουμε πως η φράση αυτή ήταν μία από τις αγαπημένες της Κάρι που επαναλάμβανε ξανά και ξανά κατά τη διάρκεια των αφηγήσεων της στα κορίτσια.

Κεντρική φωτογραφία: Courtesy of Warner Media Direct, LLC

 

TAGS