Πεντακόσια εκατομμύρια ζώα θύματα των φονικών πυρκαγιών. Αν αυτός ο αριθμός δε μας λέει κάτι για την κλιματική αλλαγή και τις συνέπειες της, τότε τι; 

Οι ανησυχητικές εικόνες τραυματιών ή νεκρών ζώων - συμπεριλαμβανομένων των κοάλα και των καγκουρό - έχουν πλημμυρίσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αυτή η εικόνα με το απανθρακωμένο, μικρό καγκουρό που δεν τα κατάφερε σοκάρει: 

Περίπου μισό δισεκατομμύριο ζώα στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας ενδέχεται να έχουν σκοτωθεί σε πυρκαγιές από τον Σεπτέμβριο - και ο αριθμός τους θα μπορούσε να ανέβε, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Σύμφωνα με το πρακτορείο η έρευνα, με επικεφαλής τον Chris Dickman του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ, αναφέρει ότι πολλά από τα εκτιμώμενα 480 εκατομμύρια θηλαστικά,  πουλιά και ερπετά θα έχουν σκοτωθεί άμεσα από τις πυρκαγιές ή έμμεσα μέσω της απώλειας οικοτόπων.

«Η προηγούμενη έρευνα δείχνει ότι σε σοβαρά καμένες περιοχές η έλλειψη στέγης, η έλλειψη φαγητού και οι εισβολές από θηρευτές - κόκκινες αλεπούδες και αγριόγατες - οδηγούν σε περαιτέρω δραστικές αλλά έμμεσες μειώσεις των αριθμών των ζώων», δήλωσε ο ερευνητής.

Δείτε ένα βίντεο της τραγικής κατάστασης στην Αυστραλία:

Οι ανησυχητικές εικόνες τραυματιών ή νεκρών αυστραλιανών ιθαγενών ζώων - συμπεριλαμβανομένων των κοάλα και των καγκουρό - έχουν πλημμυρίσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς οι πυρκαγιές σαρώνουν τη νοτιοανατολική Αυστραλία, καταστρέφοντας τεράστιες εκτάσεις γης και σπιτιών.

Από την άλλη, αυτό το βίντεο με το διψασμένο κοάλα συγκινεί όσο τίποτα:

 

 

Πηγή: Bloomberg

Φωτογραφίες: Reuters 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS