«Αν μπορούσες ν’ αλλάξεις ένα πράγμα στον κόσμο, τι θα ήταν αυτό;»: Αυτή την ερώτηση έκανε η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών σε ανθρώπους που φροντίζει και οι δεκάδες απαντήσεις που πήρε είναι διαφορετικές: συγκινητικές, κάποιες φορές ξαφνιαστικές αλλά πάντα γεμάτες ειλικρίνεια.

Κάποιοι θα επέλεγαν να αλλάξουν κάτι που τους επηρεάζει άμεσα, σε προσωπικό επίπεδο, ενώ άλλοι έκαναν μια παγκόσμια ευχή. Για παράδειγμα: «[Να αλλάξω] τη ζωή μου», «Ο κόσμος να αγαπήσει τη φύση», «Καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων μας», «Να μπορούμε να κυκλοφορούμε χωρίς να μας κοιτάνε σαν να είμαστε δείγματα», «Να μην υπάρχουν άστεγοι», «Όλα τα παιδιά στον κόσμο να έχουν ίσα δικαιώματα», «Με ενοχλεί πάρα πολύ να υπάρχουν αδεσποτάκια μικρά στον κόσμο».

«Να μπορούμε να κυκλοφορούμε χωρίς να μας κοιτάνε σαν να είμαστε δείγματα»

Το πιο ενδιαφέρον ίσως με αυτό το βίντεο, που έχει γίνει viral στο Facebook, είναι ότι μάς συστήνει τους ανθρώπους που συχνά ζουν στην αφάνεια κι όμως κάθε ένας έχει τη μοναδική του, πλούσια προσωπικότητα.

Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών έχει μακρά ιστορία. Από το 1972 υποστηρίζει ανθρώπους που πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση στην Ελλάδα. Σήμερα, σύμφωνα με το προφίλ της, 240 παιδιά, νέοι και ενήλικες εξυπηρετούνται καθημερινά στο Πρότυπο Κέντρο Eκπαίδευσης και Αποκατάστασης «Πόρτα Ανοιχτή» στην Αργυρούπολη.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

φωτό: screenshot / YouTube
 

TAGS