Ο λογαριασμός Ellie Lambeti στο Instagram ανασύρει θησαυρούς για τους λάτρεις του παλιού ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου και συγκεκριμένα για όσους αγαπούσαν, και αγαπούν, τη θρυλική Έλλη Λαμπέτη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μια νέα δημοσίευση παρουσιάζει ένα άγνωστο ντοκουμέντο: τον Γιώργο Μαρίνο σε ασπρόμαυρη συνέντευξή του στον Γιώργο Παπαστεφάνου για την ΕΡΤ το 1976, να θυμάται την καλλιτεχνική συνύπαρξή του με τη Λαμπέτη στο «Λεωφορείο ο Πόθος» του Τένεσι Ουίλλιαμς και να ζωντανεύει την ηθοποιό μέσα από τη μίμησή του.

«“Έχεις δει αυτά τα απογεύματα της Νέας Ορλεάνης; Ανοίγεις έτσι το χέρι σου και πέφτει μια σταγόνα βροχής. Φύγε, σε παρακαλώ, φύγε"»

Είχε αναλάβει το ρόλο του νέου που ήθελε να εγγράψει συνδρομή για την «Μπλανς ΝτιΜπουά» και περιγράφει τη συγκεκριμένη σκηνή ως εξής: «Έμπαινα μέσα στη σκηνή και αφού της έλεγα να γίνει συνδρομήτρια, μου ‘λεγε: “Έχεις δει αυτά τα απογεύματα της Νέας Ορλεάνης; Ανοίγεις έτσι το χέρι σου και πέφτει μια σταγόνα βροχής. Φύγε, σε παρακαλώ, φύγε. Δεν πρέπει, είσαι τόσο νέο παιδί”. Κι έφευγα εγώ κι αυτή ήταν όλη μου η σκηνή. Μοναδικοί ηθοποιοί, Θεέ μου, τι μπορεί να μάθει κανείς».

Δείτε την ανάρτηση:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτό: Wikipedia
 

TAGS