Κάποιοι αντιμετωπίζουν τα γεγονότα της επικαιρότητας με φόβο, πανικό, απογοήτευση, θυμό ή αδράνεια. Και άλλοι αντιδρούν με μια τρέλα, μια εκκεντρικότητα, η οποία είναι πιο αποδεκτή κοινωνικά όταν προέρχεται από ανθρώπους της τέχνης και του θεάματος. Όπως ο Θανάσης Ευθυμιάδης, που απάντησε στην απομόνωση της πανδημίας και την καταρρακτώδη βροχή του Ιανού με έναν χορό, μόνος, μουσκεμένος στο ύπαιθρο. 

Επέλεξε μάλιστα τον Πυρρίχιο. Αναμφίβολα λόγω της αγάπης του για την ποντιακή παράδοση, την οποία εκφράζει συμμετέχοντας σε δράσεις του συλλόγου Ποντίων Σουρμένων. Μάλλον και για τον εκστατικά διονυσιακό χαρακτήρα του αρχαίου αυτού χορού, στον αντίποδα του πνεύματος παραίτησης των ημερών. Αν θέλουμε να προσδώσουμε νόημα στη χειρονομία του, θα μπορούσε να είναι μια περφόρμανς, ένα ξέσπασμα στην εποχή του κορονοϊού.

Ο ίδιος πάντως συνοδεύει το σχετικό βίντεο που ανέβασε στο Instagram με μια λεζάντα όπου παραθέτει μια φράση του Νίτσε: «Αυτούς που χόρευαν τους έβλεπαν όσοι δεν μπορούσαν να ακούσουν τη μουσική και τους έλεγαν τρελούς», Ο Θανάσης Ευθυμιάδης συμπληρώνει: «Πυρρίχιος στη βροχή. Μόνος μου. Μέχρι να ξαναεπιτραπεί να σφιξω τα χέρια των συγχορευτών μου στον σύλλογο Ποντίων Σουρμενων!».

Λίγες μέρες νωρίτερα ο ηθοποιός είχε κάνει μια ακόμα ανάρτηση για την ευτυχία που μπορούμε να βρούμε ακόμα και σε μια δύσκολη καθημερινότητα, παραθέτοντας στίχους του Οδυσσέα Ελύτη:

«Mπορώ να γίνω ευτυχισμένος με τα πιο απλά πράγματα / και με τα πιο μικρά../ Και με τα καθημερινότερα των καθημερινών. / Μου φτάνει που οι εβδομάδες έχουν Κυριακές. / Μου φτάνει που τα χρόνια φυλάνε Χριστούγεννα για το τέλος τους. / Που οι χειμώνες έχουν πέτρινα, χιονισμένα σπίτια. / Που ξέρω ν’ ανακαλύπτω τα κρυμμένα πετροράδικα στις κρυψώνες τους. / Μου φτάνει που μ’ αγαπάνε τέσσερις άνθρωποι. / Πολύ… / Μου φτάνει που αγαπάω τέσσερις ανθρώπους./ Πολύ… / Που ξοδεύω τις ανάσες μου μόνο γι’ αυτούς. / Που δεν φοβάμαι να θυμάμαι. / Που δε με νοιάζει να με θυμούνται. / Που μπορώ και κλαίω ακόμα. / Και που τραγουδάω… μερικές φορές… / Που υπάρχουν μουσικές που με συναρπάζουν. / Και ευωδιές που με γοητεύουν. Οδυσσέας Ελύτης».

Δείτε τις αναρτήσεις του Θανάση Ευθυμιάδη:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS