Εκ πρώτης όψης, μοιάζει με ένα ακόμα, αν και «παλιομοδίτικο» ρολόι. Όμως το γεγονός ότι βρίσκεται αεροστεγώς κλεισμένο σε ένα πλαστικό σακουλάκι λέει κάτι για την τραγική ιστορία πίσω από τη φωτογραφία, την οποία αφηγείται ένας επαγγελματίας υγείας, μέσα από μια viral ανάρτηση. Είναι η ιστορία ενός 70χρονου ανθρώπου, που ήταν απόλυτα υγιής και λειτουργικός, μέχρι που νόσησε με COVID-19.

«Αυτό είναι το ρολόι ενός νεκρού άντρα. Πέθανε από COVID-19 πριν από λίγες μέρες. Με την ομάδα μου περάσαμε πολλές ώρες μέσα σε αποπνικτικές πλαστικές στολές προσπαθώντας μάταια να τον σώσουμε. Τον φρόντισα στη μονάδα εντατικής θεραπείας για τρεις νύχτες μέχρι τον θάνατό του. Ό,τι κι αν κάναμε δεν είχε αποτέλεσμα, ασφυκτιούσε για μία εβδομάδα. Δύο εβδομάδες πριν, ήταν πάνω στη στέγη του σπιτιού του, κάνοντας επισκευές. Ένας υγιής 70χρονος άντρας.

«Με την ομάδα μου περάσαμε πολλές ώρες μέσα σε αποπνικτικές πλαστικές στολές προσπαθώντας μάταια να τον σώσουμε»

»Τη στιγμή του θανάτου του, η γυναίκα του δεν μπορούσε να βρίσκεται δίπλα του. Κράτησα το χέρι μου και έφερα το ακουστικό μου κοντά στο αυτί του για να μπορέσει, ίσως, να ακούσει τη φωνή της, ενώ η καρδιά του χτυπούσε για τελευταία φορά.

»Εκλιπαρώ όποιον διαβάζει αυτό το κείμενο να πάρει την πανδημία στα σοβαρά. Η χρήση μάσκας και η κοινωνική αποστασιοποίηση δεν είναι πολιτικά ζητήματα. Κανένας δεν προσπαθεί να σας στερήσει τα δικαιώματα. Αφορά το ενδιαφέρον για την οικογένειά σας, τους φίλους σας, τους συνεργάτες σας. Οι επαγγελματίες υγείας της περιοχής σας δεν είμαστε καλά. Είμαστε κουρασμένοι. Είμαστε συναισθηματικά εξαντλημένοι. Είμαστε σε κατάσταση διάλυσης. Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας σε αυτό.

«Τη στιγμή του θανάτου του, η γυναίκα του δεν μπορούσε να βρίσκεται δίπλα του. Κράτησα το χέρι μου και έφερα το ακουστικό μου κοντά στο αυτί του για να μπορέσει, ίσως, να ακούσει τη φωνή της, ενώ η καρδιά του χτυπούσε για τελευταία φορά»

»Παρόλο που τα αισθήματα που εισπράττουμε είναι ωραία – δεν ζητάμε καμία ειδική αναγνώριση ή χειρονομίες ή πίτσες στα διαλείμματά μας. Ζητάμε ό,τι χρειαζόμαστε, το κοινό να μας ανακουφίσει από την πίεση του συστήματος, προσπαθώντας να μη ρίχνει λάδι στη φωτιά. Κανένας δεν θα υποστηρίξει ότι αυτό είναι εύκολο, όλοι έχουμε εξαντληθεί από την απομόνωση. Κανένας δεν θέλει να υποφέρουν οι μικρές επιχειρήσεις. Κανένας δεν θέλει να μη βλέπει τους φίλους του. Κανένας δεν θέλει να χάσει τις γιορτές με την οικογένειά του… αλλά την επόμενη φορά που θα σκεφτείτε να πάτε σε μια συναυλία, σε μια θρησκευτική λειτουργία ή απλά στο βενζινάδικο χωρίς τη μάσκα σας, να θυμηθείτε τους αγαπημένους σας που βάζετε σε κίνδυνο. Να θυμηθείτε τη στρατιά του ιατρικού προσωπικού που βάζουν σε κίνδυνο την υγεία τους για να σας σώσουν. Σας παρακαλώ, βοηθήστε μας να σας βοηθήσουμε».

Δείτε την ανάρτηση:

This is the watch of a dead man. He died of Covid-19 a few days ago. My team and I spent multiple hours in sweaty...

Posted by Scary Mommy on Thursday, December 10, 2020

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS