Άφωνους άφησε τους θεατές στο θέατρο Olympia στο Παρίσι η ακτιβίστρια ηθοποιός Κορίν Μαζιερό όταν κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των γαλλικών βραβείων Σεζάρ εμφανίστηκε γυμνή στη σκηνή, απαιτώντας από την κυβέρνηση της Γαλλίας να κάνει περισσότερα για να στηρίξει τον πολιτισμό στη διάρκεια της πανδημίας.

Η 57χρονη Κορίν Μαζιερό εμφανίστηκε αρχικά με στολή γαϊδάρου πάνω από ένα λεκιασμένο φόρεμα με κόκκινη μπογιά σαν κηλίδες αίματος , προτού βγάλεις όλα τα ρούχα της κι ενώ η τελετή μεταδιδόταν live από το τηλεοπτικό δίκτυο Canal +. Στο στήθος και το κορμί της είχε γράψει το σύνθημα «Χωρίς πολιτισμό δεν υπάρχει μέλλον» θέλοντας να εκφράσει την υποστήριξή της σε καλλιτέχνες, ηθοποιούς και τεχνικούς ολόκληρης της Γαλλίας, που έχουν πληγεί από τα περιοριστικά μέτρα που έθεσε σε ισχύ η κυβέρνηση για να φρενάρει την πανδημία που καλπάζει. Στην πλάτη της ήταν γραμμένο ένα σύνθημα με αποδέκτη τον πρωθυπουργό της χώρας, Ζαν Καστέξ: «Δώσε μας πίσω την Τέχνη, Ζαν».

Οι κινηματογράφοι είναι κλειστοί για πάνω από τρεις μήνες στη Γαλλία. Το βραβείο καλύτερης ταινίας στην απονομή των «Γαλλικών Όσκαρ», όπως αποκαλούνται τα Σεζάρ, απονεμήθηκε στην σκοτεινή κωμωδία “Adieu Les Cons” («Αντίο, Ηλίθιοι») του Αλμπέρ Ντιποντέλ. Το φιλμ που αφηγείται την απέλπιδα αναζήτηση από μια σοβαρά άρρωστη γυναίκα του παιδιού της, απέσπασε συνολικά επτά Σεζάρ, ανάμεσά τους και εκείνο καλύτερης σκηνοθεσίας.

Η Μαζιερό προσκλήθηκε στην τελετή, όπου τηρούντα ευλαβικά τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, για να απονείμει το βραβείο κοστουμιών. Ωστόσο δεν ήταν η μοναδική που έστειλε το δικό της μήνυμα στη γαλλική κυβέρνηση: Κι άλλοι ηθοποιοί και σκηνοθέτης απηύθυναν ανάλογη έκκληση στην κυβέρνηση στη διάρκεια της τελετής. «Τα παιδιά μου μπορούν να πάνε για ψώνια σε κατάστημα ρούχων, αλλά όχι στον κινηματογράφο… Είναι αδιανότητο», σχολίασε ο Στεφάν Ντεμουστιέ παραλαμβάνοντας το βραβείο καλύτερου σεναρίου.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS