ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ο Κωνσταντίνος Καζάκος θυμάται τα παιδικά του Χριστούγεννα: τη ρυζοσαλάτα της Τζένης Καρέζη, το τεράστιο δώρο του από το Μινιόν, τις σπιτικές γιορτές.

"Τις δύο εβδομάδες των γιορτών γινόταν χαμός στο σπίτι. Κάθε βράδυ μετά το θέατρο μαζευόταν κόσμος"

«Τις δύο εβδομάδες των γιορτών γινόταν χαμός στο σπίτι. Κάθε βράδυ μετά το θέατρο μαζευόταν κόσμος»

Ο Κωνσταντίνος Καζάκος μίλησε στην εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα" για τα Χριστούγεννα των παιδικών του χρόνων, τα οποία ωστόσο δεν ήταν ιδιαίτερα ξεκούραστα, ως παιδί ηθοποιών, του Κώστα Καζάκου και της Τζένης Καρέζη, αλλά ήταν πολύ γιορτινά.

"Οι γονείς μου δούλευαν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Όλες τις γιορτές εκτός από παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Αλλά σε όλες αυτές τις δύο εβδομάδες γινότανε χαμός στο σπίτι. Κάθε βράδυ, μετά το θέατρο, συνήθως θα μαζευόταν κόσμος. Ένα ρεβεγιόν όμως δεν το είχαμε κάνει σπίτι γιατί είχαν αναλάβει να το παρουσιάσουν στην ΕΡΤ1. Δεν θυμάμαι αν ήταν χριστουγεννιάτικο ή πρωτοχρονιάτικο, νομίζω πρωτοχρονιάτικο, και είχαν πάρει κι εμένα μαζί. Και είχα βγει κι εγώ στην τηλεόραση, μπόμπος που ήμουν".

"Ένα ρεβεγιόν όμως δεν το είχαμε κάνει σπίτι γιατί είχαν αναλάβει να το παρουσιάσουν στην ΕΡΤ1. Είχαν πάρει κι εμένα μαζί. Και είχα βγει κι εγώ στην τηλεόραση, μπόμπος που ήμουν".

Φυσικά, όπως κάθε παιδί της γενιάς του, η πρώτη βόλτα στο Μινιόν έμεινε για πάντα χαραγμένη στη μνήμη του: "Όταν με είχανε πρωτοπάει οι γονείς μου στο πρώτο πολυκατάστημα που είχαμε εδώ, το φοβερό και τρομερό Μινιόν τότε, πήγαινες και ήτανε ένας όροφος ολόκληρος παιχνίδια. Και είχα φύγει τελικά από το Μινιόν με μια κόκκινη Φεράρι τηλεκατευθυνόμενη, τόση [δείχνει πόσο μεγάλη ήταν, με τα χέρια]. Ήταν ένα ακριβό παιχνίδι για τότε. Ένα δώρο το οποίο κράτησα και είχα για πολλά χρόνια, που δεν ήταν πολύ συνηθισμένο για μένα γιατί δεν ήμουν πολύ ευγενικός με τα παιχνίδια μου".

"Όταν με είχανε πρωτοπάει οι γονείς μου στο πρώτο πολυκατάστημα που είχαμε εδώ, το φοβερό και τρομερό Μινιόν τότε, πήγαινες και ήτανε ένας όροφος ολόκληρος παιχνίδια"

Σε ερώτηση για τη μαγειρική της Τζένης Καρέζη, ο Κωνσταντίνος Καζάκος απάντησε με ενθουσιασμό και νοσταλγία: "Η μητέρα μου μαγείρευε πολύ καλά διότι είχε και πολύ καλή δασκάλα, που ήταν η γιαγιά μου. Θυμάμαι το αγαπημένο μου ήταν μια ρυζοσαλάτα που έφτιαχνε, με τόνο μέσα, ψαροσαλάτα, ουσιαστικά, με πίκλες και μαγιονέζα. Κάθε μπουκιά και χίλιες θερμίδες. Έκανε πολύ ωραίες πίτες, πολύ ωραία λαδερά φαγητά. Τα Χριστούγεννα ήταν λίγο πιεσμένη περίοδος, συνήθως [η Καρέζη] είχε δύο παραστάσεις την ημέρα, οπότε εκείνες τις μέρες μαγείρευε πιο πολύ η γιαγιά".

Δείτε το απόσπασμα της συνέντευξης:

Ο Κωνσταντίνος Καζάκος θυμάται τα παιδικά του Χριστούγεννα: τη ρυζοσαλάτα της Τζένης Καρέζη, το τεράστιο δώρο του από το Μινιόν, τις σπιτικές γιορτές.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram


Κεντρική φωτό: Glomex

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

Stories

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".