ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η σπάνια φωτογραφία της Σοφίας Λόρεν στην Ελλάδα μαθαίνοντας παραδοσιακούς χορούς

Για τις ανάγκες της ταινίας "Το παιδί και το δελφίνι", η Σοφία Λόρεν έμαθε ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς από τον Γιάννη Φλερύ. Ας δούμε ένα ρετρό στιγμιότυπο.

Η σπάνια φωτογραφία της Σοφίας Λόρεν στην Ελλάδα μαθαίνοντας παραδοσιακούς χορούς

Μία σπάνια φωτογραφία ανέβασε στο ίνσταγκραμ ο δημοσιογράφος Άρης Λούπασης. Σε αυτήν εμφανίζεται η μεγάλη ντίβα του ιταλικού Σοφία Λόρεν, με τζιν σύνολο και σαγηνευτική αύρα να χορεύει, ενώ ο γνωστός χορογράφος, Γιάννης Φλερύ, την καθοδηγεί.

Το στιγμιότυπο προέρχεται από το μακρινό 1956 όταν η Ιταλίδα σταρ ήρθε στην Ελλάδα για τα γυρίσματα της ταινίας "Το παιδί και το δελφίνι".

Αναλυτικά η ανάρτηση του Άρη Λούπαση:

Στις 9 Σεπτεμβρίου του 1956 καταφθάνει στο αεροδρόμιο του Ελληνικού η μεγάλη Ντίβα του Ιταλικού και παγκόσμιου κιν/φου Σοφία Λόρεν για τα γυρίσματα της ταινίας "Το παιδί και το δελφίνι".

Πλήθος δημ/φων και θαυμαστών την υποδέχεται με έντονο ενθουσιασμό καθώς και έξω από το ξενοδοχείο "Μεγάλη Βρετανία" όπου θα διαμείνει με την επέμβαση της αστυνομίας να είναι απαραίτητη για να καταφέρει να φτάσει μέχρι την είσοδο του κτιρίου.

Η ταινία βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ντέιβιντ Ντιβάιν "Boy on the dolphin", αποτελεί την πρώτη μεγάλη Αμερικανική παραγωγή με γυρίσματα στην Ελλάδα η οποία προβάλλεται το 1957 με επιτυχία στους κιν/φους.

Ο συγγραφέας εμπνευσμένος από τον ήλιο και την θάλασσα καθώς διαμένει για αρκετό καιρό σε ένα από τα ελληνικά νησιά, επιλέγει στην ιστορία του έργου την Μύκονο, έπειτα όμως από παρότρυνση συν/στή της παραγωγής τελικά επιλέγεται για την ταινία η Ύδρα η οποία μετά την παγκόσμια προβολή αποτελεί τον απόλυτο καλοκαιρινό προορισμό.

Τα γυρίσματα γίνονται επίσης σε Αθήνα, Πειραιά, Μετέωρα και Επίδαυρο με την εκρηκτική ηθοποιό να απολαμβάνει τα αρχαία αξιοθέατα και την νυχτερινή διασκέδαση της πρωτεύουσας και την μαγεία της πανέμορφης Ύδρας.

Στην φωτογραφία, μαθαίνει ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς από τον διάσημο χορευτή -χορογράφο της εποχής Γιάννη Φλερύ για τις ανάγκες του ρόλου όπου υποδύεται την Φαίδρα μια Υδραία νησιωτοπούλα.

Με την επιστροφή της στην Αθήνα από το νησί θα εκφράσει την συγκίνησή της για την αγάπη και την ζεστή φιλοξενία των κατοίκων, κρατώντας για πάντα στην καρδιά της τον συγκεκριμένο τόπο που αποτέλεσε την αφορμή για την αρχή της καριέρας της σε Ευρώπη και Αμερική και την σχέση της με τον μέλλοντα σύζυγό της Ιταλό παραγωγό Κάρλο Πόντι.

Ένα μαγικό πλάσμα με ασύλληπτη ομορφιά και θηλυκότητα και ένα μεγάλο ταλέντο στο δράμα και την κωμωδία που κατάφερε να δημιουργήσει μια τεράστια καριέρα με διεθνείς διακρίσεις, κατακτώντας επάξια την θέση ανάμεσα στις 25 μεγαλύτερες σταρ του παγκόσμιου σινεμά.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Η αρχική φωτό είναι από το ίνσταγκραμ της Σοφίας Λόρεν

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

Stories

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".