ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Yπόθεση Κάρολαϊν & Ρόξυ: απίθανα προκλητικός ο δολοφόνος- τι απαντά η μητέρα της Γαρυφαλιάς

Ασύλληπτο και όμως αληθινό. Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ισχυρίστηκε ότι τέλεσε εν βρασμώ τη δολοφονία της συζύγου του και πως τον πυροδότησε δική της ενέργεια.

Yπόθεση Κάρολαϊν & Ρόξυ: απίθανα προκλητικός ο δολοφόνος- τι απαντά η μητέρα της Γαρυφαλιάς

Ακριβώς έναν χρόνο μετά τη δολοφονία της Κάρολαϊν, μετά τη δολοφονία του κουταβιού τους, της Ρόξυ και αφού εξέθεσε το βρέφος του στη δολοφονία της μητέρας του και σε κίνδυνο βέβαια, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος απολογήθηκε προσπαθώντας να πείσει το δικαστήριο πως τέλεσε τη δολοφονία «εν βρασμώ» και πως εκείνο που τον οδήγησε στην πράξη ήταν πως η Κάρολαϊν είχε προηγούμενως σπρώξει το παιδί. Ξεκινώντας την απολογία του έκανε λόγο για μια ειδυλλιακή, σχέση με τη συζύγο του, ενώ τα σύννεφα ήρθαν πολύ αργότερα στη σχέση τους, όπως είπε.

Για πέντε ώρες διήρκησε η απολογία του με τον ίδιο να δέχεται ερωτήσεις από την πρόεδρο και έπειτα την Εισαγγελέα. «Δεν τους άξιζε» σημείωσε μάλιστα ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, μιλώντας πάντα για... δολοφονίες που τέλεσε ο ίδιος, όχι κάποιος άλλος.

«Όποιος μου έλεγε ότι εγώ θα κάνω αυτό το κακό στην Καρολάιν και την Ροξούλα, θα έλεγα ότι είναι τρελός, δεν θα μπορούσα να το φανταστώ... Προσπαθώντας να βρει λογική κάποιος σε αυτό το δίωρο που συνέβησαν όλα, είναι σαν να προσπαθεί να μετρήσει το ύψος του με ζυγαριά. Δεν υπάρχει λογική. Προσπαθώ και εγώ τώρα να βρω απαντήσεις με τη ζωή μου και τη ζωή του παιδιού μου διαλυμένη... Δεν υπάρχει λογική», ενώ η τελική του πρόταση ήταν: «(...) Ελπίζω κάποτε, όλοι όσοι έχουν πληγωθεί, όσοι έχασαν, κάποτε να με συγχωρέσουν. Ελπίζω ο Θεός να με συγχωρήσει. Εγώ τον εαυτό μου δεν θα τον συγχωρέσω ποτέ. Να είστε καλά...».

Η μητέρα της Γαρυφαλλιάς, Αλεξάνδρα Μάκου, η οποία δολοφονήθηκε μετά την Κάρολαϊν στη Φολέγανδρο, έγραψε στον λογαριασμό της στο Facebook: «Σήμερα κλαίω για σένα γιατί δεν ζεις! Σήμερα σε μια αίθουσα δικαστηρίου ένας ψυχρός δολοφόνος προσπαθεί να δικάσει εσένα! Όχι… δεν θα τον αφήσουμε! Θα παλέψουμε για σένα… εμείς θα σε δικαιώσουμε και θα σε τιμήσουμε όπως σου αξίζει! Θα παλέψουμε να μη βγει ποτέ από τη φυλακή και κοιτάξει στα μάτια την κόρη σου. Για την Καρολάιν…».

Μεγάλο ενδιαφέρον είχε ο διάλογος με την Εισαγγελέα. Στην προσπάθεια του κατηγορούμενου να δικαιολογήσει κάπως όσα έγιναν στην μεζονέτα, η εισαγγελική λειτουργός του είπε πως «για εμένα είναι ψυχρό συναίσθημα να βλέπετε να πεθαίνει η γυναίκα της ζωής σας, όπως λέτε, και να μην κάνετε πίσω. Να θανατώνετε με αυτόν τον τρόπο το σκυλάκι που μεγάλωνε στην αγκαλιά σας».

Κατηγορούμενος: Μακάρι να μπορούσα να πάρω πίσω τα αποτελέσματα αυτού του δυώρου κι ας πέθαινα την επόμενη μέρα... Ήταν αποτέλεσμα μίας ημέρας που δεν είχε λογική. Εγώ στις 11 Μαΐου έχασα την ζωή μου.

Εισαγγελέας: Εξακολουθείτε και πάλι να ωραιοποιείτε τα λόγια σας και να μην μου απαντάτε πώς δεν λειτούργησε το σοκ, πώς δεν παγώσατε ώστε να αποφύγετε τον θάνατο...

Κατηγορούμενος: Προσπαθώ και εγώ να εξηγήσω πώς βρισκόμουν σε τέτοια σχάση.

Εισαγγελέας: Προσπαθείτε τόση ώρα να τραβήξετε γεγονότα για να μας πείσετε για κάτι. Εγώ δεν ξέρω την αιτία για όλα αυτά.

Κατηγορούμενος: Όποιος μου έλεγε ότι εγώ θα κάνω αυτό το κακό στην Καρολάιν και την Ροξούλα, θα έλεγα ότι είναι τρελός, δεν θα μπορούσα να το φανταστώ... Προσπαθώντας να βρει λογική κάποιος σε αυτό το δίωρο που συνέβησαν όλα, είναι σαν να προσπαθεί να μετρήσει το ύψος του με ζυγαριά. Δεν υπάρχει λογική. Προσπαθώ και εγώ τώρα να βρω απαντήσεις με τη ζωή μου και τη ζωή του παιδιού μου διαλυμένη... Δεν υπάρχει λογική.

Εισαγγελέας: Ήταν σαν να απολογείστε για ένα επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας. Προσπαθούσατε να τεντώσετε μια κατάσταση. Να δείξετε ότι υπήρχε μια επιδεινούμενη ένταση ώστε να δικαιολογήσετε ένα βίαιο έγκλημα. Γνωρίζουμε από την ιατροδικαστική έκθεση ότι προσπαθούσατε εναγωνίως να σκοτώσετε. Δεν μπορεί σε αυτό το χρόνο να νομίζατε κάτι αντίθετο από αυτό που συνέβη. Δηλαδή ότι λιποθύμησε.

Κατηγορούμενος: Ότι είπα είναι μια προσπάθεια, όχι να πείσω για μια κατάσταση που πρώτος είπα ότι δεν επιδέχεται καμίας δικαιολογίας. Οποιοσδήποτε βρίσκεται σε μια κατάσταση τέτοιας σύγχυσης...

Εισαγγελέας: Ακόμα και η χρήση του μαξιλαριού έχει έναν σκοπό, να μην ακούγεται. Άρα θέλω να καταλάβω αυτή την υπερδιέγερση. Εγώ μόνο έναν στρογγυλεμένο λόγο είδα. Δεν μπορώ να καταλάβω τι θα μπορούσε να σας προκαλέσει θυμό εκείνο το βράδυ.

Κατηγορούμενος: Δεν μιλάμε για μια στιγμιαία αντίδραση σε ένα στιγμιαίο ερέθισμα. Ήμουν σε μια ψυχική κατάσταση ήδη τεταμένη, αλλά όχι σε βαθμό να φτάσω σε αυτό το σημείο. Είναι πράγματα τα οποία συσσωρεύονται και αθροίζονται, και εκείνη η στιγμή τα έβγαλε εκτός ορίων.

Εισαγγελέας: Υπάρχει κάτι στους ισχυρισμούς σας που δεν συναντάει καθόλου τη λογική. Αν την είχατε ρίξει από τις σκάλες στον καβγά, αν την είχατε σπρώξει και είχε χτυπήσει σε ένα ντουλάπι. Βλέπω μια πρόθεση να τελέσετε φόνο και να την πιάσετε στον ύπνο. Για αυτό και αφήσατε κάτω το παιδί....

Κατηγορούμενος: Το ότι ήμουν συγχυσμένες είναι κάτι που δεν μπορείτε να αγνοήσετε. Με ένα παιδί στην αγκαλιά στις 4 το πρωί που πρέπει να κοιμηθεί.

Εισαγγελέας: Είναι σαν να μη συγχωρείτε το έλασσον και συγχωρείτε τον εαυτό σας για το μείζον που είναι το έγκλημα. Εκείνη την ώρα σκοτώνετε για έναν λόγο που είναι ένας διαπληκτισμός, που είναι «τι θα κάνουμε με το παιδί» σε μια συγκεκριμένη στιγμή. Όλο αυτό που λέτε έχει μια διαρκή μεγάλη αντίφαση με την πραγματικότητα. Ο τρόπος που φερθήκατε εκείνο το βράδυ ήταν απόλυτα κυριαρχικός. Με κάνει να πιστεύω ότι κάτι άλλο υπήρχε.

Κατηγορούμενος: Κάτι άλλο δεν υπήρχε, πλην των προβλημάτων που έχουμε συζητήσει.

Εισαγγελέας: Όσοι είχαν μιλήσει στην Καρολάιν λένε ότι ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος είναι εγκλωβισμένος σε κάτι. Κι ένα άνθρωπος ο οποίος λέει συνεχώς «φταίω, φταίω, φταίω. Εγώ φταίω για όλα».

Κατηγορούμενος: Δεν είναι ένας άνθρωπος που την βάζεις να κάνει κάτι αν δεν το θέλει.

Εισαγγελέας: Μιλήσατε στον ενεστώτα.

Κατηγορούμενος: Ήταν εκ παραδρομής

Εισαγγελέας: Δεν πειράζει. Και εκ παραδρομής η γλώσσα λέει πολλά πράγματα. Θέλω να καταλάβω μια προσωπικότητα που λέει ότι «αγαπώ τα αδέσποτα και τα μαζεύω από το δρόμο» και στη συνέχεια περιγράφει ότι κρεμάει το σκύλο και γυρίζει και φεύγει....

Κατηγορούμενος: Φεύγω για να μη δω, επειδή δεν αντέχω. Μακάρι να μπορούσα να πάρω τα αποτελέσματα πίσω.

Έντονο διάλογο όμως είχε και με σύνεδρο του δικαστηρίου ο κατηγορούμενος, η οποία του υπέβαλε πολλές ερωτήσεις για τον ισχυρισμό του 34χρονου ότι ήταν θολωμένος το επίμαχο βράδυ:

Σύνεδρος: Δεν μπορεί κάποιος με τόση διαύγεια να σκέφτεται πώς θα αποτρέψει τις υποψίες από πάνω του και πριν πέντε λεπτά να μας λέτε ότι είστε θολωμένος...

Κατηγορούμενος: Ήταν μια σπασμωδική κίνηση χωρίς λογική....

Σύνεδρος: Δηλαδή, όλα αυτά που πράξατε μετά, σας φαίνονται σπασμωδικά γιατί εμένα μου φαίνονται απόλυτα ψύχραιμα. Θέλουν όλα αυτά μια λογική διεργασία.

Κατηγορούμενος: Το ότι υπήρχε μια σκέψη δεν σημαίνει ότι ήταν λογική....

Σύνεδρος: Μόλις έγινε το συμβάν δεν το πιστεύατε. Και μετά από δυο ώρες της δέσατε τα χέρια και βάλατε το μωρό πάνω της. Αυτό απαιτεί ψυχραιμία;

Κατηγορούμενος: Ήταν μια θολωμένη ενέργεια...

Σύνεδρος: Ψάχνουμε αυτό που σας έφερε σε αυτή τη κατάσταση. Τι ήταν αυτό που σας έβγαλε έξω από τα ρούχα σας; Που δεν λειτουργήσατε λογικά. Αυτό είναι και ο βρασμός ψυχικής ορμής για να καταλάβετε.... Ποια γεγονότα σας τον προκάλεσαν τέτοια υπερδιέγερση συναισθήματος;

Κατηγορούμενος: Η θόλωση και οι σκέψεις που μπορεί να περάσουν από το μυαλό εκείνες τις στιγμές είναι τόσο χαοτικές.... Είναι στιγμές που δεν υπάρχει διαύγεια...

Σύνεδρος: Αυτό θέλω να πείτε γιατί δεν είχατε διαύγεια.

Κατηγορούμενος: Ο φόβος και ο θυμός για το παιδί.

Σύνεδρος: Έπαθε κάτι το παιδί;

Κατηγορούμενος: Δεν χτύπησε αλλά ένιωσε φόβο. Δεν υπήρχε λογική να σπρώξει τη μικρή. Είχα μια αντίδραση που δεν κατάφερα να αποτρέψω και να ελέγξω αυτό που συνέβη....

Σύνεδρος: Τσακωθήκατε και η Καρολάιν έπεσε για ύπνο. Δεν πήγε βόλτα να το σκεφτεί. Αυτό ήταν κάτι που συνηθίζατε να ξυπνάτε 4 το πρωί. Γιατί έπρεπε να γίνει έτσι όπως θέλατε εσείς. Είχε νεύρα, είχε δικαίωμα να θέλει το παιδί να κοιμηθεί στο κρεβάτι του και όχι μαζί της.

Κατηγορούμενος: Όχι, μου είπε να «μη μου τη φέρεις»....

Σύνεδρος: Πόσο δύσκολο ήταν να κάτσετε κάτω να κοιμηθείτε με το παιδί;

Κατηγορούμενος: Ήταν λάθος ....

Σύνεδρος: Εγώ καταλαβαίνω ότι ήσασταν ένα ζευγάρι που δεν είχε καμία επικοινωνία.

Κατηγορούμενος: Η επικοινωνία μας γενικότερα δεν μπορεί να αξιολογηθεί από μια στιγμή ...

Σύνεδρος: Είπατε ότι δεν θέλατε να τη σκοτώσατε. Ποιος είναι ο σκοπός ενός ανθρώπου που βάζει στα μαξιλάρια το κεφάλι ενός άνθρωπου. Ανάμεσα σε δυο μαξιλάρια. Ήταν πέντε λεπτά. ...Περιμένατε δηλαδή ότι δεν θα πάθει τίποτα; Είχατε το χρόνο και να σκεφτείτε και να υπαναχωρήσετε...

Κατηγορούμενος: Ο χρόνος σαν λεπτά μπορεί να υπήρχε, αλλά δεν υπάρχει η λογική. Ήταν ένα πεντάλεπτο που χάθηκε η επαφή μου με το περιβάλλον....

Ένορκος: Γιατί σκοτώσατε το σκυλί και όχι μια γατούλα, αφού είχατε και γάτες μας είπατε;

Κατηγορούμενος: Αυτό που συνέβη με τη Ρόξυ δεν είχε καμία προέκταση στη Καρολάιν.... Όσο το αγαπούσε εκείνη, το αγαπούσα και εγώ. Η μόνη λογική που μπορεί να υπάρχει, είναι ότι το σκυλί είναι ο φύλακας σε ένα σπίτι.

Ένορκος: Λέτε ότι δεν υπήρχε στιγμή στη ζωή σας που να μην περιελάμβανε τη Καρολάιν. Σκεφτήκατε ποτέ, πώς θα αντιδρούσατε αν η Καρολάιν μεγαλώνοντας σας ζητούσε χωρισμό; Πως θα αντιδρούσατε σε αυτό το υποθετικό σενάριο;

Κατηγορούμενος: Δεν ήταν ιδιοκτησία μου η Καρολάιν. Είχε περάσει από το μυαλό μου, αλλά ήταν τόσα πολλά αυτά που μας έδεναν...

Ο πιλότος ανέφερε πως θα μπορούσε μέσα σε εκείνες τις 37 ημέρες, όπου εμφανιζόταν ως θύμα ληστών, να έχει φύγει στο εξωτερικό με την κόρη του, αλλά δεν το έκανε γιατί τότε «θα είχα προδώσει και την πεθερά μου» καθώς «ο λόγος που ζω είναι η Λυδία, που είναι και ο λόγος που ζει εκείνη» (σ.σ. η πεθερά του).

Πρόεδρος: Είχατε όλη την Ελλάδα πάνω σας και όχι μόνο: είχε λάβει διεθνείς διαστάσεις. Και εσείς μας λέτε ότι δεν φύγατε γιατί σκεφτόσασταν την πεθερά σας. Δεν λέω ότι δεν είναι αξιόλογος άνθρωπος, όμως εσείς είχατε μπει στο μικροσκόπιο των δημοσιογράφων, των αρχών...

Η δίκη θα συνεχιστεί την Δευτέρα 16 Μαΐου, οπότε και θα υποβάλει την πρότασή της η εισαγγελέας έδρας, ενώ δεν αποκλείεται το δικαστήριο να εκδώσει αργά το απόγευμα την απόφαση του.

(Αποσπάσματα από το δικαστήριο: ΑΠΕ)

Ακολουθήστε το Woman Toc στο Instagram

Read Next

23 Σεπ 2023

Όταν ο Φρόυντ ανέβηκε στην Ακρόπολη του συνέβη κάτι μοναδικό

Η ιδέα που συνέλαβε ο ψυχαναλυτής όταν ήρθε αντιμέτωπος με το ναό του Παρθενώνα είναι σήμερα ένα από τα πιο διάσημα συμπλέγματα στην παγκόσμια ψυχολογία. O διακεκριμένος Αυστριακός νευρολόγος και ψυχίατρος έφυγε σαν σήμερα.

22 Σεπ 2023

Άννα Καρίνα: Το απόλυτο icon της Nouvelle Vague

Η Άννα Καρίνα ήταν και θα μείνει για πάντα το απόλυτο πρόσωπο της Nouvelle Vague κυρίως μέσα από την παρουσία της στις ταινίες του Ζαν Λικ Γκοντάρ.

Περισσότερα από

Stories

21 Σεπ 2023

Μπιλ Μάρεϊ: Γιατί δεν τον αγαπάει πια το Χόλιγουντ;

"Ό,τι κι αν κάνεις, να δίνεις πάντα το 100%. Εκτός κι αν δίνεις αίμα". Σήμερα κλείνει τα 73.

21 Σεπ 2023

Λέοναρντ Κοέν:Τα τραγούδια, η ζωή του και η Ύδρα που λάτρεψε

"Είμαι έτοιμος να πεθάνω, ελπίζω να μην είναι πολύ άβολο", έλεγε πριν έναν μόλις μήνα σε μια συνέντευξή του.

20 Σεπ 2023

Γιώργος Λάνθιμος-Δημήτρης Παπαϊωάννου: Η "άγνωστη" συνεργασία το 1997

Μια συνεργασία από το παρελθόν που λίγοι ίσως θυμούνται αποκάλυψε μέσα από το προφίλ του στο Instagram, ο γνωστός Έλληνας χορογράφος Δημήτρης Παπαϊωάννου.

20 Σεπ 2023

"Οι Πανθέοι" 47 χρόνια πριν

Όταν η Μάρμω-Κάτια Δανδουλάκη ζούσε έναν παράνομο παθιασμένο έρωτα το 1977.

20 Σεπ 2023

Η ιστορία της Σταχτοπούτας που ήθελε να σώσει η ίδια τον εαυτό της ήταν ψέμα

Είναι το πιο διάσημο παραμύθι των αδελφών Γκριμ, Βίλχελμ και Γιάκομπ. Ο Γιάκομπ πέθανε στις 20 Σεπτεμβρίου του 1863

20 Σεπ 2023

"Αν ήταν βολετό να σε χαϊδέψω": Γιώργος Σεφέρης, από την αλληλογραφία στην αγαπημένη του Μάρω

Σαν σήμερα στις 20 Σεπτεμβρίου 1971 απεβίωσε ο μεγάλος ποητής και ο Έλληνας που τιμήθηκε με Νόμπελ Λογοτεχνίας.

19 Σεπ 2023

O γάμος που παρολίγο να ακυρωθεί εξαιτίας της Αλίκης Βουγιουκλάκη

Η διάσημη ηθοποιός είχε ρόλο κουμπάρας στο μυστήριο.

18 Σεπ 2023

Γκρέτα Γκάρμπο: "Μιλάω μόνη μου, στον εαυτό μου"

Η Γκρέτα Γκάρμπο μιλάει για τη ζωή με την κατάθλιψη μέσα από 36 επιστολές.

18 Σεπ 2023

Όταν ο γνωστός κωμικός Γιάννης Γκιωνάκης πυροβόλησε την σύντροφό του Αφροδίτη Κοζανιτά

Το ερωτικό σκάνδαλο της δεκαετίας του ’80 με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Γκιωνάκη