ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Χαμόγελο του Παιδιού»: Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι πέφτουν θύματα εμπορίας ανθρώπων εντός της EE

«Χαμόγελο του Παιδιού»: Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι πέφτουν θύματα εμπορίας ανθρώπων εντός της EE

Ο κοινωνικός αποκλεισμός, η φτώχεια, η παραμέληση, η ενδοοικογενειακή βία και η εξάρτηση από ουσίες μπορούν να οδηγήσουν σε φυγές παιδιών και επομένως σε μεγάλο κίνδυνο θυματοποίησής τους, δηλαδή σε παιδική εκμετάλλευση- σημειώνει το «Χαμόγελο του Παιδιού» σε σχετική ανακοίνωση με την ευκαιρία της Πανευρωπαϊκής Ηµέρας κατά της Εµπορίας Ανθρώπων (18/10).

Σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά και τα διεθνή δεδομένα, οι γυναίκες και τα παιδιά παρουσιάζουν αυξημένη ευαλωτότητα, καθώς διατρέχουν τον κίνδυνο να πέσουν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης, καταναγκαστικής εργασίας, επαιτείας ή άλλων μορφών εμπορίας, ως αποτέλεσμα συνθηκών φτώχειας, διακρίσεων, βίας, ένοπλων συγκρούσεων στις χώρες τους και έλλειψης εκπαίδευσης, συνεχίζει η ανακοίνωση της οργάνωσης. Μάλιστα τονίζει ότι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι πέφτουν θύματα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυρίως γυναίκες και παιδιά.

Οι έμποροι, λέει το «Χαμόγελο του Παιδιού», βάζουν συχνά στο στόχαστρο παιδιά μετανάστες και πρόσφυγες που πέφτουν πολλές φορές θύματα εμπορίας και εκμετάλλευσης στην προσπάθειά τους να ταξιδέψουν σε άλλες χώρες με τη βοήθεια διακινητών.

Σε παγκόσμιο επίπεδο περίπου 2,45 εκατομμύρια άνθρωποι είναι θύματα, εκ των οποίων τα 1,2 εκατομμύρια παιδιά, σύμφωνα με τη UNICEF.

Από τις αναφορές που έχουν υποβληθεί στον Εθνικό Μηχανισμό Αναφοράς (ΕΜΑ) για την προστασία των θυμάτων εμπορίας ανθρώπων κατά το χρονικό διάστημα από 1ης Ιανουαρίου 2019 έως 31 Ιουλίου 2019, 82 άτομα έλαβαν υπηρεσίες προστασίας ή εντοπίστηκαν εντός του πρώτου εξαμήνου του 2019. Από τα 82 αυτά άτομα, τα 58 είναι γυναίκες και κορίτσια, τα 16 είναι άντρες και αγόρια, τα 2 είναι διεμφυλικά άτομα και στα 6 το φύλο δεν έχει καταγραφεί στις Φόρμες Αναφοράς στον ΕΜΑ. Από τις γυναίκες, 5 ήταν κατά την υποβολή της αναφοράς σε κατάσταση εγκυμοσύνης ενώ οι 13 βρίσκονται στην Ελλάδα με τα τέκνα τους, παρουσιάζουν δηλαδή αυξημένη ευαλωτότητα.

Διεθνή Στατιστικά Στοιχεία

Η έκταση της εμπορίας ανθρώπων, συνεχίζει η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού», είναι δύσκολο να υπολογιστεί ποσοτικά με αξιόπιστο τρόπο, επειδή τα διαθέσιμα στοιχεία σε παγκόσμιο επίπεδο είναι σπάνια συγκρίσιμα. Σύμφωνα με υπολογισμούς σε ετήσια βάση:

- Σε παγκόσμιο επίπεδο περίπου 2,45 εκατομμύρια άνθρωποι είναι θύματα, εκ των οποίων τα 1,2 εκατομμύρια παιδιά, σύμφωνα με τη UNICEF.

- 800.000 άτομα πέφτουν θύματα εμπορίας εντός των συνόρων της χώρας τους, με στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Σήμερα, 19/10, διοργανώνεται στην Αθήνα η πορεία Walk for Freedom, μια σιωπηλή διαμαρτυρία κατά του human trafficking. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Με στοιχεία από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Photo by Jonathan Cosens Photography - JCP on Unsplash

Read Next

24 Μαϊ 2022

"Hermettes": Η "μυστική" κοινότητα των γυναικών που επιλέγουν τη μοναξιά

Ένας απομονωμένος τρόπος ζωής που δεν προϋποθέτει νέους ή/και παλιούς φίλους.

21 Μαϊ 2022

Νίκος Κούρκουλος: Σπάνιο φωτογραφικό ντοκουμέντο από τα εφηβικά του χρόνια

Νίκος Κούρκουλος: Σπάνιο φωτογραφικό ντοκουμέντο από τα εφηβικά του χρόνια

Περισσότερα από

Stories

21 Μαϊ 2022

Άννα Γουίντουρ: Η ανεπίσημη βιογραφία της Σιδηράς Κυρίας της Μόδας

Η βιογραφία γράφτηκε χωρίς την Άννα Γουίντουρ

20 Μαϊ 2022

Φρίντα Κάλο: Η τηλεοπτική σειρά που θα δείξει τις άγνωστες πτυχές της ζωής και των έργων της

Το ίδρυμα της Φρίντα Κάλο και η BTF Media με έδρα το Μαϊάμι συνεργάστηκαν για την παραγωγή τηλεοπτικής σειράς βασισμένης στη ζωή και τα έργα της.

20 Μαϊ 2022

Η γόνος Μπάρμπαρα Μπέικελαντ προσπάθησε να "θεραπεύσει" την ομοφυλοφυλία του γιου της με αιμομιξία

Η Μπάρμπαρα Μπέικελαντ πίεζε αφόρητα τον γιό της να "θεραπευτεί" από την ομοφυλοφυλία του. Έπρεπε να αλλάξει πάση θυσία. Τελικά εκείνος τη δολοφόνησε.

20 Μαϊ 2022

Τζόνι Ντεπ - Κέιτ Μος: Ο θυελλώδης έρωτας που κατέστρεφε πολυτελή δωμάτια ξενοδοχείων

Ένα από τα πιο λαμπερά ζευγάρια των ‘90s που άφησε εποχή με το φλογερό πάθος, τις έντονες σύγκρουσης αλλά και τον τεράστιο εθισμό στην κοκαΐνη.

19 Μαϊ 2022

Σπάνιο κλικ από τον γάμο του Δημήτρη Παπαμιχαήλ με την δεύτερη «άγνωστη» σύζυγό του, Νανά

Μετά το διαζύγιο από την εθνική σταρ, ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ παντρεύεται για δεύτερη φορά σε μια κλειστή σχεδόν οικογενειακή τελετή την Νανά Ειλικρινή.

19 Μαϊ 2022

Καλλιτέχνις αναδημιουργεί διάσημους πίνακες με πρωταγωνιστή τον σκύλο της

Η Eliza Reinhardt και ο Finnegan, για τους φίλους Finn, είναι λάτρεις της τέχνης και αυτό βγαίνει προς τα έξω.

18 Μαϊ 2022

Ποια είναι η Ελληνο-ιταλίδα σχεδιάστρια που δημιούργησε το κολιέ της Μαρέβας Μητσοτάκη;

Το statement κόσμημα εντυπωσίασε στην εμφάνιση της συζύγου του πρωθυπουργού κατά την επίσκεψή τους στο Λευκό Οίκο.

18 Μαϊ 2022

Ντιζάιν: ο λιλιπούτειος κόσμος του Kiyotaka Mizukosh

Ο μόλις 21 ετών σχεδιαστής Kiyotaka Mizukoshi έχει μόλις ιδρύσει την επιχείρησή του, τα Mozu Studios που εξειδικεύονται στις... συρρικνώσεις.

18 Μαϊ 2022

Μπορεί ένα 6χρονο παιδί να τρέξει μαραθώνιο; Η ιστορία του μικρού Ranier που δίχασε το κοινό

Μια καταγγελία έστειλε την Πρόνοια στο σπίτι της οικογένειας Crawford και ο λόγος ήταν η συμμετοχή του 6χρονου στον μαραθώνιο.