
Παράλληλα δράματα διαδραματίζονται αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία, καθώς πληθαίνουν τα θύματα και οι προσφυγικές ροές προς πάσα κατεύθυνση. Η στυγερή εισβολή της Ρωσίας συνεχίζεται απειλώντας άμεσα και το Κίεβο.
Μία από τις πληγείσες περιοχές είναι και η πόλη Ντνίπρο, η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, όπου ζουν περισσότεροι από 1 εκ. πολίτες. Τώρα νοσοκόμοι και ιατροί στο Παίδων του Ντνίπρο αναγκάστηκαν χθες να φτιάξουν αυτοσχέδιο καταφύγιο στο υπόγειο του κτιρίου προκειμένου να μεταφέρουν νεογνά και να σώσουν τις ζωές τους, καθώς η πόλη δέχεται επιθέσεις με πυραύλους.
«Αυτή είναι η ΜΕΘ νεογνών, σε καταφύγιο για βόμβες. Μπορείτε να το φανταστείτε;», έγραψε σε μήνυμα ο δρ. Ντένις Σούρκοφ, επικεφαλής της ομάδας νεογνών στο συγκεκριμένων νοσοκομείο, προς τους New York Times. «Αυτή είναι η πραγματικότητά μας».
Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram