ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το νέο εμπορικό κέντρο της Λάρισας με τα 70 καταστήματα

Το νέο εμπορικό κέντρο της Λάρισας με τα 70 καταστήματα

Nα «αναστήσουν» το Pantheon Plazza στη Λάρισα με τη μετατροπή του σε εκπτωτικό εμπορικό κέντρο που θα απευθύνεται σε ολόκληρη την περιοχή της Θεσσαλίας, υπό την ονομασία Fashion City Outlet, επιχειρούν η Sonae Sierra με τη Bluehouse, υλοποιώντας επένδυση ύψους 9 εκατ. ευρώ.

Το Fashion City Outlet, σύμφωνα με όσα είπαν χθες τα στελέχη των δύο εταιρειών, θα ανοίξει τις πύλες του το φθινόπωρο (τέλος Οκτωβρίου, αρχές Νοεμβρίου) δημιουργώντας 600 νέες θέσεις εργασίας. Εκτείνεται σε 20.000 τ.μ. και θα φιλοξενήσει περισσότερα από 70 γνωστά καταστήματα, θα διαθέτει, πολυκινηματογράφο με τρεις σύγχρονες αίθουσες, παιδότοπο και ποικιλία επιλογών σε εστιατόρια και καφέ καθώς και 1.600 δωρεάν θέσεις στάθμευσης.

Το νέο εμπορικό κέντρο της Λάρισας με τα 70 καταστήματα

Η προσδοκία είναι όταν θα ανοίξει να έχει μισθωθεί (υπογεγραμμένες συμβάσεις) περίπου το 80% των καταστημάτων του και να λειτουργεί το 65%. Βάσει των εκτιμήσεων τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του μπορεί να πετύχει συνολικό τζίρο της τάξεως των 30 εκατ. ευρώ. Μελλοντικά θα εξεταστεί η επέκτασή του σε γειτονικό οικόπεδο με δυνατότητα δόμησης 4.000 τ.μ.

Ο Θάνος Ευθυμιόπουλος, επικεφαλής της Sonae Sierra στην Ελλάδα, απαντώντας σε ερώτημα του mononews.gr για το τι έφταιξε και δεν πήγε καλά το εν λόγω εμπορικό με την προηγούμενή του μορφή, μίλησε για την κρίση σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν κατάφερε να ανταγωνιστεί με επιτυχία το κέντρο της Λάρισας. Με τη νέα του μορφή προσδοκάται ότι θα είναι συμπληρωματικό των υπολοίπων αγορών της περιοχής. «Είμαστε βέβαιοι» πρόσθεσε ο ίδιος, «ότι η ανάπτυξη και λειτουργία του Fashion City Outlet θα ωφελήσει τόσο την τοπική αγορά, όσο και την τοπική κοινωνία και τον τουρισμό. Επιδίωξή μας είναι να συνεργαστούμε στενά με τις επιχειρήσεις, τους φορείς και τις αρχές τις περιοχής, ώστε να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη για την τοπική οικονομία».

Ο Νίκος Ρούπακας, Υπεύθυνος Εκπτωτικών Κέντρων της Bluehouse, συμπλήρωσε πως «το Fashion City Outlet αποτελεί ένα νέο σχήμα που συνδυάζει αγορές σε προσιτές τιμές με πολλές επιλογές ψυχαγωγίας, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία. Έχει όλες τις προοπτικές να καταστεί ένας κορυφαίος εμπορικός και ψυχαγωγικός προορισμός για τους κατοίκους της Λάρισας και Θεσσαλίας ευρύτερα».

Η Sonae Sierra, διεθνής εταιρεία που ειδικεύεται στην ανάπτυξη και διαχείριση εμπορικών κέντρων, έχει στην ιδιοκτησία της 46 εμπορικά κέντρα, τρέχουσας αξίας περίπου 7 δισ. ευρώ, και διαχειρίζεται ή και εκμισθώνει 81 εμπορικά κέντρα με μεικτή εκμισθώσιμη επιφάνεια 2,5 εκατ. τ.μ. και περίπου 9.300 καταστήματα. Διατηρεί γραφεία σε 12 χώρες, παρέχοντας υπηρεσίες σε πελάτες με διαφορετικά γεωγραφικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά, οι οποίοι βρίσκονται σε Πορτογαλία, Αλγερία, Βραζιλία, Κολομβία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Μαρόκο, Ρουμανία, Ρωσία, Σλοβακία, Ισπανία, Τουρκία και Τυνησία. Στην παρούσα φάση αναπτύσσει 20 εμπορικά κέντρα, 7 εκ των οποίων για λογαριασμό τρίτων.

Μαζί με την εταιρεία Ακροπόλ Χαραγκιώνης η Sonae Sierra είναι ιδιοκτήτης έκτασης στο Παλιό Φάληρο για την οποία έχει σχεδιαστεί το εμπορικό και ψυχαγωγικό κέντρο AegeanPark, το οποίο ωστόσο έχει κολλήσει σχεδόν δύο δεκαετίες στην γραφειοκρατία.

Ο κ. Ευθυμιόπουλος, ρωτήθηκε και για το Aegean. Απάντησε, εμμέσως, με αναφορά στη μεγάλη επένδυση, ύψους 200 εκατ. ευρώ, που πραγματοποιεί η διεθνής εταιρεία στο Βουκουρέστι δημιουργώντας 3.000 θέσεις εργασίας. Όπως είπε «Έχουμε όρεξη να επενδύσουμε στην Ελλάδα, αν μας δοθεί η ευκαιρία. Σε άλλες χώρες η υποδοχή των επενδυτών είναι διαφορετική…» Πρόσθεσε πως η Sonae Sierra είναι στην χώρα μας από το 2.000 και πως ενόψει νέας προσπάθειας για το AegeanParkέχουν επικαιροποιηθεί οι σχετικές μελέτες.

Η Bluehouse ιδρύθηκε το 2004 και είναι εταιρεία επενδύσεων και ανάπτυξης ακίνητων, με δραστηριότητα στην Ελλάδα (συμμετέχει στο McArthurGlen Designer Outlet στα Σπάτα) την Τσεχία, την Πολωνία, την Ουγγαρία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, καθώς και στην Κροατία, τη Σερβία και την Κύπρο. Το τελευταίο διάστημα επαναδραστηριοποιείται και πάλι στην Ελλάδα. Μεταξύ άλλων έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αξιοποίηση των στοών του Αρσάκειου στο κέντρο της Αθήνας με σχέδιο να αναπτύξει μια αγορά με παραδοσιακά εδέσματα και καταστήματα εστίασης.

Πηγή: mononews.gr

Read Next

24 Μαϊ 2022

"Hermettes": Η "μυστική" κοινότητα των γυναικών που επιλέγουν τη μοναξιά

Ένας απομονωμένος τρόπος ζωής που δεν προϋποθέτει νέους ή/και παλιούς φίλους.

21 Μαϊ 2022

Νίκος Κούρκουλος: Σπάνιο φωτογραφικό ντοκουμέντο από τα εφηβικά του χρόνια

Νίκος Κούρκουλος: Σπάνιο φωτογραφικό ντοκουμέντο από τα εφηβικά του χρόνια

Περισσότερα από

Stories

21 Μαϊ 2022

Άννα Γουίντουρ: Η ανεπίσημη βιογραφία της Σιδηράς Κυρίας της Μόδας

Η βιογραφία γράφτηκε χωρίς την Άννα Γουίντουρ

20 Μαϊ 2022

Φρίντα Κάλο: Η τηλεοπτική σειρά που θα δείξει τις άγνωστες πτυχές της ζωής και των έργων της

Το ίδρυμα της Φρίντα Κάλο και η BTF Media με έδρα το Μαϊάμι συνεργάστηκαν για την παραγωγή τηλεοπτικής σειράς βασισμένης στη ζωή και τα έργα της.

20 Μαϊ 2022

Η γόνος Μπάρμπαρα Μπέικελαντ προσπάθησε να "θεραπεύσει" την ομοφυλοφυλία του γιου της με αιμομιξία

Η Μπάρμπαρα Μπέικελαντ πίεζε αφόρητα τον γιό της να "θεραπευτεί" από την ομοφυλοφυλία του. Έπρεπε να αλλάξει πάση θυσία. Τελικά εκείνος τη δολοφόνησε.

20 Μαϊ 2022

Τζόνι Ντεπ - Κέιτ Μος: Ο θυελλώδης έρωτας που κατέστρεφε πολυτελή δωμάτια ξενοδοχείων

Ένα από τα πιο λαμπερά ζευγάρια των ‘90s που άφησε εποχή με το φλογερό πάθος, τις έντονες σύγκρουσης αλλά και τον τεράστιο εθισμό στην κοκαΐνη.

19 Μαϊ 2022

Σπάνιο κλικ από τον γάμο του Δημήτρη Παπαμιχαήλ με την δεύτερη «άγνωστη» σύζυγό του, Νανά

Μετά το διαζύγιο από την εθνική σταρ, ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ παντρεύεται για δεύτερη φορά σε μια κλειστή σχεδόν οικογενειακή τελετή την Νανά Ειλικρινή.

19 Μαϊ 2022

Καλλιτέχνις αναδημιουργεί διάσημους πίνακες με πρωταγωνιστή τον σκύλο της

Η Eliza Reinhardt και ο Finnegan, για τους φίλους Finn, είναι λάτρεις της τέχνης και αυτό βγαίνει προς τα έξω.

18 Μαϊ 2022

Ποια είναι η Ελληνο-ιταλίδα σχεδιάστρια που δημιούργησε το κολιέ της Μαρέβας Μητσοτάκη;

Το statement κόσμημα εντυπωσίασε στην εμφάνιση της συζύγου του πρωθυπουργού κατά την επίσκεψή τους στο Λευκό Οίκο.

18 Μαϊ 2022

Ντιζάιν: ο λιλιπούτειος κόσμος του Kiyotaka Mizukosh

Ο μόλις 21 ετών σχεδιαστής Kiyotaka Mizukoshi έχει μόλις ιδρύσει την επιχείρησή του, τα Mozu Studios που εξειδικεύονται στις... συρρικνώσεις.

18 Μαϊ 2022

Μπορεί ένα 6χρονο παιδί να τρέξει μαραθώνιο; Η ιστορία του μικρού Ranier που δίχασε το κοινό

Μια καταγγελία έστειλε την Πρόνοια στο σπίτι της οικογένειας Crawford και ο λόγος ήταν η συμμετοχή του 6χρονου στον μαραθώνιο.