ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το μεγαλύτερο καλοκαιρινό φεστιβάλ με ελεύθερη είσοδο: Summer Nostos Festival στο Ίδρυμα Νιάρχος

Από τις 23 έως τις 30 Ιουνίου, μια εβδομάδα γεμάτη μουσική, χορό, τέχνες, αθλητισμό, σε μια διοργάνωση που συγκεντρώνει πάνω από 700 καλλιτέχνες.

Το μεγαλύτερο καλοκαιρινό φεστιβάλ με ελεύθερη είσοδο: Summer Nostos Festival στο Ίδρυμα Νιάρχος

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παρουσιάζει μια εβδομάδα γεμάτη μουσική, χορό, τέχνες, αθλητισμό, το 8o Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο του ΙΣΝ και τη 2η Ημερίδα του SNF Agora Institute, τον αγώνα δρόμου SNF RUN: Τρέχοντας προς το Μέλλον, δράσεις για παιδιά και οικογένειες, και πολλά πολλά άλλα σε ένα φεστιβάλ που συγκεντρώνει περισσότερους από 700 καλλιτέχνες!

Για πέμπτη συνεχή χρονιά το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) σας προσκαλεί όλους σε έναν από τους πιο αγαπημένους θεσμούς και προορισμούς του ελληνικού καλοκαιριού, μια ανοιχτή γιορτή πολιτισμού, άθλησης, συνύπαρξης, διαλόγου, εκπαίδευσης και φυσικά παιχνιδιού. Η έννοια του Νόστου ενεργοποιείται με περισσότερες από εβδομήντα εκδηλώσεις, εκατοντάδες καλλιτέχνες και ειδικούς σε θέματα άθλησης και επιστημών. Ένα πρόγραμμα οκτώ ημερών με ελεύθερη είσοδο, γεμάτο εμπειρίες, συναισθήματα και συζητήσεις.

Το μεγαλύτερο καλοκαιρινό φεστιβάλ με ελεύθερη είσοδο: Summer Nostos Festival στο Ίδρυμα Νιάρχος
Roomful of Teeth, παράσταση «Triptych (Eyes of One on Another)»

Η απόλαυση και η ανεμελιά που συχνά λείπουν από την καθημερινότητά μας καθορίζουν το SNFestival. Δεν είναι, όμως, τα μόνα. Η προσφορά στην ευρύτερη κοινότητα, η υποστήριξη σημαντικών κοινωνικών σκοπών, ο διάλογος για τη Δημοκρατία, είναι μερικά από τα κυρίαρχα ζητήματα που προσπαθούν να αναδείξουν με το έργο τους οι περισσότεροι καλλιτέχνες που θα εμφανιστούν στη φετινή διοργάνωση. Πρόκειται για ανθρώπους με διεθνή απήχηση και κοινό, που επιλέγουν να παίρνουν θέση.

Ανάμεσά τους οι: Andrew Bird, Neneh Cherry, Low, Local Natives, Brian Eno με την εικαστική εγκατάσταση 77 Million Paintings, Akram Khan Company, Balthazar, Lisa Hannigan & s t a r g a z e, Rita Wilson, Soap&Skin, Nakhane, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Αντώνης Μαρτσάκης & Αντώνης Φωνιαδάκης, Vertigo Dance Company, Mαρίνα Σάττι, Victoria Thierrée Chaplin & Aurelia Thierrée, και πολλοί ακόμα καλλιτέχνες και συντελεστές.

Περφόρμανς «Dance of Colors» του εικαστικού Garip Ay

Οι περισσότεροι έρχονται να μας συναντήσουν ενώ ήδη βρίσκονται σε παγκόσμια περιοδεία με συνεχή sold out, ή ενώ έχουν μόλις παρουσιάσει τις νέες τους δουλειές και απασχολούν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Άλλοι, παρουσιάζουν τα νέα έργα τους για πρώτη φορά εδώ, στην Αθήνα. Η υποστήριξη των δημιουργικών δυνάμεων ανά τον κόσμο, οι συνέργειες αλλά και η εξωστρέφεια των Ελλήνων καλλιτεχνών είναι μέρος της αποστολής του SNFestival.

Ιδιαίτερη σημασία έχει φέτος η παρουσίαση της ARTWORKS: με κεντρική δραστηριότητα το «Πρόγραμμα Υποστήριξης Καλλιτεχνών – Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», 60 νέοι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε διάφορους χώρους του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Φυσικά, δεν απουσιάζει ο νυχτερινός αγώνας δρόμου SNF RUN: Τρέχοντας προς το Μέλλον. Η ολοκλήρωσή του θα σημάνει το ξεκίνημα των καθιερωμένων πυροτεχνημάτων που έχουν αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους. Στο πλαίσιο του Summer Nostos Festival θα πραγματοποιηθεί επίσης το 8ο Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο του ΙΣΝ και η 2η Ημερίδα του SNF Agora Institute, στα οποία συμμετέχουν διακεκριμένοι ομιλητές από όλο τον κόσμο.

Neneh Cherry (Wolfgang Tillmans)

Η φετινή διοργάνωση συμπίπτει με την επέτειο των 15 χρόνων από τη μεγάλη νίκη της Ελλάδας στο Euro 2004 και το SNFestival συμμετέχει στους εορτασμούς μαζί με τη θρυλική ομάδα των πρωταθλητών Ευρώπης και με πολλά ποδοσφαιρικά (και όχι μόνο!) happenings.

Και όπως κάθε χρόνο, το ψηφιδωτό του φεστιβάλ συμπληρώνουν οι εντυπωσιακές σκηνές που φιλοξενούν τις εκδηλώσεις και μοιράζονται σε διάφορα σημεία του ΚΠΙΣΝ. Στις «signature» σκηνές του SNFestival φέτος προστίθεται μια νέα εντυπωσιακή κατασκευή σε σχήμα θόλου στον Λαβύρινθο (στεγασμένη για να προφυλάσσει καλλιτέχνες, συντελεστές και θεατές από τον ήλιο αλλά ακόμα και σε περίπτωση βροχής) που θα παραμείνει στο ΚΠΙΣΝ και μετά το τέλος του SNFestival, εξυπηρετώντας ειδικές ανάγκες του προγραμματισμού του. Η νέα σκηνή του Λαβύρινθου, καθώς και μια υδάτινη κατασκευή-έκπληξη στο Κανάλι που θα αποκαλυφθεί στο κοινό κατά τη διάρκεια του SNFestival συμπληρώνουν την προσφορά του ΙΣΝ προς το ΚΠΙΣΝ και τους εκατομμύρια επισκέπτες του.

Ανακαλύψτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα του Summer Nostos Festival 2019: www.SNFestival.org

Έκθεση «Artworks», έργο Pavlos Tsakonas

Το Summer Nostos Festival διοργανώνεται και υλοποιείται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Παράσταση «Portraits in Otherness» των Akram Khan Company

Δείτε το teaser:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

κεντρική φωτό: YALLA 2.0 | Μαρίνα Σάττι

Read Next

18 Απρ 2024

Λίζερλ Αϊνστάιν: Το "κρυφό" παιδί του Άλμπερτ Αϊνστάιν που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μετά τη γέννηση

Σχεδόν 25 χρόνια μετά τον θάνατο του Γερμανού νομπελίστα (που πέθανε 18 Απριλίου 1955) αποκαλύφθηκε η ύπαρξη τρίτου παιδιού στην ζωή του.

17 Απρ 2024

57 χρόνια πριν: Οι Rolling Stones στην Αθήνα τον Απρίλη του 1967

Τέσσερις ημέρες πριν από το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών, οι Rolling Stones άνοιγαν τον χορό των ροκ συναυλιών στην Ελλάδα. Η συναυλία τους στο γήπεδο του ΠΑΟ άρχισε κανονικά, αλλά δεν τελείωσε ποτέ.

Περισσότερα από

Stories

17 Απρ 2024

Δημήτρης Μητροπάνος: Γνώρισε τον εξόριστο πατέρα του όταν ήταν 29 χρόνων. Οι αποβολές από τα σχολεία και η πατρική σχέση με τον Ζαμπέτα

Ήταν17 Απριλίου όταν ο Δημήτρης Μητροπάνος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πνευμονικό οίδημα και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 64 ετών.

17 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

16 Απρ 2024

Η Δούκισσα Νομικού 17 χρόνια πριν: Όταν η όμορφη φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ κέρδιζε το στέμμα

Τότε ήταν ένα γλυκό κοριτσάκι, φοιτήτρια ακόμα στην ΑΣΟΕΕ. Με δυσκολία κοιτούσε την κάμερα.

16 Απρ 2024

Τσάρλι Τσάπλιν:"Δεν είμαι ακριβώς ερωτευμένος μαζί της, αλλά εκείνη είναι απόλυτα ερωτευμένη μαζί μου"

Η μεγάλη αδυναμία του Τσάρλι Τσάπλιν στις ανήλικες γυναίκες. Ο Τσαρλς Σπένσερ "Τσάρλι" Τσάπλιν (Charles Spencer "Charlie" Chaplin) γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1889 στο Λονδίνο από γονείς θεατρίνους.

16 Απρ 2024

Κριστόφ: Ο τραγουδιστής του πρώτου μου μπλουζ

Ήυαν ο ερμηνευτής που "χόρεψε" μαζί του κάθε ερωτευμένο ζευγάρι. "Οh! Mon Amour"

15 Απρ 2024

Ζαν Πολ Σαρτρ: "Αν έγινα φιλόσοφος, αν επεδίωξα τόσο επίμονα τη φήμη, όλα έγιναν βασικά για να μπορώ να ρίχνω γυναίκες"

Ο μπουρζουά φιλόσοφος που περιφρόνησε τους μπουρζουάδες και το βραβείο Νόμπελ πέθανε σαν σήμερα.

15 Απρ 2024

Γιάννης Φέρτης: Η φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση από τον γάμο τους

Η σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση.

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.

14 Απρ 2024

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος 26 ετών στην πρώτη του θεατρική εμφάνιση

"Όταν η μητέρα του αντιλαμβάνεται την αλήθεια, δηλώνει στον νεαρό Διονύση ότι θα τον αποκληρώσει". Σαράντα χρόνια χωρίς τον σπουδαίο ηθοποιό.