ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το εκπληκτικό εξώφυλλο του περιοδικού Time απεικονίζει την ελπίδα στο πρόσωπο της Βαλέρια

Με την υπογραφή του βραβευμένου καλλιτέχνη JR απλώθηκε ένα πανό με τη φωτογραφία της 5χρονης Βαλέρια που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Ουκρανία.

Το εκπληκτικό εξώφυλλο του περιοδικού Time απεικονίζει την ελπίδα στο πρόσωπο της Βαλέρια

Υπολογίζεται πως στην Ουκρανία ζουν 7.5 εκ παιδιά. Σύμφωνα με τον Γενικό Εισαγγελέα της Ουκρανίας ως τις 13 Μαρτίου έχουν χάσει τη ζωή τους 103 παιδιά, ενώ εκατοντάδες παιδιά έχουν τραπεί σε φυγή. Όπως η μικρή Βαλέρια που εγκατέλειψε την πόλη Kryvyi Rih.

Το χαμόγελό της συμβολίζει τώρα την ελπίδα για τη ζωή και την ειρήνη. «

Η Αντοχή της Ουκρανίας» είναι ο τίτλος που συνοδεύει την εικόνα της Βαλέρια.

Εκατό Ουκρανοί ξετύλιξαν ένα τεράστιο πανό με τη φωτογραφία της Βαλέρια στην πόλη Λιβ, στις 14 Μαρτίου έξω από την Εθνική Όπερα για να στείλουν το μήνυμά τους σε όλο τον κόσμο. Επικεφαλής του έργου ήταν ο JR τα έργα του οποίου αποδεικνύουν συχνά τη βαθιά αγάπη του για τους ανθρώπους και την κοινωνική ευαισθησία του.

Παράλληλα όμως, το τεύχος του περιοδικού κυκλοφορεί και με δεύτερο εξώφυλλο στο οποίο βλέπουμε την άλλη πλευρά του νομίσματος. «Η αγωνία της Ουκρανίας». Ένας στρατιώτης μεταφέρει στα χέρια ένα μωρό καθώς προσπαθεί να βοηθήσει εκείνο και τη μητέρα του να απομακρυνθούν από το Irpin.

Ο φωτογράφος που κατέγραψε με τον φακό του αυτή τη στιγμή, Maxim Dondyuk, γράφει στον προσωπικό λογαριασμό του: «Η Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ήταν πάντοτε προσωπική υπόθεση, τις τελευταίες εβδομάδες στο Κίεβο, περισσότερο από ποτέ. Η μητέρα μου αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την πατρίδα της ως πρόσφυγας, ο πατέρας μου ζει σε μια πόλη που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων. Η πόλη μου, στην οποία έχω ζήσει για χρόνια, καταστρέφεται. Αυτός είναι ο πόνος μου. Αυτή είναι η πατρίδα μου.»

«Από την αρχή φτιάχνω ένα ημερολόγιο ζωής και θανάτου μέσα και γύρω από την πρωτεύουσα. Η φωτογραφία μιας μητέρας και ενός παιδιού που εγκαταλείπουν το Irpin με τη βοήθεια ενός Ουκρανού στρατιώτη -την ημέρα που οι Ρώσοι ανατίναξαν τις σιδηροδρομικές γραμμές που ήταν απαραίτητες για την εκκένωση- δημοσιεύεται στο εξώφυλλο του TIME αυτή την εβδομάδα».

Εικόνες: Instagram



Read Next

18 Απρ 2024

Λίζερλ Αϊνστάιν: Το "κρυφό" παιδί του Άλμπερτ Αϊνστάιν που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μετά τη γέννηση

Σχεδόν 25 χρόνια μετά τον θάνατο του Γερμανού νομπελίστα (που πέθανε 18 Απριλίου 1955) αποκαλύφθηκε η ύπαρξη τρίτου παιδιού στην ζωή του.

17 Απρ 2024

57 χρόνια πριν: Οι Rolling Stones στην Αθήνα τον Απρίλη του 1967

Τέσσερις ημέρες πριν από το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών, οι Rolling Stones άνοιγαν τον χορό των ροκ συναυλιών στην Ελλάδα. Η συναυλία τους στο γήπεδο του ΠΑΟ άρχισε κανονικά, αλλά δεν τελείωσε ποτέ.

Περισσότερα από

Stories

17 Απρ 2024

Δημήτρης Μητροπάνος: Γνώρισε τον εξόριστο πατέρα του όταν ήταν 29 χρόνων. Οι αποβολές από τα σχολεία και η πατρική σχέση με τον Ζαμπέτα

Ήταν17 Απριλίου όταν ο Δημήτρης Μητροπάνος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πνευμονικό οίδημα και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 64 ετών.

17 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

16 Απρ 2024

Η Δούκισσα Νομικού 17 χρόνια πριν: Όταν η όμορφη φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ κέρδιζε το στέμμα

Τότε ήταν ένα γλυκό κοριτσάκι, φοιτήτρια ακόμα στην ΑΣΟΕΕ. Με δυσκολία κοιτούσε την κάμερα.

16 Απρ 2024

Τσάρλι Τσάπλιν:"Δεν είμαι ακριβώς ερωτευμένος μαζί της, αλλά εκείνη είναι απόλυτα ερωτευμένη μαζί μου"

Η μεγάλη αδυναμία του Τσάρλι Τσάπλιν στις ανήλικες γυναίκες. Ο Τσαρλς Σπένσερ "Τσάρλι" Τσάπλιν (Charles Spencer "Charlie" Chaplin) γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1889 στο Λονδίνο από γονείς θεατρίνους.

16 Απρ 2024

Κριστόφ: Ο τραγουδιστής του πρώτου μου μπλουζ

Ήυαν ο ερμηνευτής που "χόρεψε" μαζί του κάθε ερωτευμένο ζευγάρι. "Οh! Mon Amour"

15 Απρ 2024

Ζαν Πολ Σαρτρ: "Αν έγινα φιλόσοφος, αν επεδίωξα τόσο επίμονα τη φήμη, όλα έγιναν βασικά για να μπορώ να ρίχνω γυναίκες"

Ο μπουρζουά φιλόσοφος που περιφρόνησε τους μπουρζουάδες και το βραβείο Νόμπελ πέθανε σαν σήμερα.

15 Απρ 2024

Γιάννης Φέρτης: Η φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση από τον γάμο τους

Η σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση.

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.

14 Απρ 2024

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος 26 ετών στην πρώτη του θεατρική εμφάνιση

"Όταν η μητέρα του αντιλαμβάνεται την αλήθεια, δηλώνει στον νεαρό Διονύση ότι θα τον αποκληρώσει". Σαράντα χρόνια χωρίς τον σπουδαίο ηθοποιό.