ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Την ημέρα που χάθηκα μέσα στο μεγαλύτερο mall ολόκληρου του κόσμου και δεν μπορούσα να βγω»

«Είχα πια αρχίσει να πιστεύω ότι έχω παγιδευτεί μέσα στο mall, ότι βρισκόμασταν πέντε ολόκληρες ημέρες εκεί μέσα και ότι δεν θα φύγουμε ποτέ».

«Την ημέρα που χάθηκα μέσα στο μεγαλύτερο mall ολόκληρου του κόσμου και δεν μπορούσα να βγω»

Η Sinéad Baker είναι ταξιδιωτική συντάκτρια του περιοδικού Insider και σίγουρα έχει επισκεφθεί πολλά εντυπωσιακά και διαφορετικά μέρη στον πλανήτη. Σε πρόσφατο άρθρο της στην ιντερντεική έκδοση του διάσημου εντύπου η Baker μοιράζεται την εμπειρία της από την τελευταία επίσκεψη της στο Ντουμπάι και συγκεκριμένα στο τεράστιο, υπερβολικά πολυτελές εμπορικό κέντρο του Εμιράτου, το οποίο είναι σε έκταση το μεγαλύτερο του κόσμου.

Τοποθετημένο στο κέντρο μίας από τις πιο πλούσιες πόλης στον πλανήτη, το Dubai Mall καλύπτει μία τρομακτική μεγάλη έκταση 100 εκατομμυρίων τετραγωνικών ποδιών και περιλαμβάνει τα πάντα. Από μαγαζιά διάσημων, προσιτών αλυσίδων γρήγορης μόδας μέχρι υποκαταστήματα κορυφαίων οίκων, όπως οι Hermes, Chanel και Bottega Venetta. Και από ακριβά εστιατόρια μέχρι παγοδρόμιο και ένα γιγάντιο ενυδρείο. Με όλα αυτά τα όπλα στη φαρέτρα τους οι επιχειρηματίες του Ντουμπάι δείχνουν να ξέρουν πραγματικά πώς να κρατούν τον επισκέπτη χαρούμενο, απασχολημένο και διατεθειμένο να ξοδέψει πολλά, πάρα πολλά, χρήματα. Είναι, όμως, τα πράγματα στα αλήθεια έτσι;

Το Dubai Mall περιλαμβάνει συνολικά 1200 καταστήματα και εκατοντάδες εστιατόρια και θεωρείται ένα από τα πιο γνωστά και δημοφική εμπορικά σημεία στον κόσμο.

H Βaker ισχυρίζεται πως η εμπειρία της μέσα σε αυτό το τεράστιο εμπορικό κέντρο απείχε πάρα πολύ από την έννοια της διασκέδασης και της ικανοποίησης, αφού κατέληξε πραγματικά κουραστική και χαώδης με την ίδια και την παρέα της να καταλήγουν εντελώς χαμένοι μέσα στο mall και τις δύο φορές που τόλμησαν να το επισκεφθούν. «Όσο κι αν επιχειρήσαμε να συμβουλευτούμε τους χάρτες και πλοηγούς που ήταν διαθέσιμα σε διάφορα σημεία του εμπορικού κέντρου συνεχίζαμε να χανόμαστε ξανά και ξανά με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να βρούμε τίποτα απ' όσα θέλουμε και να νιώθουμε απογοητευμένοι και εξαντλημένοι,»εξηγεί η συντάκτρια του περιοδικού.

Το Dubai Mall περιλαμβάνει συνολικά 1200 καταστήματα και εκατοντάδες εστιατόρια και θεωρείται ένα από τα πιο γνωστά και δημοφική εμπορικά σημεία στον κόσμο. Καλός λόγος για να το επισκεφθεί κανείς, δεν νομίζετε; H Βaker πάντως υποστηρίζει πως ακόμα και το να φτάσεις κανείς στο mall είναι μία μικρή περιπέτεια αφού αν αποφασίσεις να προσεγγίσεις το εμπορικό κέντρο με μέσα μαζικής μεταφοράς θα χρειαστεί να περπατήσεις περίπου ένα τέταρτο κάτω από τη γη προκειμένου να φτάσεις από τον σταθμό του μετρό μέχρι την κεντρική είσοδο. Ο διάδρομος είναι υπερβολικά μακρύς, μοιάζει ατελείωτος και τρομάζει τον επισκέπτη που περπατάει και περπατάει και περπατάει χωρίς να φτάνει πουθενά.

Το περίεργο με το mall του Ντουμπάι είναι ότι επειδή χωρίζεται σε πολλούς διαφορετικούς ορόφους δεν μοιάζει εξ'αρχής τόσο δραματικά μεγάλο και μπερδεύει τον επισκέπτη που καταλήγει να κάνει κύκλους γύρω από τον εαυτό του μέσα σε έναν εκτυφλωτικό, τεράστιο, εμπορικό λαβύρινθο δίχως ιδιαίτερο νόημα ή πραγματική ποικιλομορφία. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν 1.200 καταστήματα στο mall όλα μοιάζουν ενοχλητικά ίδια μεταξύ τους. Τόσο μεγάλα που αν σταθείς στην κάθε είσοδο χωριστά είναι αδύνατο να εντοπίσεις το σημείο όπου τελειώνει το μαγαζί, τόσο όμοιας αισθητικής που από ένα σημείο και μετά αισθάνεσαι ότι απλά μπαινοβγαίνεις στο ίδιο κατάστημα ξανά και ξανά.

Σίγουρη συνταγή για να νιώσεις γρήγορα την ματαιότητα της όλης κατάστασης και να αισθανθείς παντελώς χαμένος. Η Baker μετά από πέντε ώρες άσκοπης περιπλάνης αποφάσισε να φύγει, αλλά αυτό αποδείχθηκε από μόνο του μία τρομερά δύσκολη διαδικασία. Αν είναι μία φορά δύσκολο να μπεις στο Dubai Mall είναι δέκα φορές πιο δύσκολο να βγεις από αυτό αφού στο συγκεκριμένο mall δεν υπάρχουν πουθενά πινακίδες που να δείχνουν την έξοδο με αποτέλεσμα η δημοσιογράφος και η παρέα της να χρειαστούν πάνω από τέταρτο για να εντοπίσουν μία πόρτα που έμοιαζε να οδηγεί στον έξω κόσμο. Τελικα, όμως, έκαναν λάθος και βρέθηκαν σε ένα εξίσου μεγάλο πάρκινγκ από το οποίο επίσης δυσκολεύτηκαν να διαφύγουν.

Στη συνέχεια κατάφεραν να εντοπίσουν μία έξοδο η οποία κατέληγε στην αναμονή για τα ταξί, αλλά η ούρα ήταν τόσο τεράστια που έπρεπε να περιμένεις τουλάχιστον μισή ώρα μόνο και μόνο για να μπεις στον χώρο αναμονής. Έτσι η Baker έφυγε και από εκεί. Απελπισμένη πλέον αποφάσισε να συμβουλευτεί έναν ηλεκτρονικό πλοηγό του mall, ο οποίος δεν δούλευε σωστά και τους οδηγούσε συνεχώς στο ίδιο σημείο.

Αν είναι μία φορά δύσκολο να μπεις στο Dubai Mall είναι δέκα φορές πιο δύσκολο να βγεις από αυτό αφού στο συγκεκριμένο mall δεν υπάρχουν πουθενά πινακίδες που να δείχνουν την έξοδο.

«Είχα πια αρχίσε να πιστεύω ότι έχω παγιδευτεί μέσα στο mall, ότι βρισκόμασταν πέντε ολόκληρες ημέρες εκεί μέσα και ότι δεν θα φύγουμε ποτέ από εκεί. Την στιγμή που πιστέψαμε πως είχαμε βρει μία άκρη και βαδίζαμε προς την έξοδο απλώς βρεθήκαμε σε ένα section του mall που δεν είχαμε δει νωρίτερα. Ένα απίστευτα μεγάλο τμήμα όπου βρίσκονταν μαζεμένα όλα τα καταστήματα κοσμημάτων του Ντουμπάι», διηγείται η Baker σε κατάσταση απόγνωσης. «Στο τέλος προσπαθήσαμε να προσεγγίσουμε το Burj Khalifa, το ψηλότερο κτίριο του κόσμου που συνδέεται υπόγεια με το εμπορικό κέντρο, αλλά το google maps μάς μπέρδεψε ακόμα πιο πολύ», συνεχίζει.

Κάποιες ώρες αργότερα η συντάκτρια κατάφερε να δραπετεύσει από το Dubai Mall. «Ήταν μία καθ'όλα τρομακτική εμπειρία. Δεν θέλω ούτε να το σκεφτώ το να επιστρέψω για κάποιο λόγο εκεί μέσα».

Δες στο βίντεο το εσωτερικό του Dubai Mall με τα 1200 καταστήματα, τα εκατοντάδες εστιατόρια και το πανύψηλο ενυδρείο.

Mε πληροφορίες από το Insider.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

25 Απρ 2024

Αλμπέρ Ουντερζό: Ο ευφυής συνδημιουργός του Αστερίξ που ήξερε να μας κάνει να γελάμε

Ο διάσημος δημιουργός κόμικς, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στα εκατοντάδες εκατομμύρια των αντιγράφων των περιπέτειων των αμετάβλητων Γαλατών που πωλούνται στον κόσμο από το 1961, γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1927 και πέθανε στις 24 Μαρτίου 2020, σε ηλικία 92 ετών.

24 Απρ 2024

Βέρα Γουάνγκ: Ο μυστικός συνδυασμός ομορφιάς που ακολουθεί για την αιώνια νεότητα στα 74

Οι εικόνες της διάσημης σχεδιάστριας δεν σταματούν να διχάζουν το κοινό λόγω της ηλικίας που δηλώνει.

Περισσότερα από

Stories

24 Απρ 2024

Ζαν-Πολ Γκοτιέ: Το enfant terrible της μόδας κλείνει τα 72

Στα 13 του χρόνια, δημιούρησε μια ολόκληρη κολεξιόν ρούχων για την μαμά και την γιαγιά του. Σήμερα 60 χρόνια μετά, συνεχίζει να εκπλήσσει.

24 Απρ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ σε ηλικία 13 ετών -Η ασπρόμαυρη φωτογραφία

"Αυτό το challenge είναι και μια υπενθύμιση για όλους εμάς που ασκούμε κριτική στον εαυτό μας".

24 Απρ 2024

50 χρόνια πριν: Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME

"Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας".

24 Απρ 2024

Ο εθισμός στα ναρκωτικά ήταν ο λόγος που η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ απομακρύνθηκε από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Το "ξεχασμένο" νεανικό ειδύλλιο που κράτησε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

24 Απρ 2024

Όταν ο Κάρολος έλιωνε για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Κι όμως! Υπήρξε έντονο φλερτ ανάμεσα σε εκείνον και την διάσημη σταρ, η οποία σήμερα, κλείνει τα 82.

24 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Απόσπασμα, από τον πρώτο τόμο του αυτοβιογραφικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24 Απριλίου 1874.

23 Απρ 2024

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.

23 Απρ 2024

Ποιος σκότωσε τον Αλέξανδρο Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Πίσω στο 1973 ο γιος του Αριστοτέλη Ωνάση σκοτώνεται σε αεροπορικό δυστύχημα. Τα πορίσματα δείχνουν δολοφονία και οι θεωρίες συνομωσίας κάνουν το γύρο του κόσμου.

22 Απρ 2024

Μάνος Χατζιδάκις : "Μπορεί κανείς να φανταστεί ποτές, πως μια βραδιά κεφιού του, είναι δυνατόν να την καλύψει μια Σονάτα του Mπετόβεν;"

Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις άλλαξε την πορεία της ελληνικής μουσικής μιλώντας για το ρεμπέτικο.

22 Απρ 2024

Όταν ο Φιλοποίμην Φίνος ήθελε να υιοθετήσει τη Ζωή Λάσκαρη: "Εγώ του το αρνήθηκα"

"Είχα πει τότε ότι αφού δεν έχω γονείς δεν θέλω να υιοθετηθώ από κανέναν".