ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τι λένε οι κάτοικοι της βρετανικής πόλης όπου το 75,6 % ψήφισε Brexit

Στο δημοψήφισμα της περασμένης Πέμπτης, τo υψηλότερο ποσοστό των Βρετανών που υποστήριξαν την έξοδο από την ΕΕ σημειώθηκε στη Βοστόνη. Οι κάτοικοι εξηγούν γιατί.

Τι λένε οι κάτοικοι της βρετανικής πόλης όπου το 75,6 % ψήφισε Brexit

Το 72% του συνολικού πληθυσμού της Βρετανίας κατέφθασε στις κάλπες για το δημοψήφισμα της περασμένης Πέμπτης. Ωστόσο, στην πόλη Βοστόνη του νότιου Λίνκολνσαϊρ, το ποσοστό συμμετοχής άγγιξε το 77%. Μάλιστα, στη συγκεκριμένη πόλη το ποσοστό υπέρ του Brexit ήταν το υψηλότερο στη χώρα.

Αναλυτικότερα, από τους 39.363 κατοίκους, οι 22.974 (ποσοστό 75,6%) ψήφισαν έξοδο, μόλις οι 7.430 παραμονή και οι 8.959 δεν ψήφισαν καθόλου.

Ας δούμε τους λόγους που το έκαναν:

Κέλι Μπράντον, 52 ετών, πλανόδια πωλήτρια. Ψήφισε Brexit.

Τι λένε οι κάτοικοι της βρετανικής πόλης όπου το 75,6 % ψήφισε Brexit

«Ξέρω ότι όλοι έχουν πανικοβληθεί με το Brexit, αλλά πιστεύω ότι οι Βρετανοί πολίτες είμαστε ξεχωριστοί άνθρωποι και μπορούμε να ανακάμψουμε μετά από αυτό, όπως έχουμε κάνει και στο παρελθόν. Κατά τη γνώμη μου, θα βγούμε δυνατότεροι. Το πετύχαμε και παλιότερα, όπως μετά τους δύο Παγκοσμίους Πολέμους ή σε άλλες δύσκολες περιόδους που έχουμε περάσει.

Προσωπικά, είμαι πλανόδια πωλήτρια και το 90% των πελατών μου είναι ξένοι που ζουν στη Βοστόνη. Αυτοί δε νομίζω ότι θα επιστρέψουν στις χώρες τους. Γενικά, οι πολίτες δέχτηκαν λάθος πληροφόρηση πριν την ψήφο τους. Αν ψήφισαν έξοδο από την ΕΕ γιατί πιστεύουν ότι τώρα η Βοστόνη θα αδειάσει από πρόσφυγες, στα νοσοκομεία θα υπάρχουν περισσότερα διαθέσιμα κρεβάτια και στα σχολεία χώρος για όλα τα παιδιά των ντόπιων, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί».

Μπερναντέτα, 18 ετών, μαθήτρια από τη Λιθουανία και εργαζόμενη σε εργοστάσιο. Δεν είχε τη δυνατότητα να ψηφίσει.

«Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την οικονομία, αλλά, από την άλλη πλευρά, αν η χώρα γίνει πιο ανεξάρτητη, θα μπορεί να ελέγχει τους πρόσφυγες που έρχονται εδώ, οι οποίοι συνέχεια μεθούν, φωνάζουν στους δρόμους και κάνουν τη χώρα επικίνδυνη. Είμαι κι εγώ πρόσφυγας, αλλά συχνά βλέπω τους υπόλοιπους να συμπεριφέρονται με πολύ κακό τρόπο».

Κόλιν, 54 ετών. Ψήφισε Brexit.

T.J. 34 ετών. Ξέχασε να ψηφίσει.

Κόλιν: «Δεν μου αρέσει που τόσοι Πολωνοί διεκδικούν δικαιώματα από τη Βρετανία. Πληρώνω όλους τους φόρους μου και δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται να επωφελούνται οι ξένοι από αυτό. Γι' αυτό ψήφισα έξοδο από την ΕΕ. Ελπίζω ότι σύντομα θα σταματήσει η είσοδος περισσότερων προσφύγων, θα μειωθεί ο αριθμός όσων μένουν εδώ και αυτοί που περπατούν όλη μέρα μέρα στους δρόμους πίνοντας, θα μπουν σε ένα πλοίο και θα σταλούν πίσω».

T.J.: «Θα προτιμούσα να είχα ψηφίσει Brexit, γιατί όλοι αυτοί οι ξένοι που έρχονται στη χώρα, προσπαθούν να καρπωθούν οφέλη χωρίς οι ίδιοι να προσφέρουν τίποτα».

Κέλι Γκόρινγκ, 31 ετών. Ψήφισε Brexit.

«Γύρω από τη Βοστόνη, η κατάσταση έχει αλλάξει πολύ και οι άνθρωποι δεν είναι φιλικοί πια. Η κοινότητα δεν μοιάζει όπως ήταν και οι ντόπιοι έχουμε φτάσει στα όριά μας. Οι ξένοι έχουν πάρει τις δουλειές μας, τα καταστήματά μας, τις υγειονομικές υπηρεσίες μας, τους γιατρούς μας και έχουμε ήδη κάνει πολλή υπομονή»

Σέλκουκ, εργαζόμενος σε εστιατόριο με τουρκικά πιάτα. Ψήφισε έξοδο.

«Πολλοί ξένοι που έρχονται εδώ δεν εργάζονται, απλώς καταναλώνουν αλκοόλ. Εγώ, όμως, δουλεύω σκληρά. Όλοι οι άλλοι δουλεύουμε σκληρά. Οι Πολωνοί δεν προσφέρουν τίποτα, μόνο διεκδικούν δικαιώματα. Αν θέλουν να ζήσουν σε αυτή τη χώρα, πρέπει τουλάχιστον να μάθουν να μιλάνε λίγα αγγλικά. Δεν αστειεύομαι, δεν ξέρουν καν πώς να ζητήσουν μια σαλάτα. Ειλικρινά, αισθάνομαι μεγάλο στρες και ανασφάλεια».

Μάικ, 70 ετών. Ψήφισε Brexit.

«Νομίζω ότι πολλοί ψήφισαν για λάθος λόγους. Επίσης, πολλοί φοβούνται τον αριθμό των προσφύγων που καταφθάνει στη χώρα. Αν ψηφίσεις έξοδο θεωρείσαι ακροδεξιός, σχεδόν εξτρεμιστής, αλλά αυτό είναι ψέμα. Οι περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής έχουν κεντρώες ιδέες. Όμως, η κατάσταση έχει αλλάξει. Παλιότερα, οι ντόπιοι είχαν δουλειές και τώρα δεν έχουν γιατί οι μετανάστες τις κάνουν φθηνότερα. Ανειδίκευτοι άνθρωποι, λοιπόν, προσλαμβάνονται ευκολότερα γιατί παίρνουν πολύ χαμηλότερους μισθούς. Ένας ξένος π.χ. μπορεί να δουλέψει για 5-6 δολάρια την ώρα, ενώ ένας Βρετανός, που έχει να αποπληρώσει και το στεγαστικό του δάνειο, δεν μπορεί»

Έγκις, 36 ετών, με καταγωγή από τη Λιθουανία. Δεν είχε τη δυνατότητα να ψηφίσει.

«Ο εργοδότης μου είναι ικανοποιημένος από μένα γιατί κάνω καλά τη δουλειά μου. Δεν νομίζω ότι θα χρειαστεί να επιστρέψω στην πατρίδα μου, αλλά ανησυχώ για την οικονομία».

Κλοέ, 24 ετών. Δεν ψήφισε.

«Δεν ψήφισα, γιατί οι πολιτικοί δεν μας ακούν ούτως ή άλλως. Αρκετοί πολίτες τσακώνονται πάνω στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, οπότε χαίρομαι που παραμένω ουδέτερη. Αν είχα ψηφίσει, θα είχα υποστηρίξει το Brexit, γιατί πιστεύω ότι πρέπει να πάρουμε πίσω, στα δικά μας χέρια, τη βιομηχανική παραγωγή».

Ρέιτσελ, 44 ετών και Νικ, 49 ετών. Και οι δύο ψήφισαν Brexit.

Ρέιτσελ: «H Βοστόνη έχει πολύ μεγάλο πληθυσμό πια. Δεν μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στα ιατρεία, στα σχολεία, έχουν μαζευτεί πάρα πολλοί άνθρωποι σε αυτή την πόλη. Ωστόσο, είναι μια κοινότητα με μια μικρή αγορά. Δεν υπάρχει τόσος χώρος».

Νικ: «Είναι μια συνηθισμένη περίπτωση μετανάστευσης. Έρχονται πάρα πολλοί εδώ και παίρνουν όλες τις ευκαιρίες απασχόλησης από τους ντόπιους. Το ξέρω από τον εαυτό μου. Εργαζόμουν στη γεωργική παραγωγή και όταν ήρθαν ξένοι με μικρότερους μισθούς, έμεινα χωρίς δουλειά. Μετά, εργαζόμουν σε μια εταιρεία για 10 χρόνια και συνέβη πάλι το ίδιο. Κάνουν την ίδια δουλειά με τις μισές αμοιβές κι έτσι οι εργοδότες τους προτιμούν.

Επίσης, δεν μπορούν να στριμωχτούν τόσοι άνθρωποι σε ένα τόσο μικρό μέρος. Οι γιατροί δεν προλαβαίνουν να τους αναλαμβάνουν. Στα νοσοκομεία δεν υπάρχει τόσος χώρος. Στην εκπαίδευση και στη στέγαση, υπάρχει το ίδιο ζήτημα».

Βιτάλια, 28 ετών, με καταγωγή από τη Λιθουανία. Δεν ψήφισε.

«Φοβάμαι για το μέλλον. Ίσως μας πουν να επιστρέψουμε στη Λιθουανία».

Γκέιλ Κούπερ, 62 ετών. Ψήφισε Bremain.

«Βλέπω πολλούς συνομήλικους μου να λένε ότι μπορούμε, από μόνοι μας, να αποκτήσουμε μεγάλη δύναμη και ανεξαρτησία. Αλλά δεν νομίζω ότι αυτή η άποψη έχει καμία βάση».

Read Next

17 Απρ 2024

Δημήτρης Μητροπάνος: Γνώρισε τον εξόριστο πατέρα του όταν ήταν 29 χρόνων. Οι αποβολές από τα σχολεία και η πατρική σχέση με τον Ζαμπέτα

Ήταν17 Απριλίου όταν ο Δημήτρης Μητροπάνος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πνευμονικό οίδημα και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 64 ετών.

17 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

Περισσότερα από

Stories

16 Απρ 2024

Η Δούκισσα Νομικού 17 χρόνια πριν: Όταν η όμορφη φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ κέρδιζε το στέμμα

Τότε ήταν ένα γλυκό κοριτσάκι, φοιτήτρια ακόμα στην ΑΣΟΕΕ. Με δυσκολία κοιτούσε την κάμερα.

16 Απρ 2024

Τσάρλι Τσάπλιν:"Δεν είμαι ακριβώς ερωτευμένος μαζί της, αλλά εκείνη είναι απόλυτα ερωτευμένη μαζί μου"

Η μεγάλη αδυναμία του Τσάρλι Τσάπλιν στις ανήλικες γυναίκες. Ο Τσαρλς Σπένσερ "Τσάρλι" Τσάπλιν (Charles Spencer "Charlie" Chaplin) γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1889 στο Λονδίνο από γονείς θεατρίνους.

16 Απρ 2024

Κριστόφ: Ο τραγουδιστής του πρώτου μου μπλουζ

Ήυαν ο ερμηνευτής που "χόρεψε" μαζί του κάθε ερωτευμένο ζευγάρι. "Οh! Mon Amour"

15 Απρ 2024

Ζαν Πολ Σαρτρ: "Αν έγινα φιλόσοφος, αν επεδίωξα τόσο επίμονα τη φήμη, όλα έγιναν βασικά για να μπορώ να ρίχνω γυναίκες"

Ο μπουρζουά φιλόσοφος που περιφρόνησε τους μπουρζουάδες και το βραβείο Νόμπελ πέθανε σαν σήμερα.

15 Απρ 2024

Γιάννης Φέρτης: Η φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση από τον γάμο τους

Η σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση.

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.

14 Απρ 2024

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος 26 ετών στην πρώτη του θεατρική εμφάνιση

"Όταν η μητέρα του αντιλαμβάνεται την αλήθεια, δηλώνει στον νεαρό Διονύση ότι θα τον αποκληρώσει". Σαράντα χρόνια χωρίς τον σπουδαίο ηθοποιό.

14 Απρ 2024

Σιμόν ντε Μποβουάρ: Η γυναίκα που κατάργησε το μύθο του "αιώνιου θηλυκού"

Η ιέρεια του φεμινισμού άλλαξε ριζικά τον τρόπο που οι κοινωνίες αντιλαμβάνονται το "Δεύτερο Φύλο", πέθανε στις 14 Απριλίου του 1986 και θάφτηκε δίπλα στον Σαρτρ στον άντρα που έδωσε ανυστερόβουλα την ύπαρξή της.