ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Tι θα είχε συμβεί στην παγκόσμια ιστορία αν ο Φράνκλιν Ρούσβελτ έχανε τις εκλογές του 1940;

Το σπουδαίο μυθιστόρημα του Φίλιπ Ροθ «Τhe Plot Against America» γίνεται σειρά. Μία εναλλακτική εκδοχή της πραγματικότητας, σε έναν κόσμο που ο Χίλτερ έχει νικήσει.

Tι θα είχε συμβεί στην παγκόσμια ιστορία αν ο Φράνκλιν Ρούσβελτ έχανε τις εκλογές του 1940;

Μία από τις πιο πολυαναμενόμενες σειρές της φετινής σεζόν είναι το The Plot Against America, που φέρνει η HBO και στην Ελλάδα θα το απολαύσουμε αποκλειστικά στο Vodafone TV. Πρόκειται για τη μεταφορά του αριστουργηματικού μυθιστορήματος του Φίλιπ Ροθ στη μικρή οθόνη. Το βιβλίο, που εκδόθηκε στις ΗΠΑ το 2004 και έκτοτε κάνει πάταγο, εξετάζει ένα βασικό ερώτημα: Πώς θα ήταν η Αμερική και κατ’ επέκταση ο κόσμος ολόκληρος, στην περίπτωση που στις εκλογές του 1940, ο Φράνκλιν Ρούσβελτ είχε ηττηθεί από έναν ακροδεξιό φασίστα πολιτικό, τον Τσαρλς Λίντμπεργκ;

Το βιβλίο αναλύει αυτή την ιστορική υπόθεση μέσα από τη σκοπιά μιας μεσοαστής οικογένειας Εβραίων που ζει στο Νιου Τζέρσεϊ και η οποία βιώνει τη μεταστροφή της αμερικανικής κοινωνίας καθώς αυτή αποδέχεται ολοένα και περισσότερο τον αντισημιτισμό ως κανονικότητα: Η σβάστικα του Χίτλερ εμφανίζεται παντού, οι λευκές κουκούλες της Κου Κλουξ Κλαν αλωνίζουν, η βία και το μίσος υπερνικούν. Νιώθοντας υπό διωγμό στον τόπο τους, στο σπίτι τους, οι Αμερικανοεβραίοι είναι η πιο ευάλωτη ομάδα σε μια Αμερική που δεν θυμίζει σε τίποτα την ανοιχτή κοινωνία που γνωρίζουμε.

Στην τηλεοπτική μεταφορά του The Plot Against America, πρωταγωνιστεί η Winona Ryder που υποδύεται την Evelyn Finkel, μια ανύπαντρη γυναίκα που φροντίζει την ανήμπορη μητέρα της και αγωνίζεται να βρει τον ρόλο της στη ζωή. Η ίδια επηρεάζεται βαθιά από έναν σημαντικό υποστηρικτή του ακροδεξιού Λίντμπεργκ, η στάση του οποίου σταδιακά την μεταμορφώνει σημαντικά. Στον ρόλο της μικρής της αδερφής Elizabeth “Bess” Levin, βλέπουμε τη Zoe Kazan. Η Bess είναι μητέρα και νοικοκυρά και ο φόβος της για το μέλλον υπό τον Λίντμπεργκ, την κάνει υπερπροστατευτική με την οικογένειά της. Ο Morgan Spector είναι ο Herman Levin, ο πατέρας της οικογένειας που προσπαθεί με κάθε τρόπο να διατηρήσει την «κανονικότητα» στη ζωή των δικών του, παρόλο που βλέπει τη χώρα να βυθίζεται στον φασισμό, τον αντισημιτισμό και την ξενοφοβία.

Σε πρωταγωνιστικούς ρόλους βλέπουμε ακόμα τον Anthony Boyle που υποδύεται τον Alvin Levin, τον θυμωμένο νέο, ανιψιό του Herman, που ακροβατεί μεταξύ νομιμότητας και παρανομίας, ενώ κάποια στιγμή ταξιδεύει στην Ευρώπη για να πολεμήσει. Τον ρόλο του μικρού Philip Levin, κρατάει ο Azhy Robertson, ενώ ο Caleb Malis είναι Sandy Levin, ο μεγάλος γιος της οικογένειας. Πολύ σημαντικός ο ρόλος του ραβίνου Lionel Bengelsdorf, τον οποίο υποδύεται ο John Turturro.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι πίσω από το The Plot Against America είναι οι David Simon και Ed Burns, οι δημιουργοί της τεράστιας επιτυχίας του The Wire αλλά και της μίνι – σειράς Generation Kill, που έχουν αναλάβει το σενάριο και την εκτέλεση της παραγωγής.

Δείτε το τρέιλερ της σειράς εδώ

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

25 Απρ 2024

Αλμπέρ Ουντερζό: Ο ευφυής συνδημιουργός του Αστερίξ που ήξερε να μας κάνει να γελάμε

Ο διάσημος δημιουργός κόμικς, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στα εκατοντάδες εκατομμύρια των αντιγράφων των περιπέτειων των αμετάβλητων Γαλατών που πωλούνται στον κόσμο από το 1961, γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1927 και πέθανε στις 24 Μαρτίου 2020, σε ηλικία 92 ετών.

24 Απρ 2024

Βέρα Γουάνγκ: Ο μυστικός συνδυασμός ομορφιάς που ακολουθεί για την αιώνια νεότητα στα 74

Οι εικόνες της διάσημης σχεδιάστριας δεν σταματούν να διχάζουν το κοινό λόγω της ηλικίας που δηλώνει.

Περισσότερα από

Stories

24 Απρ 2024

Ζαν-Πολ Γκοτιέ: Το enfant terrible της μόδας κλείνει τα 72

Στα 13 του χρόνια, δημιούρησε μια ολόκληρη κολεξιόν ρούχων για την μαμά και την γιαγιά του. Σήμερα 60 χρόνια μετά, συνεχίζει να εκπλήσσει.

24 Απρ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ σε ηλικία 13 ετών -Η ασπρόμαυρη φωτογραφία

"Αυτό το challenge είναι και μια υπενθύμιση για όλους εμάς που ασκούμε κριτική στον εαυτό μας".

24 Απρ 2024

50 χρόνια πριν: Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME

"Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας".

24 Απρ 2024

Ο εθισμός στα ναρκωτικά ήταν ο λόγος που η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ απομακρύνθηκε από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Το "ξεχασμένο" νεανικό ειδύλλιο που κράτησε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

24 Απρ 2024

Όταν ο Κάρολος έλιωνε για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Κι όμως! Υπήρξε έντονο φλερτ ανάμεσα σε εκείνον και την διάσημη σταρ, η οποία σήμερα, κλείνει τα 82.

24 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Απόσπασμα, από τον πρώτο τόμο του αυτοβιογραφικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24 Απριλίου 1874.

23 Απρ 2024

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.

23 Απρ 2024

Ποιος σκότωσε τον Αλέξανδρο Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Πίσω στο 1973 ο γιος του Αριστοτέλη Ωνάση σκοτώνεται σε αεροπορικό δυστύχημα. Τα πορίσματα δείχνουν δολοφονία και οι θεωρίες συνομωσίας κάνουν το γύρο του κόσμου.

22 Απρ 2024

Μάνος Χατζιδάκις : "Μπορεί κανείς να φανταστεί ποτές, πως μια βραδιά κεφιού του, είναι δυνατόν να την καλύψει μια Σονάτα του Mπετόβεν;"

Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις άλλαξε την πορεία της ελληνικής μουσικής μιλώντας για το ρεμπέτικο.

22 Απρ 2024

Όταν ο Φιλοποίμην Φίνος ήθελε να υιοθετήσει τη Ζωή Λάσκαρη: "Εγώ του το αρνήθηκα"

"Είχα πει τότε ότι αφού δεν έχω γονείς δεν θέλω να υιοθετηθώ από κανέναν".