ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Τερατωδώς κακή ιδέα οι διακοπές φέτος. Κίνδυνος για σοβαρή υποτροπή»: Προειδοποιεί Γερμανός ειδικός

Γερμανός καθηγητής Επιδημιολογίας και βουλευτής προειδοποιεί ότι είναι υψηλός ο κίνδυνος για σοβαρή υποτροπή σε ό,τι αφορά την πανδημία του κορονοϊού.

«Τερατωδώς κακή ιδέα οι διακοπές φέτος. Κίνδυνος για σοβαρή υποτροπή»: Προειδοποιεί Γερμανός ειδικός

Υψηλός ο κίνδυνος για σοβαρή υποτροπή το καλοκαίρι, με πολλούς θανάτους, προειδοποιεί Γερμανός ειδικός

Τερατωδώς κακή χαρακτηρίζει την ιδέα των διακοπών, αυτό το καλοκαίρι, Γερμανός καθηγητής Επιδημιολογίας και βουλευτής, ο οποίος προειδοποιεί ότι είναι υψηλός ο κίνδυνος για σοβαρή υποτροπή σε ό,τι αφορά την πανδημία του κορονοϊού.

Ο Καρλ Λάουτερμπαχ, βουλευτής του SPD και καθηγητής Επιδημιολογίας εκτιμά ότι θα φτάσουμε στο 2022 για να επανέλθει η ζωή στους ρυθμούς του 2019. «Το θεωρώ τερατωδώς κακή ιδέα να κάνει κανείς διακοπές φέτος το καλοκαίρι. Ο κίνδυνος είναι πολύ υψηλός το καλοκαίρι να βιώσουμε σοβαρή υποτροπή, νέο lockdown και πολλούς θανάτους. Ακόμη και οι καλύτερες διακοπές δεν αξίζουν τον κόπο», ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη στην ιστοσελίδα «Watson», σύμφωνα με το ΑΠΕ.

«Ακόμη και αν έχουμε εμβόλιο, είναι ασαφές αν θα μπορεί να εμβολιαστεί ο καθένας ή αν θα εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα οι ευπαθείς ομάδες», σημείωσε, σε ό,τι αφορά την επαναφορά στην «κανονικότητα» της προηγούμενης χρονιάς, του 2019, ενώ επεσήμανε ότι ο ιός πιθανότατα θα μεταλλαχθεί.

Ο τουρισμός έχει δεχθεί σφοδρό πλήγμα από την πανδημία του κορωνοϊού. Ο αρμόδιος υπουργός, Χάρης Θεοχάρης, σε δηλώσεις του την Τρίτη ανέφερε ότι γίνονται προσπάθειες σε επίπεδο ΕΕ, προκειμένου να μετακινούνται οι τουρίστες με ένα «υγειονομικό διαβατήριο», δηλαδή να υποβάλλονται σε έλεγχο πριν από την αναχώρηση από τη χώρα τους για να κάνουν διακοπές.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο λοιμωξιολόγος Νίκολαος Σύψας είχε σημειώσει ότι θα συνεχιστεί η τήρηση των αποστάσεων και στις παραλίες το καλοκαίρι, ενώ είχε σημειώσει ότι η έλευση τουριστών μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη, κάτι που έχει παρατηρηθεί σε χώρες όπως η Κίνα. «Για τον λόγο αυτό σίγουρα θα συνεχίσουν να υπάρχουν ταξιδιωτικοί περιορισμοί από χώρες υψηλής επιδημικότητος και θα υπάρχουν έλεγχοι στους επισκέπτες μας», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων.

Η χαλάρωση των μέτρων στη Γερμανία

Στην ίδια συνέντευξη, ο Καρλ Λάουτερμπαχ δήλωσε ότι θα ήθελε η αναστολή της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας του πληθυσμού να διαρκέσει περισσότερο και έφερε ως παράδειγμα την στρατηγική της Νότιας Κορέας. Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη κάθε χώρα να έχει αποθεμα υλικών, για το ενδεχόμενο πανδημίας.

Πάντως, ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Άρμιν Λάσετ προωθεί περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών, μια διαδικασία που ξεκίνησε στη Γερμανία αυτή την εβδομάδα και δεν έχει διαπιστωθεί ακόμη αν υπάρχουν συνέπειες.

«Πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να σκεφτούμε κάποια επιπλέον μέτρα χαλάρωσης», είπε μιλώντας στη FAZ και ανέφερε ενδεικτικά τα νηπιαγωγεία, τις παιδικές χαρές και τα κέντρα άθλησης για την νεολαία. «Αν όλοι οι νέοι πηγαίνουν στα εμπορικά κέντρα και στα πάρκα και όχι στα γήπεδα, τότε πάλι χάνουμε το νόημα», σημείωσε.

Υπέρ της επαναλειτουργίας των παιδικών χαρών τάχθηκε και η υπουργός Οικογένειας Φραντσίσκα Γκιφάι, σημειώνοντας ότι ειδικά στις μεγάλες πόλεις τα παιδιά χρειάζονται κίνηση και καθαρό αέρα. Στο μεταξύ, ενόψει της σταδιακής άρσης των περιορισμών, η πόλη του Βερολίνου επιβάλλει από την επόμενη εβδομάδα την χρήση μάσκας για τις μετακινήσεις με μαζικά μέσα μεταφοράς και για τις επισκέψεις σε καταστήματα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Photo: @nickkarvounis

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

25 Απρ 2024

Αλμπέρ Ουντερζό: Ο ευφυής συνδημιουργός του Αστερίξ που ήξερε να μας κάνει να γελάμε

Ο διάσημος δημιουργός κόμικς, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στα εκατοντάδες εκατομμύρια των αντιγράφων των περιπέτειων των αμετάβλητων Γαλατών που πωλούνται στον κόσμο από το 1961, γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1927 και πέθανε στις 24 Μαρτίου 2020, σε ηλικία 92 ετών.

24 Απρ 2024

Βέρα Γουάνγκ: Ο μυστικός συνδυασμός ομορφιάς που ακολουθεί για την αιώνια νεότητα στα 74

Οι εικόνες της διάσημης σχεδιάστριας δεν σταματούν να διχάζουν το κοινό λόγω της ηλικίας που δηλώνει.

Περισσότερα από

Stories

24 Απρ 2024

Ζαν-Πολ Γκοτιέ: Το enfant terrible της μόδας κλείνει τα 72

Στα 13 του χρόνια, δημιούρησε μια ολόκληρη κολεξιόν ρούχων για την μαμά και την γιαγιά του. Σήμερα 60 χρόνια μετά, συνεχίζει να εκπλήσσει.

24 Απρ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ σε ηλικία 13 ετών -Η ασπρόμαυρη φωτογραφία

"Αυτό το challenge είναι και μια υπενθύμιση για όλους εμάς που ασκούμε κριτική στον εαυτό μας".

24 Απρ 2024

50 χρόνια πριν: Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME

"Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας".

24 Απρ 2024

Ο εθισμός στα ναρκωτικά ήταν ο λόγος που η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ απομακρύνθηκε από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Το "ξεχασμένο" νεανικό ειδύλλιο που κράτησε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

24 Απρ 2024

Όταν ο Κάρολος έλιωνε για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Κι όμως! Υπήρξε έντονο φλερτ ανάμεσα σε εκείνον και την διάσημη σταρ, η οποία σήμερα, κλείνει τα 82.

24 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Απόσπασμα, από τον πρώτο τόμο του αυτοβιογραφικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24 Απριλίου 1874.

23 Απρ 2024

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.

23 Απρ 2024

Ποιος σκότωσε τον Αλέξανδρο Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Πίσω στο 1973 ο γιος του Αριστοτέλη Ωνάση σκοτώνεται σε αεροπορικό δυστύχημα. Τα πορίσματα δείχνουν δολοφονία και οι θεωρίες συνομωσίας κάνουν το γύρο του κόσμου.

22 Απρ 2024

Μάνος Χατζιδάκις : "Μπορεί κανείς να φανταστεί ποτές, πως μια βραδιά κεφιού του, είναι δυνατόν να την καλύψει μια Σονάτα του Mπετόβεν;"

Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις άλλαξε την πορεία της ελληνικής μουσικής μιλώντας για το ρεμπέτικο.

22 Απρ 2024

Όταν ο Φιλοποίμην Φίνος ήθελε να υιοθετήσει τη Ζωή Λάσκαρη: "Εγώ του το αρνήθηκα"

"Είχα πει τότε ότι αφού δεν έχω γονείς δεν θέλω να υιοθετηθώ από κανέναν".