ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τα πιο εντυπωσιακά πολυκαταστήματα του πλανήτη. Εάν είσαι τύπος της κατανάλωσης και των ταξιδιών

Ιστορία, πολιτισμός, μόδα και ψώνια συνδυάζονται σε ένα πολυδύναμο κτίριο.

Τα πιο εντυπωσιακά πολυκαταστήματα του πλανήτη. Εάν είσαι τύπος της κατανάλωσης και των ταξιδιών

Για κάποιους, οι διακοπές έχουν να κάνουν με τη μόδα και τα ψώνια. Για άλλους, σχετίζονται με την ιστορία και τον πολιτισμό. Όταν όμως, αυτά συνδυάζονται, τότε μάλλον αποτελούν την ιδανική επιλογή.

Υπάρχουν αρκετά γοητευτικά και ιστορικά πολυκαταστήματα σε όλο τον κόσμο που είναι τόσο διάσημα που έχουν εξελιχθεί σε τουριστικά αξιοθέατα.

Πάρτε μια γεύση από το τοπικό στυλ και τον πολιτισμό μέσω αυτών των 13, παγκοσμίου φήμης, πολυκαταστημάτων.

Τα πιο εντυπωσιακά πολυκαταστήματα του πλανήτη. Εάν είσαι τύπος της κατανάλωσης και των ταξιδιών
Γνωστό ως KaDeWe, το Kaufhaus des Westens ή «πολυκατάστημα της Δύσης», άνοιξε στο Βερολίνο, το 1907. Σήμερα, εξακολουθεί να είναι το μεγαλύτερο πολυκατάστημα στην ηπειρωτική Ευρώπη, 645.834 τετραγωνικών ποδιών και με περίπου 180.000 αγοραστές την ημέρα. Το ιστορικό κτίριο σχεδιάστηκε από τον Γερμανό αρχιτέκτονα Emil Schaudt, αν και μέρος του καταστράφηκε κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου. Άνοιξε πάλι σιγά-σιγά μεταξύ 1950 και 1956.
Το Shinsegae στην Busan, στη Νότια Κορέα, είναι επίσημα το μεγαλύτερο πολυκατάστημα στον κόσμο, που εκτείνεται σε δύο κτίρια 5,487,595 τετραγωνικών ποδιών. Είναι μέρος ενός τεράστιου συγκροτήματος που διαθέτει επίσης, παγοδρόμιο, εσωτερικό γήπεδο γκολφ, ένα τεράστιο σπα και κήπο στον τελευταίο όροφο. Είναι επίσης εξαιρετικά πολυτελές.
Αναμφίβολα το πιο διάσημο κατάστημα του κόσμου, το Harrods είναι must για κάθε ταξίδι στο Λονδίνο, ακόμη και αν πάτε μόνο για να φάτε στη διάσημη αίθουσα τροφίμων ή σε ένα από τα 27 εστιατόρια του. Μόλις ένα μέτριο παντοπωλείο στις αρχές της δεκαετίας του 1830, το Harrods απασχολεί σήμερα 5.000 άτομα και διαθέτει 330 τμήματα.
Η Galeries Lafayette μπορεί τώρα να είναι μια μίνι-αλυσίδα με 280 καταστήματα σε όλο τον κόσμο, αλλά η εντυπωσιακή ναυαρχίδα της, το κατάστημα στη λεωφόρο Haussmann στο Παρίσι, θα κλέψει την καρδιά κάθε fashionista. Ιδρύθηκε το 1895.

Το Macy στην πλατεία Herald της Νέας Υόρκης ιδρύθηκε το 1858 (ως ένα μικρό κατάστημα ξηρών εμπορευμάτων) και υπήρξε το μεγαλύτερο κατάστημα στον κόσμο από το 1924 έως το 2009. Το αποκλειστικά αμερικανικό πολυκατάστημα είναι ορόσημο της Νέας Υόρκης και μέρος της πολιτιστικής κουλτούρας της πόλης. Είναι, επίσης, ιστορικό, καθώς το κτίριο, που χτίστηκε το 1902 και καλύπτει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο της πόλης, ήταν το πρώτο που διέθετε σύγχρονες κυλιόμενες σκάλες.
Κατά ειρωνικό τρόπο, η πεμπτουσία των πολυκαταστημάτων στην Αγγλία, το Selfridges, ιδρύθηκε από έναν Αμερικανό, τον Harry Selfridge από το Wisconsin, το 1909. Ο ίδιος ο Selfridge σχεδίασε το μεγαλοπρεπές κτίριο, σε μια έρημη τότε γωνία της Oxford Street. Το κατάστημα είναι γνωστό για τα καλλιτεχνικά του παράθυρα και την αγάπη του για την καινοτομία. Ήταν κάποτε το σπίτι για το μεγαλύτερο κατάστημα βιβλίων του κόσμου, ενώ σήμερα είναι το σπίτι για το μεγαλύτερο τμήμα ομορφιάς της Ευρώπης. Ήταν το πρώτο πολυκατάστημα με υπόγειο παζάρι, εξυπηρετώντας έτσι τις μάζες, και όχι μόνο τους πλούσιους.
Το GUM, στη Μόσχα διαθέτει έναν εντυπωσιακό γυάλινο φεγγίτη (ολόκληρη η οροφή κατασκευάστηκε με 20.000 υαλοπίνακες), τρία επίπεδα γεμάτα με απίστευτα ακριβά εμπορεύματα, Το κομψό πολυκατάστημα στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, χτίστηκε το 1890.
Το Bergdorf Goodman, στην Πέμπτη Λεωφόρο στη Νέα Υόρκη, διαθέτει οκτώ ορόφους με διάσημα ρούχα και είδη πολυτελείας, καθώς και ένα εστιατόριο και καφετέρια. Αυτό το υπερ-πολυτελές εμπορικό στο Μανχάταν ιδρύθηκε το 1899 ως ένα μικρό ραφείο, αλλά μετατράπηκε στο κομψό αρχοντικό Vanderbilt το 1928.
Το Isetan στο Τόκιο θεωρείται το πιο trendy πολυκατάστημα της χώρας. Εκεί μπορείτε να βρείτε τα πάντα που αφορούν στη μόδα! Υπάρχει ένας ολόκληρος όροφος ειδικά για ανερχόμενους Ιάπωνες σχεδιαστές καθώς και pop-up καταστήματα και μοναδικές συνεργασίες.

Πηγή: zarpanews.gr

Read Next

22 Απρ 2024

Μάνος Χατζιδάκις : "Μπορεί κανείς να φανταστεί ποτές, πως μια βραδιά κεφιού του, είναι δυνατόν να την καλύψει μια Σονάτα του Mπετόβεν;"

Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις άλλαξε την πορεία της ελληνικής μουσικής μιλώντας για το ρεμπέτικο.

22 Απρ 2024

Όταν ο Φιλοποίμην Φίνος ήθελε να υιοθετήσει τη Ζωή Λάσκαρη: "Εγώ του το αρνήθηκα"

"Είχα πει τότε ότι αφού δεν έχω γονείς δεν θέλω να υιοθετηθώ από κανέναν".

Περισσότερα από

Stories

22 Απρ 2024

Hey Jude: H ιστορία του χιτ των Beatles που έμεινε 9 εβδομάδες στο No1 των charts είναι βαθιά προσωπική

Το τραγούδι συνέθεσε ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ προσπαθώντας να παρηγορήσει τον γιο του Τζον Λένον.

22 Απρ 2024

"Οι γέφυρες του Μάντισον": Όλα όσα δεν ξέραμε για την ταινία που μας ράγισε την καρδιά

Ο Κλιντ Ίστγουντ όχι μόνο πρωταγωνιστούσε ως ερωτευμένος φωτογράφος του National Geographic, αλλά σκηνοθετούσε παράλληλα τον εαυτό του και τη Μέριλ Στριπ- ενώ για τον ρόλο της απορρίφθηκαν άλλες διάσημες ηθοποιοί.

22 Απρ 2024

Τζακ Νίκολσον: Μεγάλωσε πιστεύοντας ότι η μητέρα του ήταν η αδερφή του

Σήμερα ο εκκεντρικός ηθοποιός του Χόλιγουντ με τα 3 Όσκαρ κλείνει τα 87

21 Απρ 2024

"Ελισάβετ, η αμόρφωτη βασίλισσα": Η ελλιπής εκπαίδευση και η ανασφάλεια που ένιωθε

Η Ελισάβετ ξέροντας ότι υστερεί σε γνώσεις και μόρφωση αισθανόταν πολύ άβολα να συμμετέχει σε συζητήσεις με καλλιεργημένους ανθρώπους.

21 Απρ 2024

Τζόαν Κρόφορντ: Η μεγάλη ερμηνεύτρια, η σταρ σκέτο… δηλητήριο

Δεν ήταν απλώς μία μοιραία γυναίκα. Ήταν μία δηλητηριώδης, τοξική σταρ, που όλοι είχαν να πουν έναν κακό λόγο γι' αυτή, αλλά και να εκφράσουν τον θαυμασμό τους για το πηγαίο ταλέντο της.

21 Απρ 2024

Οι περίφημες "φαμ φατάλ" των φιλμ νουάρ – Δέκα θρυλικές και αξέχαστες πρωταγωνίστριες

Γυναίκες- δηλητήριο που έλιωναν τα αρσενικά με ένα και μόνο βλέμμα.

19 Απρ 2024

Ρένα Βλαχοπούλου: Η τολμηρή φωτογράφιση με μαγιό την δεκαετία του ’50

Η Ρένα Βλαχοπούλου ήταν πάντα περήφανη για τη σιλουέτα της.

19 Απρ 2024

Η πανέμορφη Αθηναία που ερωτεύτηκε ο Λόρδος Βύρων: "Ζωή μου, σ’ αγαπώ!"

Το άγνωστο ειδύλλιο που ενέπνευσε το διάσημο ποίημα του λογοτέχνη "Η κόρη των Αθηνών". Ο Λόρδος Βύρων απεβίωσε 19 Απριλίου 1824.

18 Απρ 2024

Λίζερλ Αϊνστάιν: Το "κρυφό" παιδί του Άλμπερτ Αϊνστάιν που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μετά τη γέννηση

Σχεδόν 25 χρόνια μετά τον θάνατο του Γερμανού νομπελίστα (που πέθανε 18 Απριλίου 1955) αποκαλύφθηκε η ύπαρξη τρίτου παιδιού στην ζωή του.