ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Συνομιλία με τον 6χρονο φανταστικό εγγόνι μου, έτος στη Γη 2036 (volume 2)

Η σύμβουλος επικοινωνίας Άρτεμις Καλαντζάκου ταξιδεύει στο μέλλον και διηγείται την παγκόσμια απομόνωση του 2020 σαν παραμύθι στη νεότερη γενιά.

Συνομιλία με τον 6χρονο φανταστικό εγγόνι μου, έτος στη Γη 2036 (volume 2)

-Καλησπέρα, καλώς τον. Ο μπαμπάς σου πού είναι;

-Κάτω. Δεν μπήκε ακόμη. Μπλόκαρε το tube απολύμανσης μόλις πέρασα εγώ.

-Ευτυχώς δεν είναι κλειστοφοβικός σα και μένα. Από παλιά που μόνο οι τράπεζες είχαν αυτές τις γυάλινες δυο πόρτες, χωρίς να ψεκάζουν, έτρωγα φρίκη ότι είμαι σα ψάρι σε ενυδρείο. Για πες. Πώς ήταν η μέρα σου;

-Καλά. Βαριόμουν λίγο. Δεν ξέρω γιατί είναι απαραίτητο κάθε μήνα να πηγαίνω σχολείο. Αφού τα κάνουμε καλύτερα με το IS (Intelligence Service)

-Ναι. Καταλαβαίνω. Ξέρεις ο μπαμπάς σου πήγαινε κάθε μέρα σχολείο.

-Πριν τον κορονοϊό;

-Ναι, πριν. Μερικές φορές νομίζω ότι η δική μου γενιά είναι σα τη γενιά του παππού μου. Εκείνος έλεγε πριν τον πόλεμο και μετά το πόλεμο εμείς πριν τον κορονοϊό και μετά.

-Τελικά τι πήγε τόσο λάθος και τα κάνατε τόσο χάλια;

-Κοιτά εγώ θυμάμαι στη καραντίνα να σκέφτομαι ότι είναι «όλα λάθος». Μας είχε πιάσει μια μανία. Να κάνουμε πράγματα που δεν ήταν φυσιολογικά. Που δεν ήταν συμβατά με την ανθρώπινη διάστασή μας. Μέναμε σε πόλεις εκατομμυρίων, κάναμε ταξίδια με αεροπλάνα για να βρεθούμε στη φύση, για να γίνονται τα ταξίδια σκάβαμε τη γη και τις θάλασσες για να εξορύξουμε πετρέλαιο, ήταν σαν να βιάζαμε τη γη κάθε μέρα. Και τελικά ταξίδεψε με τους ανθρώπους που κινούνταν παντού στο πλανήτη και ο ιός.

-Καραντίνα. Το λες, σα να είναι κακό.

-Μα είναι. Από τη μια στιγμή στην άλλη δεν είσαι ελεύθερος. Ένιωθα σα να είχε μπει η ζωή μου σε mute. Σε pause. Πως νιώθεις εσύ όταν λαγκάρεις; Ένιωθα μικρή και ασήμαντη. Και δεν μπορούσα να πάρω απόφαση ή να κάνω επιλογή. Γιατί δεν είχα πληροφορίες αρκετές για το τι και πότε θα γινόταν. Στο τέλος της πρώτης εβδομάδας, βαριόμουνα και να ντυθώ μέσα στο σπίτι. Ήμουν με μια κίτρινη από πάνω φόρμα, ροζ από κάτω και δεν είχα καταλάβει πως ήμουν μέχρι που είδα το είδωλο μου σε καθρέπτη. Είχα στη πλάτη μου και μια κουβερτούλα καρώ, χαχα. Σαν άστεγη μέσα στο ίδιο μου το σπίτι. Τέλος πάντων, ήλθε και ο μπαμπάς σου πάμε να φάμε και τα λέμε άλλη στιγμή.

-Τι έχεις φτιάξει;

-Ό,τι μου ζήτησες. Μια φορά το μήνα σε βλέπω, προφανώς και δεν σου χαλάω χατήρι.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

19 Απρ 2024

Η πανέμορφη Αθηναία που ερωτεύτηκε ο Λόρδος Βύρων: "Ζωή μου, σ’ αγαπώ!"

Το άγνωστο ειδύλλιο που ενέπνευσε το διάσημο ποίημα του λογοτέχνη "Η κόρη των Αθηνών". Ο Λόρδος Βύρων απεβίωσε 19 Απριλίου 1824.

18 Απρ 2024

Λίζερλ Αϊνστάιν: Το "κρυφό" παιδί του Άλμπερτ Αϊνστάιν που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μετά τη γέννηση

Σχεδόν 25 χρόνια μετά τον θάνατο του Γερμανού νομπελίστα (που πέθανε 18 Απριλίου 1955) αποκαλύφθηκε η ύπαρξη τρίτου παιδιού στην ζωή του.

Περισσότερα από

Stories

17 Απρ 2024

57 χρόνια πριν: Οι Rolling Stones στην Αθήνα τον Απρίλη του 1967

Τέσσερις ημέρες πριν από το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών, οι Rolling Stones άνοιγαν τον χορό των ροκ συναυλιών στην Ελλάδα. Η συναυλία τους στο γήπεδο του ΠΑΟ άρχισε κανονικά, αλλά δεν τελείωσε ποτέ.

17 Απρ 2024

Δημήτρης Μητροπάνος: Γνώρισε τον εξόριστο πατέρα του όταν ήταν 29 χρόνων. Οι αποβολές από τα σχολεία και η πατρική σχέση με τον Ζαμπέτα

Ήταν17 Απριλίου όταν ο Δημήτρης Μητροπάνος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πνευμονικό οίδημα και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 64 ετών.

17 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

16 Απρ 2024

Η Δούκισσα Νομικού 17 χρόνια πριν: Όταν η όμορφη φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ κέρδιζε το στέμμα

Τότε ήταν ένα γλυκό κοριτσάκι, φοιτήτρια ακόμα στην ΑΣΟΕΕ. Με δυσκολία κοιτούσε την κάμερα.

16 Απρ 2024

Τσάρλι Τσάπλιν:"Δεν είμαι ακριβώς ερωτευμένος μαζί της, αλλά εκείνη είναι απόλυτα ερωτευμένη μαζί μου"

Η μεγάλη αδυναμία του Τσάρλι Τσάπλιν στις ανήλικες γυναίκες. Ο Τσαρλς Σπένσερ "Τσάρλι" Τσάπλιν (Charles Spencer "Charlie" Chaplin) γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1889 στο Λονδίνο από γονείς θεατρίνους.

16 Απρ 2024

Κριστόφ: Ο τραγουδιστής του πρώτου μου μπλουζ

Ήυαν ο ερμηνευτής που "χόρεψε" μαζί του κάθε ερωτευμένο ζευγάρι. "Οh! Mon Amour"

15 Απρ 2024

Ζαν Πολ Σαρτρ: "Αν έγινα φιλόσοφος, αν επεδίωξα τόσο επίμονα τη φήμη, όλα έγιναν βασικά για να μπορώ να ρίχνω γυναίκες"

Ο μπουρζουά φιλόσοφος που περιφρόνησε τους μπουρζουάδες και το βραβείο Νόμπελ πέθανε σαν σήμερα.

15 Απρ 2024

Γιάννης Φέρτης: Η φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση από τον γάμο τους

Η σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση.

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.