ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Συνταξιούχες γυναίκες αγοράζουν μικρά, κουκλίστικα σπίτια για να περάσουν τα «χρυσά» χρόνια τους

Από μια ηλικία και μετά το μόνο που σε νοιάζει είναι να έχεις τα βασικά: αγάπη και φίλους δίπλα σου.

Συνταξιούχες γυναίκες αγοράζουν μικρά, κουκλίστικα σπίτια για να περάσουν τα «χρυσά» χρόνια τους

Κανείς δεν ονειρεύεται μεγαλώνοντας την υποβοηθούμενη διαβίωση ή τον οίκο ευγηρίας και σίγουρα κανείς δεν έχει στο μυαλό του τεράστια σπίτια που απαιτούν κόπο και χρόνο για να διατηρηθούν σε τάξη. Όλο και περισσότεροι ηλικιωμένοι κοιτάζουν προς τα μικροσκοπικά σπίτια για να περάσουν τη συνταξιοδότησή τους. Στην πραγματικότητα, μια έρευνα του 2015 διαπίστωσε ότι το 30% των κατοίκων μικροσκοπικών σπιτιών ήταν μεταξύ 51 και 70 ετών, καθιστώντας τους ηλικιωμένους ένα σημαντικό ποσοστό της τάσης «μένουμε σε μικρούς χώρους».

Συνταξιούχες γυναίκες αγοράζουν μικρά, κουκλίστικα σπίτια για να περάσουν τα «χρυσά» χρόνια τους
Στην πραγματικότητα, μια έρευνα του 2015 διαπίστωσε ότι το 30% των κατοίκων μικροσκοπικών σπιτιών ήταν μεταξύ 51 και 70 ετών, καθιστώντας τους ηλικιωμένους ένα σημαντικό ποσοστό της τάσης «μένουμε σε μικρούς χώρους».

Ως αποτέλεσμα αυτής της τάσης, όλο και περισσότερες κατασκευαστικές εταιρείες ειδικεύονται σε μικρές κατοικίες εξοπλισμένες με ανέσεις και ειδικά σχεδιασμένες για μεγαλύτερους ηλικιακά ανθρώπους. Το 2013, στην ηλικία των 72 ετών, η Bette Presley αποφάσισε να μετακινηθεί σε ένα τοσοδούλι σπίτι, κάνοντας τη ζωή της πιο εύκολη και έχοντας κοντά της και άλλες γυναίκες του ηλικιακού γκρουπ της, κάτι που σίγουρα κάνει τη ζωή της πιο ευχάριστη. Η καμπίνα της των 50 τ.μ της επιτρέπει επίσης να ζει εκτός δικτύου της πόλης, χάρη στην ηλιακή ενέργεια με την οποία μπορεί να κινηθεί, χτίστηκε άλλωστε σε τροχούς, ώστε να μπορεί να μετακινηθεί.

Το 2013, στην ηλικία των 72 ετών, η Bette Presley αποφάσισε να μετακινηθεί σε ένα τοσοδούλι σπίτι, κάνοντας τη ζωή της πιο εύκολη και έχοντας κοντά της και άλλες γυναίκες του ηλικιακού γκρουπ της.

Στην περίπτωση της Shirley Louiselle, η μετακίνηση σε ένα μικρότερο σπίτι, το οποίο χτίστηκε από τον εγγονό της, τη βοήθησε να γεννηθεί μια ωραία ιδέα στο μυαλό της και να δημιουργήσει την επιχείρηση Next Door Housing, η οποία προσφέρει υπηρεσίες σύμφωνα με τις ανάγκες των ηλικιωμένων ανθρώπων, όπως πιο χαμηλούς πάγκους και ντουλάπια, προσβάσιμα μπάνια σε αναπηρικά αμαξίδια και άλλα.

Μερικοί ηλικιωμένοι δεν σκέφτονται αυτά τα σπίτια ως πρόγραμμα συνταξιοδότησης, αλλά μάλλον σαν μια έξυπνη επιχειρηματική κίνηση.

Άλλες εταιρείες όπως η MEDCottage προσφέρουν λύσεις γνωστές ως «granny pods», παρέχοντας έξυπνα (smart) συστήματα τεχνολογίας που υπενθυμίζουν στους ηλικιωμένους να παίρνουν τα φάρμακά τους.

Μερικοί ηλικιωμένοι δεν σκέφτονται αυτά τα σπίτια ως πρόγραμμα συνταξιοδότησης, αλλά μάλλον σαν μια έξυπνη επιχειρηματική κίνηση. Όπως το Sausage Nonnas, οι τρεις ιταλίδες γιαγιάδες που ταξιδεύουν στα μικρά σπίτια για να μαγειρέψουν για μια εβδομαδιαία εκδήλωση που ονομάζεται Sausage Sundays.

Τελικά, υπάρχει τρόπος να περάσει όμορφα η ηλικιακή αυτή φάση, αρκεί να βρει κανείς τον τρόπο.

. Η καμπίνα της των 50 τ.μ της επιτρέπει επίσης να ζει εκτός δικτύου της πόλης, χάρη στην ηλιακή ενέργεια με την οποία μπορεί να κινηθεί, χτίστηκε άλλωστε σε τροχούς, ώστε να μπορεί να μετακινηθεί.

Δείτε ένα βίντεο με την Shirley Louiselle να μιλάει:

Photo: Sausage Nonnas / Tumbleweed Houses / The Tribune

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

24 Απρ 2024

Όταν ο Κάρολος έλιωνε για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Κι όμως! Υπήρξε έντονο φλερτ ανάμεσα σε εκείνον και την διάσημη σταρ, η οποία σήμερα, κλείνει τα 82.

24 Απρ 2024

Ζαν-Πολ Γκοτιέ: Το enfant terrible της μόδας κλείνει τα 72

Στα 13 του χρόνια, δημιούρησε μια ολόκληρη κολεξιόν ρούχων για την μαμά και την γιαγιά του. Σήμερα 60 χρόνια μετά, συνεχίζει να εκπλήσσει.

Περισσότερα από

Stories

24 Απρ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ σε ηλικία 13 ετών -Η ασπρόμαυρη φωτογραφία

"Αυτό το challenge είναι και μια υπενθύμιση για όλους εμάς που ασκούμε κριτική στον εαυτό μας".

24 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Απόσπασμα, από τον πρώτο τόμο του αυτοβιογραφικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24 Απριλίου 1874.

23 Απρ 2024

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.

23 Απρ 2024

Ποιος σκότωσε τον Αλέξανδρο Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Πίσω στο 1973 ο γιος του Αριστοτέλη Ωνάση σκοτώνεται σε αεροπορικό δυστύχημα. Τα πορίσματα δείχνουν δολοφονία και οι θεωρίες συνομωσίας κάνουν το γύρο του κόσμου.

22 Απρ 2024

Μάνος Χατζιδάκις : "Μπορεί κανείς να φανταστεί ποτές, πως μια βραδιά κεφιού του, είναι δυνατόν να την καλύψει μια Σονάτα του Mπετόβεν;"

Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις άλλαξε την πορεία της ελληνικής μουσικής μιλώντας για το ρεμπέτικο.

22 Απρ 2024

Όταν ο Φιλοποίμην Φίνος ήθελε να υιοθετήσει τη Ζωή Λάσκαρη: "Εγώ του το αρνήθηκα"

"Είχα πει τότε ότι αφού δεν έχω γονείς δεν θέλω να υιοθετηθώ από κανέναν".

22 Απρ 2024

Hey Jude: H ιστορία του χιτ των Beatles που έμεινε 9 εβδομάδες στο No1 των charts είναι βαθιά προσωπική

Το τραγούδι συνέθεσε ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ προσπαθώντας να παρηγορήσει τον γιο του Τζον Λένον.

22 Απρ 2024

"Οι γέφυρες του Μάντισον": Όλα όσα δεν ξέραμε για την ταινία που μας ράγισε την καρδιά

Ο Κλιντ Ίστγουντ όχι μόνο πρωταγωνιστούσε ως ερωτευμένος φωτογράφος του National Geographic, αλλά σκηνοθετούσε παράλληλα τον εαυτό του και τη Μέριλ Στριπ- ενώ για τον ρόλο της απορρίφθηκαν άλλες διάσημες ηθοποιοί.

22 Απρ 2024

Τζακ Νίκολσον: Μεγάλωσε πιστεύοντας ότι η μητέρα του ήταν η αδερφή του

Σήμερα ο εκκεντρικός ηθοποιός του Χόλιγουντ με τα 3 Όσκαρ κλείνει τα 87

21 Απρ 2024

"Ελισάβετ, η αμόρφωτη βασίλισσα": Η ελλιπής εκπαίδευση και η ανασφάλεια που ένιωθε

Η Ελισάβετ ξέροντας ότι υστερεί σε γνώσεις και μόρφωση αισθανόταν πολύ άβολα να συμμετέχει σε συζητήσεις με καλλιεργημένους ανθρώπους.