ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Στον πολυχώρο και την online πλατφόρμα του Πικάπ στη Θεσσαλονίκη στεγάζονται εκατοντάδες καλλιτέχνες

Το Πικάπ διαθέτει ραδιοφωνικό σταθμό, βιβλιοπωλείο, δισκοπωλείο και γκαλερί εκθέσεων.

Στον πολυχώρο και την online πλατφόρμα του Πικάπ στη Θεσσαλονίκη στεγάζονται εκατοντάδες καλλιτέχνες

«Συγκάτοικοι» σε μία διαδικτυακή πλατφόρμα έγιναν τον τελευταίο χρόνο δεκάδες καλλιτέχνες, οι οποίοι ζουν και δημιουργούν στη Θεσσαλονίκη. Το διαδικτυακό τους σπίτι ονομάζεται To Pikap Community – Art In Thessaloniki και λειτουργεί ως μέσο προβολής των έργων τους, αλλά και σαν γέφυρα επικοινωνίας και προώθησης της ελληνικής τέχνης, εντός και εκτός ελληνικών συνόρων.

Ζωγράφοι, γλύπτες, χαράκτες, φωτογράφοι, εκπρόσωποι της performance art παρουσιάζουν στη διαδικτυακή αυτή πλατφόρμα αντιπροσωπευτικά έργα τους, βιογραφικά στοιχεία, σκέψεις, κείμενα ή ποιήματα που επιλέγουν οι ίδιοι.

«Πρόκειται για μια προσπάθεια συγκέντρωσης και παρουσίασης της καλλιτεχνικής δημιουργίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Ανά καταχώρηση περιλαμβάνονται πληροφορίες, δείγματα δουλειάς, εξωτερικοί σύνδεσμοι και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο κρίνει ο κάθε καλλιτέχνης αναγκαίο, ώστε να προβληθεί και να παρουσιαστεί η προσωπική του πορεία και το έργο του» εξήγησε μιλώντας στο περιοδικό “ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ” του ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Δημήτρης Αγγέλης, εμπνευστής και διαχειριστής της πλατφόρμας και μέλος της ομάδας του πολυχώρου Το Πικάπ που διαθέτει: ραδιοφωνικό σταθμό, βιβλιοπωλείο, δισκοπωλείο και γκαλερί εκθέσεων.

Στον πολυχώρο και την online πλατφόρμα του Πικάπ στη Θεσσαλονίκη στεγάζονται εκατοντάδες καλλιτέχνες
«Πρόκειται για μια προσπάθεια συγκέντρωσης και παρουσίασης της καλλιτεχνικής δημιουργίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης» εξήγησε ο Δημήτρης Αγγέλης, εμπνευστής και διαχειριστής της πλατφόρμας.

«Το συγκεκριμένο εγχείρημα ξεκίνησε από την επιθυμία να έρθουμε σε επαφή με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της καλλιτεχνικής δημιουργίας στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό να κάνουμε τη ζωή μας πληρέστερη», υπογράμμισε ο κ. Αγγέλης κρίνοντας πως «το επίπεδο αυτής της δημιουργίας είναι πολύ υψηλό».

Μέχρι τώρα, περίπου 170 καλλιτέχνες και έργα τους έχουν ενταχθεί στο Pikap Community - Art In Thessaloniki και η κοινότητα μεγαλώνει καθημερινά.

Μέχρι τώρα, περίπου 170 καλλιτέχνες και έργα τους έχουν ενταχθεί στο Pikap Community - Art In Thessaloniki και η κοινότητα μεγαλώνει καθημερινά.

«Ευελπιστούμε το εγχείρημά μας να αποδειχθεί χρήσιμο εργαλείο τόσο για τους ίδιους τους καλλιτέχνες όσο και για τον ευρύτερο καλλιτεχνικό κόσμο, προωθώντας συνεργασίες και εισάγοντας οδούς διαλόγου» τόνισε ο ίδιος κάνοντας, παράλληλα, γνωστό ότι μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα σχεδιάζονται δράσεις της κοινότητας και έξω από το πλαίσιο της πλατφόρμας, σε συνεργασία με φορείς που έχουν ίδια ή παραπλήσια ενδιαφέροντα.

«Είμαστε σε ανοιχτό διάλογο με φορείς και ομάδες από άλλες πόλεις. Στη Θεσσαλονίκη σχεδιάζουμε έναν νέο χώρο, αμιγώς για καλλιτεχνικές δράσεις» είπε ο Δημήτρης Αγγέλης.

«Είμαστε σε ανοιχτό διάλογο με φορείς και ομάδες από άλλες πόλεις. Στη Θεσσαλονίκη σχεδιάζουμε έναν νέο χώρο, αμιγώς για καλλιτεχνικές δράσεις» είπε ο Δημήτρης Αγγέλης. Υπενθύμισε πως η πρώτη -εκτός πλατφόρμας- δράση ήταν μια σειρά εκδηλώσεων που οργανώθηκε τον Οκτώβριο του 2019, στην πρώτη ετήσια επέτειο λειτουργίας της. Οι εκδηλώσεις εντάχθηκαν στο πρόγραμμα των 54ων Δημητρίων και υλοποιήθηκαν σε συνεργασία με τους καλλιτέχνες, Δημήτρη Αμελαδιώτη και Αλέξανδρο Πλωμαρίτη.

Σε ημερίδα που διοργανώθηκε στο πλαίσιο των 54ων Δημητρίων στο MOMus - Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη, συναντήθηκε μεγάλος αριθμός καλλιτεχνών που φιλοξενείται στο Pikap Community – Art In Thessaloniki και σύμφωνα με τον κ. Αγγέλη, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το εγχείρημα. Μεταξύ άλλων επισήμαναν ότι, τώρα οι επιμελητές εκθέσεων τους εντοπίζουν ευκολότερα και ότι οι ίδιοι γνωρίζονται μεταξύ τους και εδραιώνουν καλύτερη επαφή και επικοινωνία.

Ζωγράφοι, γλύπτες, χαράκτες, φωτογράφοι, εκπρόσωποι της performance art παρουσιάζουν στη διαδικτυακή πλατφόρμα αντιπροσωπευτικά έργα τους, βιογραφικά στοιχεία, σκέψεις, κείμενα ή ποιήματα που επιλέγουν οι ίδιοι.

κείμενο: Κατερίνα Γιαννίκη, πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

15 Αυγ 2022

Τήνος: Έρωτας και θαύματα το δεκαπενταύγουστο σε 25 εικόνες

Το νησί στο οποίο μπορείς ακόμη να ελπίζεις για θαύματα.

15 Αυγ 2022

Η ιστορία της μακροβιότερης βασίλισσας στον κόσμο δεν ήταν μόνο παραμυθένια

Η Ελισάβετ της Αγγλίας έμελλε να μπει από πολύ νωρίς στα βάσανα της βασιλείας.

Περισσότερα από

Stories

15 Αυγ 2022

"Ρεμβασμός του Δεκαπενταυγούστου": To υπέροχο διήγημα του Παπαδιαμάντη

Συγκίνηση, νοσταλγία και το βάρος του θέρους με φόντο ένα εκκλησάκι στη Σκιάθο.

15 Αυγ 2022

Ένα επιβλητικό αρχοντικό γεμάτο ιστορία, αισθητική και γευστικές εκπλήξεις

Ένας πολυτελής, αυθεντικός και μοναδικός διασωθείς εκπρόσωπος της νησιώτικης ενδοχώρας.

14 Αυγ 2022

Παντελίτσα Φρίξου: η μόνη μαμά που πάντρεψε τον γιο της με άντρα και του έδωσε και την ευχή της

Η ιστορία της 75χρονης Παντελίτσας Φρίξου που έδωσε στον γιο της την ευχή της να παντρευτεί με άντρα.

14 Αυγ 2022

Το 1967 η Ζωή Λάσκαρη με το μπικίνι της φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο βελγικού περιοδικού

Τότε ο διεθνής Τύπος έκανε λόγο για το "πιο λαμπρό αστέρι του ελληνικού σινεμά".

14 Αυγ 2022

Μπέρτολτ Μπρέχτ: "Η ανθρώπινη βλακεία είναι ακατανίκητη, κυριολεκτικά"

Μια ελεγεία πάνω στην ανθρώπινη βλακεία, απόν τον σπουδαίο Γερμανό δραματουργό που απεβίωσε σαν σημερα το 1956.

14 Αυγ 2022

"Μα, χρυσή μου πώς παίζεις τη μάνα της Ζωΐτσας;"

Όταν η Τζένη Καρέζη "μάλωσε" τη Μαίρη Χρονοπούλου για τον ρόλο της στην ταινία "Δάκρυα για την Ηλέκτρα".

14 Αυγ 2022

Πέντε celebrities που άλλαξαν το επώνυμο τους αφού παντρεύτηκαν

Και επωμίστηκαν εκείνο του συζύγου τους.

13 Αυγ 2022

Άλφρεντ Χίτσκοκ: Τι φοβόταν πολύ, ο μετρ του φόβου;

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας

12 Αυγ 2022

Ρούπερτ Μέρντοχ - Τζέρι Χολ: Οριστικοποιήθηκε το "χρυσό" διαζύγιο έπειτα από έξι χρόνια γάμου

Το πρώην ζευγάρι τελικά έλυσε τις "διαφορές" του μακριά από τις δικαστικές αίθουσες.

12 Αυγ 2022

Λορίν Μπακόλ: "Εύχομαι ο Φρανκ Σινάτρα να μπορούσε απλά να σκάσει και να αρχίσει να τραγουδάει"

Ο Μπόγκαρτ την έλεγε "μωρό" το υπόλοιπο Χόλιγουντ "το βλέμμα". Η Λορίν Μπακόλ έφυγε σαν σήμερα το 2014 αλλά παραμένει ίνδαλμα.