ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Στον πολυχώρο και την online πλατφόρμα του Πικάπ στη Θεσσαλονίκη στεγάζονται εκατοντάδες καλλιτέχνες

Το Πικάπ διαθέτει ραδιοφωνικό σταθμό, βιβλιοπωλείο, δισκοπωλείο και γκαλερί εκθέσεων.

Στον πολυχώρο και την online πλατφόρμα του Πικάπ στη Θεσσαλονίκη στεγάζονται εκατοντάδες καλλιτέχνες

«Συγκάτοικοι» σε μία διαδικτυακή πλατφόρμα έγιναν τον τελευταίο χρόνο δεκάδες καλλιτέχνες, οι οποίοι ζουν και δημιουργούν στη Θεσσαλονίκη. Το διαδικτυακό τους σπίτι ονομάζεται To Pikap Community – Art In Thessaloniki και λειτουργεί ως μέσο προβολής των έργων τους, αλλά και σαν γέφυρα επικοινωνίας και προώθησης της ελληνικής τέχνης, εντός και εκτός ελληνικών συνόρων.

Ζωγράφοι, γλύπτες, χαράκτες, φωτογράφοι, εκπρόσωποι της performance art παρουσιάζουν στη διαδικτυακή αυτή πλατφόρμα αντιπροσωπευτικά έργα τους, βιογραφικά στοιχεία, σκέψεις, κείμενα ή ποιήματα που επιλέγουν οι ίδιοι.

«Πρόκειται για μια προσπάθεια συγκέντρωσης και παρουσίασης της καλλιτεχνικής δημιουργίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Ανά καταχώρηση περιλαμβάνονται πληροφορίες, δείγματα δουλειάς, εξωτερικοί σύνδεσμοι και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο κρίνει ο κάθε καλλιτέχνης αναγκαίο, ώστε να προβληθεί και να παρουσιαστεί η προσωπική του πορεία και το έργο του» εξήγησε μιλώντας στο περιοδικό “ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ” του ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Δημήτρης Αγγέλης, εμπνευστής και διαχειριστής της πλατφόρμας και μέλος της ομάδας του πολυχώρου Το Πικάπ που διαθέτει: ραδιοφωνικό σταθμό, βιβλιοπωλείο, δισκοπωλείο και γκαλερί εκθέσεων.

Στον πολυχώρο και την online πλατφόρμα του Πικάπ στη Θεσσαλονίκη στεγάζονται εκατοντάδες καλλιτέχνες
«Πρόκειται για μια προσπάθεια συγκέντρωσης και παρουσίασης της καλλιτεχνικής δημιουργίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης» εξήγησε ο Δημήτρης Αγγέλης, εμπνευστής και διαχειριστής της πλατφόρμας.

«Το συγκεκριμένο εγχείρημα ξεκίνησε από την επιθυμία να έρθουμε σε επαφή με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της καλλιτεχνικής δημιουργίας στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό να κάνουμε τη ζωή μας πληρέστερη», υπογράμμισε ο κ. Αγγέλης κρίνοντας πως «το επίπεδο αυτής της δημιουργίας είναι πολύ υψηλό».

Μέχρι τώρα, περίπου 170 καλλιτέχνες και έργα τους έχουν ενταχθεί στο Pikap Community - Art In Thessaloniki και η κοινότητα μεγαλώνει καθημερινά.

Μέχρι τώρα, περίπου 170 καλλιτέχνες και έργα τους έχουν ενταχθεί στο Pikap Community - Art In Thessaloniki και η κοινότητα μεγαλώνει καθημερινά.

«Ευελπιστούμε το εγχείρημά μας να αποδειχθεί χρήσιμο εργαλείο τόσο για τους ίδιους τους καλλιτέχνες όσο και για τον ευρύτερο καλλιτεχνικό κόσμο, προωθώντας συνεργασίες και εισάγοντας οδούς διαλόγου» τόνισε ο ίδιος κάνοντας, παράλληλα, γνωστό ότι μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα σχεδιάζονται δράσεις της κοινότητας και έξω από το πλαίσιο της πλατφόρμας, σε συνεργασία με φορείς που έχουν ίδια ή παραπλήσια ενδιαφέροντα.

«Είμαστε σε ανοιχτό διάλογο με φορείς και ομάδες από άλλες πόλεις. Στη Θεσσαλονίκη σχεδιάζουμε έναν νέο χώρο, αμιγώς για καλλιτεχνικές δράσεις» είπε ο Δημήτρης Αγγέλης.

«Είμαστε σε ανοιχτό διάλογο με φορείς και ομάδες από άλλες πόλεις. Στη Θεσσαλονίκη σχεδιάζουμε έναν νέο χώρο, αμιγώς για καλλιτεχνικές δράσεις» είπε ο Δημήτρης Αγγέλης. Υπενθύμισε πως η πρώτη -εκτός πλατφόρμας- δράση ήταν μια σειρά εκδηλώσεων που οργανώθηκε τον Οκτώβριο του 2019, στην πρώτη ετήσια επέτειο λειτουργίας της. Οι εκδηλώσεις εντάχθηκαν στο πρόγραμμα των 54ων Δημητρίων και υλοποιήθηκαν σε συνεργασία με τους καλλιτέχνες, Δημήτρη Αμελαδιώτη και Αλέξανδρο Πλωμαρίτη.

Σε ημερίδα που διοργανώθηκε στο πλαίσιο των 54ων Δημητρίων στο MOMus - Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη, συναντήθηκε μεγάλος αριθμός καλλιτεχνών που φιλοξενείται στο Pikap Community – Art In Thessaloniki και σύμφωνα με τον κ. Αγγέλη, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το εγχείρημα. Μεταξύ άλλων επισήμαναν ότι, τώρα οι επιμελητές εκθέσεων τους εντοπίζουν ευκολότερα και ότι οι ίδιοι γνωρίζονται μεταξύ τους και εδραιώνουν καλύτερη επαφή και επικοινωνία.

Ζωγράφοι, γλύπτες, χαράκτες, φωτογράφοι, εκπρόσωποι της performance art παρουσιάζουν στη διαδικτυακή πλατφόρμα αντιπροσωπευτικά έργα τους, βιογραφικά στοιχεία, σκέψεις, κείμενα ή ποιήματα που επιλέγουν οι ίδιοι.

κείμενο: Κατερίνα Γιαννίκη, πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

25 Απρ 2024

Την ημέρα που η Σαρλίζ Θερόν τσακώθηκε με έναν υπάλληλο σε τράπεζα άνοιξε ο δρόμος για την καριέρα της

Πώς ένας τσακωμός στο γκισέ μίας τράπεζας οδήγησε τη διάσημη ηθοποιό στην κορυφή του Χόλιγουντ;

25 Απρ 2024

Αλμπέρ Ουντερζό: Ο ευφυής συνδημιουργός του Αστερίξ που ήξερε να μας κάνει να γελάμε

Ο διάσημος δημιουργός κόμικς, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στα εκατοντάδες εκατομμύρια των αντιγράφων των περιπέτειων των αμετάβλητων Γαλατών που πωλούνται στον κόσμο από το 1961, γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1927 και πέθανε στις 24 Μαρτίου 2020, σε ηλικία 92 ετών.

Περισσότερα από

Stories

24 Απρ 2024

Βέρα Γουάνγκ: Ο μυστικός συνδυασμός ομορφιάς που ακολουθεί για την αιώνια νεότητα στα 74

Οι εικόνες της διάσημης σχεδιάστριας δεν σταματούν να διχάζουν το κοινό λόγω της ηλικίας που δηλώνει.

24 Απρ 2024

Ζαν-Πολ Γκοτιέ: Το enfant terrible της μόδας κλείνει τα 72

Στα 13 του χρόνια, δημιούρησε μια ολόκληρη κολεξιόν ρούχων για την μαμά και την γιαγιά του. Σήμερα 60 χρόνια μετά, συνεχίζει να εκπλήσσει.

24 Απρ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ σε ηλικία 13 ετών -Η ασπρόμαυρη φωτογραφία

"Αυτό το challenge είναι και μια υπενθύμιση για όλους εμάς που ασκούμε κριτική στον εαυτό μας".

24 Απρ 2024

50 χρόνια πριν: Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME

"Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας".

24 Απρ 2024

Ο εθισμός στα ναρκωτικά ήταν ο λόγος που η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ απομακρύνθηκε από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Το "ξεχασμένο" νεανικό ειδύλλιο που κράτησε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

24 Απρ 2024

Όταν ο Κάρολος έλιωνε για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Κι όμως! Υπήρξε έντονο φλερτ ανάμεσα σε εκείνον και την διάσημη σταρ, η οποία σήμερα, κλείνει τα 82.

24 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Απόσπασμα, από τον πρώτο τόμο του αυτοβιογραφικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24 Απριλίου 1874.

23 Απρ 2024

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.

23 Απρ 2024

Ποιος σκότωσε τον Αλέξανδρο Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Πίσω στο 1973 ο γιος του Αριστοτέλη Ωνάση σκοτώνεται σε αεροπορικό δυστύχημα. Τα πορίσματα δείχνουν δολοφονία και οι θεωρίες συνομωσίας κάνουν το γύρο του κόσμου.

22 Απρ 2024

Μάνος Χατζιδάκις : "Μπορεί κανείς να φανταστεί ποτές, πως μια βραδιά κεφιού του, είναι δυνατόν να την καλύψει μια Σονάτα του Mπετόβεν;"

Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις άλλαξε την πορεία της ελληνικής μουσικής μιλώντας για το ρεμπέτικο.