ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Όταν βγάζει το καλώδιο από την πρίζα παύουν όλα. Και οι τηλεσυμμαθητές και οι τηλεκαθηγητές

Την άνοιξη η Άννα Κ. αγόρασε τον πρώτο της φορητό υπολογιστή. Το ίδιο βράδυ από τη χαρά της δεν κοιμήθηκε. Χάιδευε τα κουμπιά του λες και ήταν το κατοικίδιο της.

Όταν βγάζει το καλώδιο από την πρίζα παύουν όλα. Και οι τηλεσυμμαθητές και οι τηλεκαθηγητές

Εκεί γύρω στην Άνοιξη η Άννα Κ. αγόρασε τον πρώτο της φορητό υπολογιστή. Το ίδιο βράδυ από τη χαρά της δεν κοιμήθηκε. Χάιδευε τα κουμπιά του λες και ήταν το κατοικίδιο της. Η αλήθεια είναι ότι αν δεν ξεκινούσε με απόφαση της Κυβέρνησης η σύγχρονη τηλεκπαίδευση - ένα μεγαλεπήβολο εγχείρημα που υλοποιήθηκε από το μηδέν στη χώρα μας και σε χρόνο ρεκόρ, εν μέσω πανδημίας – η Άννα Κ. δεν θα τον αποκτούσε ποτέ. Όπως ποτέ δεν θα αποκτούσε και τις πολύτιμες γνώσεις που της μεταλαμπαδεύουν οι καθηγητές της μέσα από την κάμερα της τηλεδιάσκεψης. Οι αλγόριθμοι και η κατάκτηση της Περσέπολης από τον Μέγα Αλέξανδρο, οι τετραγωνικές ρίζες, οι ενώσεις του αζώτου, οι κανόνες της Γραμματικής και οι αρχές της Θερμοδυναμικής θα ήταν άγνωστα για αυτήν αν δεν τα διδάσκονταν έστω μέσω της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Η ύλη προχωράει κανονικά. Άσε, που αν δεν συμμετάσχει παίρνει και απουσία.

Με συγκεκριμένες οδηγίες από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής για το ψηφιακό άλμα και επιμορφωτικά σεμινάρια εκπαιδευτικών, η τηλεκπαίδευση εισήλθε στην εκπαιδευτική κοινότητα για να μείνει. Συνεχίζοντας καθοριστικά τη μαθησιακή διαδικασία. Οι ψηφιακές τάξεις σχηματίστηκαν από τους έμπειρους συντονιστές της κάθε εκπαιδευτικής μονάδας δίνοντας πνοή στο καινοτόμο εγχείρημα. Η Άννα Κ. ξυπνάει κάθε μέρα το πρωί στις επτά. Τρώει κάτι και με τις παντόφλες στα πόδια ανταλλάσει χαιρετισμούς με τους συμμαθητές της. Ή μάλλον θα αντάλλασε χαιρετισμούς αν κάποιες φορές κατά τη διάρκεια της σύνδεσης δεν έβρισκε εμπόδια στην είσοδο της στο σύστημα.

Ειδικότερα, στην «πρεμιέρα» της τηλεκπαίδευσης το πρόβλημα που προέκυψε από τεχνικό ζήτημα ανέβαλλε τη ψηφιακή μάθηση. Η υπερφόρτωση στο Πανελλαδικό Σχολικό Δίκτυο λένε οι ειδικοί ευθύνεται για τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν εκπαιδευτικοί και μαθητές οι οποίοι προσπάθησαν να συνδεθούν. Οι ενέργειες ενίσχυσης του συστήματος από τον πάροχο της πλατφόρμας προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες ψηφιακές τάξεις μεγάλες. Έτσι ένα ποσοστό των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα ενημερωθεί μετά το τέλος των σχετικών διαδικασιών για το νέο ατομικό τους σύνδεσμο ψηφιακής τάξης, ο οποίος θα πρέπει να αποσταλεί εν συνεχεία στους μαθητές τους. Οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί και μαθητές θα εξακολουθήσουν να χρησιμοποιούν το σύνδεσμο που είχαν μέχρι τώρα.

Η πανδημία έχει αλλάξει τον τρόπο ζωής της Άννας Κ. σε πολύ σύντομο χρόνο. Παρόλα αυτά καλείται να προσαρμοστεί στη διαδικτυακή και όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Διαφορετικά θα παίρνει απουσίες. Όχι μόνο από την ψηφιακή τάξη, αλλά και από τις εξελίξεις.

Συνθήκες πρωτόγνωρες για την Άννα Κ. που διαρκώς ξεσκονίζει τον φορητό υπολογιστή της. Όταν δεν έχει μάθημα, παίζει παιχνίδια και μιλάει με την κολλητή της στο messenger. Επειδή έχει καιρό να τη δει της κάνει μετά κλήση στο Skype. Λένε γρήγορα και ψιθυριστά τα νέα τους. Οι μεγάλοι που κάθονται στο διπλανό δωμάτιο ακούνε. Όταν βγάζει το καλώδιο από την πρίζα παύουν όλα. Και οι τηλεφίλοι και οι τηλεκαθηγητές.

Όταν βγάζει το καλώδιο από την πρίζα παύουν όλα. Και οι τηλεσυμμαθητές και οι τηλεκαθηγητές
Η Άντζελα Ζιούτη γεννήθηκε το 1968 στη Θεσσαλονίκη.

Η Άντζελα Ζιούτη γεννήθηκε το 1968 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στη σχολή Oικονομικών Επιστημών του Α.Π.Θ. Έχει εργαστεί στη διαφήμιση, στην εκπαίδευση και ως υπευθ. πωλήσεων και δημοσίων σχέσεων σε μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις. Άρθρα της κοινωνικού ενδιαφέροντος δημοσιεύονται συχνά στο διαδίκτυο,ενώ αρθρογραφούσε καθημερινά σε πρωινή εφημερίδα Free press μεγάλης κυκλοφορίας της Θεσσαλονίκης. Σήμερα αρθρογραφεί στην καθημερινή εφημερίδα ΕΘΝΟΣ. Εμφανίστηκε στα γράμματα με το έργο: «Ο Θεός κατοικεί σε ουρανοξύστη, 31 ποιήματα της πόλης»,Παρατηρητής, 1999, Θεσσαλονίκη (ποίηση) Ακολούθησαν:“Η Αρχιτεκτονική των σιωπηλών ημερών”, Ελληνικά Γράμματα, 2003, Αθήνα (ποίηση) “Ο ήλιος στο πάτωμα”, Φερενίκη, 2009, Αθήνα (μυθιστόρημα), “Μαύρη πέτρα” (Θεατρκό έργο) 2015, “Ο άνθρωπος που μιλούσε με τα αγάλματα”, Γαβριηλίδης, 2017 Αθήνα (ποίηση). Mιλάει Γερμανικά και Αγγλικά . Επί σειρά ετών υπηρέτησε ως γεν. Γραμματέας της Εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων Βορείου Ελλάδος. Είναι μέλος της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης. Βραβεύτηκε από το Φιλολογικό σύλλογο Παρνασσό (Β' βραβείο Ποίησης 2000), τη Νέα Κίνηση Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης (Γ' βραβείο Ποίησης 1999) την Ένωση Συγγραφέων Λογοτεχνών Ευρώπης (Α' βραβείο Ποίησης 2001) κ.ά.Είναι παντρεμένη με τον Πυρηνικό γιατρό Δημήτρη Γρηγοράκη κα ζει στη θεσσαλονίκη.

Photo; Unsplash

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

24 Ιουν 2022

"Ελισάβετ, η αμόρφωτη βασίλισσα": Η ελλιπής εκπαίδευση και η ανασφάλεια που ένιωθε

Η Ελισάβετ ξέροντας ότι υστερεί σε γνώσεις και μόρφωση αισθανόταν πολύ άβολα να συμμετέχει σε συζητήσεις με καλλιεργημένους ανθρώπους.

24 Ιουν 2022

6 ηθοποιοί που ήταν τύφλα όταν υποδύονταν τους μεθυσμένους

Κάποιοι ηθοποιοί έκαναν τα πάντα για την υποκριτική.

Περισσότερα από

Stories

24 Ιουν 2022

Τζεφ Κουνς: Ο γάμος με τη διάσημη πορνοστάρ Τσιτσιολίνα του "χάρισε" τα πιο ακριβά έργα

Όταν ο πιο ακριβοπληρωμένος καλλιτέχνης εν ζωή,Τζεφ Κουνς παντρεύτηκε την Τσιτσιολίνα

23 Ιουν 2022

Το θρυλικό εστιατόριο που αποτέλεσε το αγαπημένο στέκι του Μάνου Χατζιδάκι και η ιστορία του

Λειτουργεί από το 1961 και στα τραπέζια του έδιναν ραντεβού οι Χορν, Κατράκης, Μινωτής, Καρέζη, Βουγιουκλάκη.

23 Ιουν 2022

Ο φονικός καύσωνας του 1987 με τους 44 βαθμούς

Η μεγαλύτερη τραγωδία που σημάδεψε τη χώρα μας εν καιρώ ειρήνης.

22 Ιουν 2022

Η άδικη ιστορία της γυναίκας που εφηύρε το χούλα χουπ, αλλά ένας άντρας της έκλεψε την ιδέα

Σε μία εποχή που οι γυναίκες δεν είχαν το δικαίωμα να είναι πρωτοπόροι μία γυναίκα είχε την ιδέα για το πιο αγαπημένο παιχνίδι των παιδικών μας χρόνων.

22 Ιουν 2022

Η τραγική ιστορία της διάσημης κόρης της σεξοβόμβας Τζέιν Μάνφιλντ

Η κόρη της σεξοβόμβας Τζέιν Μάνσφιλντ που σκοτώθηκε σε τροχαίο είναι η πρωταγωνίστρια στο "Νόμος και Τάξη". Επέβαινε στο μοιραίο όχημα, αλλά επέζησε!

22 Ιουν 2022

Ο άγνωστος τραγικός έρωτας που σημάδεψε τη ζωή της Μέριλ Στριπ

Το δράμα που έζησε η Μέριλ Στριπ στα 20 της χρόνια. Σήμερα γίνεται 73!

21 Ιουν 2022

Ζωή Λάσκαρη – Μαρινέλλα: Αγκαλιασμένες φιλιούνται στο στόμα

Η ρετρό φωτογραφία των δύο σταρ την δεκαετία του 1990.

20 Ιουν 2022
18 Ιουν 2022

The Janes: Το μυστικό δίκτυο γυναικών που παρείχε υπηρεσίες αμβλώσεων την δεκαετία του 1960

Το νέο ντοκιμαντέρ του HBO παρουσιάζει μαρτυρίες γυναικών – μελών του πιο σκοτεινού και παράνομου "κυκλώματος", με μοναδικό σκοπό την σωτηρία άλλων γυναικών.

18 Ιουν 2022

Ο μοναδικός βασιλικός τίτλος που απαγόρευσε η βασίλισσα Ελισάβετ να χρησιμοποιηθεί ξανά στο μέλλον

Ο τίτλος ευγενείας ανήκε στον βασιλιά Εδουάρδος Η’, ο οποίος αποφάσισε να εγκαταλείψει το θρόνο για τον έρωτα.