ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ως παιδί έπαιξε στους Power Rangers. Ως ενήλικας έγινε δολοφόνος και άλλαξε φύλο μέσα στη φυλακή

Καταδικάστηκε σε θάνατο με την ποινή να μην έχει ακόμα εκτελεστεί.

Ως παιδί έπαιξε στους Power Rangers. Ως ενήλικας έγινε δολοφόνος και άλλαξε φύλο μέσα στη φυλακή

Αν και μόλις 25 ετών, ο Σκάιλαρ Ντελεόν είχε λυμένο το βιοποριστικό του. Ως παιδί είχε συμμετάσχει σε διαφημιστικές καμπάνιες και τηλεοπτικές σειρές και είχε φροντίσει να αποταμιεύσει τα χρήματα που κέρδισε. Τουλάχιστον έτσι "πούλησε" τον εαυτό του στον Τόμας και την Τζάκι Χωκς, ένα ηλικιωμένο ζευγάρι που έψαχνε αγοραστή για το σκάφος του.

Από τότε που συνταξιοδοτήθηκαν, ο Τόμας και η Τζάκι ζούσαν τους περισσότερους μήνες του χρόνου στο γιοτ τους. Συνήθιζαν να πλέουν στον Κόλπο της Καλιφόρνια, ενώ όταν ο καιρός το επέτρεπε, ανοίγονταν στον Ειρηνικό. Όλα άλλαξαν το 2003 με τον ερχομό του εγγονού τους. Αποφάσισαν ότι ήταν ώρα να αγοράσουν ένα σπίτι στο Νιούπορτ της Καλιφόρνια για να είναι κοντά στα παιδιά τους και να βοηθήσουν στο μεγάλωμα του νέου μέλους. Έτσι, τον Νοέμβριο του 2004 ανάρτησαν στο διαδίκτυο μία αγγελία για να πουλήσουν το αγαπημένο τους σκάφος. Μέσα σε λίγες μέρες, ένας χρήστης ανταποκρίθηκε και κανόνισαν να συναντηθούν από κοντά. Το όνομά του ήταν Σκάιλαρ Ντελεόν.

Έτσι, τον Νοέμβριο του 2004 ανάρτησαν στο διαδίκτυο μία αγγελία για να πουλήσουν το αγαπημένο τους σκάφος. Μέσα σε λίγες μέρες, ένας χρήστης ανταποκρίθηκε και κανόνισαν να συναντηθούν από κοντά. Το όνομά του ήταν Σκάιλαρ Ντελεόν.

Παιδί-θαύμα

Στην αρχή, ο Τόμας Χωκς ήταν κάπως επιφυλακτικός. Τον προβλημάτιζε το νεαρό της ηλικίας του Ντελεόν, αλλά και το γεγονός ότι δεν μπορούσε να αποδείξει πως είχε μία καλή δουλειά με σταθερό εισόδημα. Ο 25χρονος όμως φρόντισε να τον καθησυχάσει. Εξήγησε στους Χωκς ότι από πολύ μικρός συμμετείχε σε διαφημιστικά και μεγάλες τηλεοπτικές παραγωγές. Μία από αυτές ήταν και οι Power Ranger, όπου είχε κάνει γκεστ εμφανίσεις σε επεισόδια της πρώτης σεζόν. Όσο μικροί κι αν ήταν οι ρόλοι, στο Χόλιγουντ πλήρωναν καλά, με αποτέλεσμα να έχει βάλει στην άκρη ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό.

Επιπλέον, ο Ντελεόν έδειχνε να είναι ιδιαίτερα συγκροτημένο άτομο. Στη δεύτερη συνάντηση με τους Χωκς, τον συνόδευαν η έγκυος γυναίκα του και το μωρό τους. Ήθελε να παρουσιάσει τον εαυτό του ως έναν νεαρό υπεύθυνο οικογενειάρχη, που ήξερε να διαχειρίζεται και να επενδύει σωστά τα χρήματά του. Για την ολοκλήρωση του ιδανικού προφίλ, ο Σκάιλαρ πρόσθεσε ότι είχε υπηρετήσει για λίγο καιρό στον Αμερικανικό Στρατό. Ως συνταξιούχος αστυνομικός και εξαιρετικά αθλητικός τύπος, ο Τόμας Χωκς εκτίμησε ιδιαίτερα αυτήν την πληροφορία. Εντυπωσιασμένοι αμφότεροι, οι Χωκς αποφάσισαν να προχωρήσουν στην αγοραπωλησία του σκάφους. Πλέον το μόνο που έμενε ήταν να υπογράψουν τα χαρτιά και να ολοκληρωθεί η συναλλαγή.

Εξαφάνιση

Στις 14 Νοεμβρίου του 2004, ο Τόμας και η Τζάκι σάλπαραν για τελευταία φορά με το αγαπημένο τους σκάφος. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που κάποιος τους είδε ζωντανούς. Τις δύο βδομάδες που ακολούθησαν, επικράτησε σιγή ιχθύος. Παρότι το ζευγάρι συνήθιζε να λείπει για μεγάλα διαστήματα, πάντα έβρισκαν τρόπο να επικοινωνούν με την οικογένεια. Γι’ αυτό και όσο οι μέρες περνούσαν και κανείς δεν είχε νέα τους, τα παιδιά τους άρχισαν να ανησυχούν. Αποφάσισαν όμως να ειδοποιήσουν τις αρχές μόλις στις 26 Νοεμβρίου. Τους κινητοποίησε μία ειδοποίηση που έλαβαν από την τράπεζα ότι κάποιος στο Μεξικό είχε προσπαθήσει ανεπιτυχώς να κάνει ανάληψη από τον λογαριασμό των Χωκς.

Αποφάσισαν όμως να ειδοποιήσουν τις αρχές μόλις στις 26 Νοεμβρίου. Τους κινητοποίησε μία ειδοποίηση που έλαβαν από την τράπεζα ότι κάποιος στο Μεξικό είχε προσπαθήσει ανεπιτυχώς να κάνει ανάληψη από τον λογαριασμό των Χωκς.

Δηλώθηκε η εξαφάνιση και τέλη Νοέμβρη ξεκίνησαν οι έρευνες. Το ζευγάρι παρέμενε άφαντο, οι αστυνομικοί όμως δεν άργησαν να ανακαλύψουν ότι το σκάφος τους βρισκόταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Νιούπορτ της Καλιφόρνια. Έπειτα, αναπόφευκτα οδηγήθηκαν στα ίχνη του Σκάιλαρ Ντελεόν.

Απατεώνας

Όπως αποκαλύφθηκε, ο Σκάιλαρ Ντελεόν είχε πει αρκετά ψέματα στους Χωκς. Δεν αποταμίευε από παιδί. Δεν είχε υπηρετήσει στον στρατό. Και σίγουρα δεν ήταν ένας υπεύθυνος οικογενειάρχης. Στην πραγματικότητα, βρισκόταν στα όρια της χρεωκοπίας, ήταν βίαιος με τη γυναίκα του και είχε μπλεξίματα με τον νόμο. Το 2002 καταδικάστηκε για μία ένοπλη ληστεία σε τράπεζα. Επιπλέον, είχε αλλάξει πρόσφατα το όνομά του από Τζον Τζέικομπσον σε Σκάιλαρ Ντελεόν. Μετά από πιέσεις των αστυνομικών, παραδέχθηκε ότι τα μετρητά με τα οποία αγόρασε το σκάφος ήταν κρυμμένη λεία από ληστεία. Η αγορά δηλαδή έγινε για να "ξεπλύνει" τα χρήματα. Ωστόσο, δεν είχε ιδέα που βρίσκονταν οι Χωκς και όπως επέμεινε, δεν γνώριζε τίποτα για την εξαφάνισή τους. Όταν έγινε η συναλλαγή, εκείνος μπήκε στο σκάφος και το ζευγάρι έφυγε με το αυτοκίνητο. Δίχως να το καταλάβει, έδωσε στους αστυνομικούς μία κρίσιμη πληροφορία. Αμέσως στάλθηκε σήμα να εντοπιστεί το αμάξι.

Η αλήθεια

Το αυτοκίνητο των Χωκς εντοπίστηκε στο Μεξικό. Το είχε στην κατοχή του ένας γνωστός του Σκάιλαρ από την φυλακή. Ο άντρας συνελήφθη και οδηγήθηκε στον ανακριτή. Του προτάθηκε να πει όλη την αλήθεια και ως αντάλλαγμα θα έπεφτε στα "μαλακά". Τότε, λύγισε. Ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι είχε δεχθεί να βοηθήσει τον Σκάιλαρ Ντελεόν και να απαγάγει τους Χωκς. Το σχέδιο δεν προέβλεπε την δολοφονία τους. Ήθελε να τους εκβιάσει προκειμένου να υπογράψουν τα χαρτιά της μεταβίβασης του σκάφους και να κλέψει τις κάρτες και τα μετρητά που είχαν πάνω τους. Ωστόσο, κατά την εκτέλεση, τα δεδομένα άλλαξαν. Ο Τόμας Χωκς προσπάθησε να αντισταθεί και ο Σκάιλαρ συνειδητοποίησε ότι ήταν πολύ ριψοκίνδυνο να τους αφήσει να ζήσουν. Με τη βοήθεια της γυναίκας του και ενός τρίτου συνεργού, έδεσε το ηλικιωμένο ζευγάρι στην άγκυρα του σκάφους και τους πέταξε καταμεσής του ωκεανού. Τα πτώματά τους δεν εντοπίστηκαν ποτέ.

Με τη βοήθεια της γυναίκας του και ενός τρίτου συνεργού, έδεσε το ηλικιωμένο ζευγάρι στην άγκυρα του σκάφους και τους πέταξε καταμεσής του ωκεανού. Τα πτώματά τους δεν εντοπίστηκαν ποτέ.

Καταδίκη

Το 2009, μετά από πολλά δικαστήρια, εφέσεις και αναβολές, ο Σκάιλαρ Ντελεόν κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία και καταδικάστηκε σε θάνατο. Στην γυναίκα του επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η υπερασπιστική γραμμή του Ντελεόν. Όπως ισχυρίστηκαν οι δικηγόροι του, ο Σκάιλαρ ήταν τρανς και χρειαζόταν απεγνωσμένα τα χρήματα για να κάνει την εγχείρηση αλλαγής φύλου. Μάλιστα, αυτός ήταν και ο λόγος που είχε αλλάξει το όνομά του. Το Σκάιλαρ ακουγόταν πιο θηλυπρεπές από το Τζον.

Το 2008, ενώ βρισκόταν υπό κράτηση στις φυλακές, και προτού η υπόθεση τελεσιδικήσει, επιχείρησε να αποκόψει το πέος του με ένα ξυράφι. Μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο, όπου διέφυγε τον κίνδυνο. Λίγα χρόνια αργότερα, πάλι μέσα από τη φυλακή, αιτήθηκε η πολιτεία να του πληρώσει την εγχείρηση. Το αίτημά του απορρίφθηκε.

Παρόλα αυτά, το 2019 μπόρεσε να επαναπροσδιορίσει επίσημα το φύλο της. Η ταυτότητά αναφέρει πλέον "θήλυ", έχει αφήσει μακριά μαλλιά και προσάρμοσε το πλήρες όνομά της σε Σκάιλαρ Πρεσιόσα Ντελεόν. Παραμένει φυλακισμένη στην πτέρυγα των θανατοποινιτών, καθώς η ποινή της δεν έχει εκτελεστεί ακόμα.

Πηγή: mixanitouxronou.gr

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

08 Δεκ 2023

"Πότε θ’ ανθίσουνε τούτοι οι τόποι; Πότε θα ‘ρθούνε κανούργιοι ανθρώποι, να συνοδεύσουνε την βλακεία στην τελευταία της κατοικία";

Σαν σήμερα γεννιέται ο Νίκος Γκάτσος, ο ποιητής των αθάνατων ελληνικών τραγουδιών. Τα ποιήματα και οι στίχοι του έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά, Γαλλικά, Δανέζικα, Ισπανικά, Ιταλικά, Καταλανικά, Κορεατικά, Σουηδικά, Τουρκικά, Φινλανδικά.

08 Δεκ 2023

Κιμ Μπάσιντζερ: Ο φλογερός έρωτας με τον Άλεκ Μπάλντουιν, ο γάμος, το παιδί και το πιο επώδυνο διαζύγιο στην ιστορία του Χόλιγουντ

Το μεγαλύτερο sex symbol της δεκαετίας του 80, το κορίτσι του Τζέιμς Μποντ, η γυναίκα που κέρδισε Όσκαρ για το ρόλο της στην ταινία "Λος Άντζελες: Εμπιστευτικό" σήμερα κλείνει τα 70

Περισσότερα από

Stories

07 Δεκ 2023

Κι όμως η Polaroid ήταν ιδέα μιας 3χρονης

Η ιστορία της ξεκίνησε από έναν πατέρα που δεν ήθελε να χαλάσει χατίρι στην κόρη του.

06 Δεκ 2023

Παύλος Σιδηρόπουλος: "Έδωσε απλόχερα την ίδια του τη ζωή, για τη ζωή"

Η Μελίνα Σιδηροπούλου μιλάει για τον αδερφό της που πέθανε σαν σήμερα στις 6 Δεκεμβρίου του 1990.

05 Δεκ 2023

Ένα παλικάρι έτσι...λίγο "σκληρό": Η διαχρονική γοητεία του Νίκου Κούρκουλου

Γεννήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου του 1934. Ο εμβληματικός ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου που έγινε "σταρ" εν μια νυκτί.

05 Δεκ 2023

Η ταπεινότητα, η καλοσύνη και η ευγένεια του Νέλσον Μαντέλα μέσα από τα μάτια των ανθρώπων που τον έζησαν καλύτερα

Στις 5 Δεκεμβρίου του 2013, πέθανε ο σπουδαιότερος (ίσως) υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

04 Δεκ 2023

Άγνωστο ντοκουμέντο: Ο Γιώργος Μαρίνος ζωντανεύει την Έλλη Λαμπέτη στο ρόλο της "Μπλανς ΝτιΜπουά"

"Μοναδικοί ηθοποιοί, Θεέ μου": Σε παλιά συνέντευξή του, θυμάται την καλλιτεχνική συνύπαρξή τους στο "Λεωφορείο ο Πόθος" του Τένεσι Ουίλλιαμς.

04 Δεκ 2023

Σε ηλικία 4 μηνών τον άφησε η μητέρα του στα σκουπίδια. Σήμερα είναι εκατομμυριούχος

Φρέντι Φίγκερς: Η ιστορία του εκατομμυριούχου εφευρέτη που τον άφησε η μητέρα του στα σκουπίδια

02 Δεκ 2023

Ρετρό κλικ: Η Μαρία Κάλλας, 2 ετών, στη Νέα Υόρκη - Οι διαταραγμένες σχέσεις με τη μητέρα της

Η Μαρία Κάλλας σε ηλικία δύο ετών με τους γονείς της και την μεγαλύτερη αδερφή της Τζάκι -Υακίνθη το 1925 στη Νέα Υόρκη.

02 Δεκ 2023

"Δεν πιστεύω στο καλό γούστο. Ούτε στο κακό γούστο. Πιστεύω στην ποιότητα το κέφι, την διασκέδαση, την ελαφρότητα"

Ο Ιταλός σχεδιαστής που δολοφονήθηκε από τον ψυχοπαθή πρώην σύντροφό του γεννήθηκε σαν σήμερα πριν 75 χρόνια.

02 Δεκ 2023
02 Δεκ 2023

Μπεάτα Ασημακοπούλου: Το midi λευκό νυφικό σε γραμμή Dior που εντυπωσίασε τους πάντες στον γάμο της με τον Ορέστη Λάσκο

Ένα ρετρό στιγμιότυπο από την πιο ευτυχισμένη ημέρα της ζωής τους στον προαύλιο χώρο της Αγίας Φιλοθέης το 1960.