ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ως παιδί έπαιξε στους Power Rangers. Ως ενήλικας έγινε δολοφόνος και άλλαξε φύλο μέσα στη φυλακή

Καταδικάστηκε σε θάνατο με την ποινή να μην έχει ακόμα εκτελεστεί.

Ως παιδί έπαιξε στους Power Rangers. Ως ενήλικας έγινε δολοφόνος και άλλαξε φύλο μέσα στη φυλακή

Αν και μόλις 25 ετών, ο Σκάιλαρ Ντελεόν είχε λυμένο το βιοποριστικό του. Ως παιδί είχε συμμετάσχει σε διαφημιστικές καμπάνιες και τηλεοπτικές σειρές και είχε φροντίσει να αποταμιεύσει τα χρήματα που κέρδισε. Τουλάχιστον έτσι «πούλησε» τον εαυτό του στον Τόμας και την Τζάκι Χωκς, ένα ηλικιωμένο ζευγάρι που έψαχνε αγοραστή για το σκάφος του.

Από τότε που συνταξιοδοτήθηκαν, ο Τόμας και η Τζάκι ζούσαν τους περισσότερους μήνες του χρόνου στο γιοτ τους. Συνήθιζαν να πλέουν στον Κόλπο της Καλιφόρνια, ενώ όταν ο καιρός το επέτρεπε, ανοίγονταν στον Ειρηνικό. Όλα άλλαξαν το 2003 με τον ερχομό του εγγονού τους. Αποφάσισαν ότι ήταν ώρα να αγοράσουν ένα σπίτι στο Νιούπορτ της Καλιφόρνια για να είναι κοντά στα παιδιά τους και να βοηθήσουν στο μεγάλωμα του νέου μέλους. Έτσι, τον Νοέμβριο του 2004 ανάρτησαν στο διαδίκτυο μία αγγελία για να πουλήσουν το αγαπημένο τους σκάφος. Μέσα σε λίγες μέρες, ένας χρήστης ανταποκρίθηκε και κανόνισαν να συναντηθούν από κοντά. Το όνομά του ήταν Σκάιλαρ Ντελεόν.

Έτσι, τον Νοέμβριο του 2004 ανάρτησαν στο διαδίκτυο μία αγγελία για να πουλήσουν το αγαπημένο τους σκάφος. Μέσα σε λίγες μέρες, ένας χρήστης ανταποκρίθηκε και κανόνισαν να συναντηθούν από κοντά. Το όνομά του ήταν Σκάιλαρ Ντελεόν.

Παιδί-θαύμα

Στην αρχή, ο Τόμας Χωκς ήταν κάπως επιφυλακτικός. Τον προβλημάτιζε το νεαρό της ηλικίας του Ντελεόν, αλλά και το γεγονός ότι δεν μπορούσε να αποδείξει πως είχε μία καλή δουλειά με σταθερό εισόδημα. Ο 25χρονος όμως φρόντισε να τον καθησυχάσει. Εξήγησε στους Χωκς ότι από πολύ μικρός συμμετείχε σε διαφημιστικά και μεγάλες τηλεοπτικές παραγωγές. Μία από αυτές ήταν και οι Power Ranger, όπου είχε κάνει γκεστ εμφανίσεις σε επεισόδια της πρώτης σεζόν. Όσο μικροί κι αν ήταν οι ρόλοι, στο Χόλιγουντ πλήρωναν καλά, με αποτέλεσμα να έχει βάλει στην άκρη ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό.

Επιπλέον, ο Ντελεόν έδειχνε να είναι ιδιαίτερα συγκροτημένο άτομο. Στη δεύτερη συνάντηση με τους Χωκς, τον συνόδευαν η έγκυος γυναίκα του και το μωρό τους. Ήθελε να παρουσιάσει τον εαυτό του ως έναν νεαρό υπεύθυνο οικογενειάρχη, που ήξερε να διαχειρίζεται και να επενδύει σωστά τα χρήματά του. Για την ολοκλήρωση του ιδανικού προφίλ, ο Σκάιλαρ πρόσθεσε ότι είχε υπηρετήσει για λίγο καιρό στον Αμερικανικό Στρατό. Ως συνταξιούχος αστυνομικός και εξαιρετικά αθλητικός τύπος, ο Τόμας Χωκς εκτίμησε ιδιαίτερα αυτήν την πληροφορία. Εντυπωσιασμένοι αμφότεροι, οι Χωκς αποφάσισαν να προχωρήσουν στην αγοραπωλησία του σκάφους. Πλέον το μόνο που έμενε ήταν να υπογράψουν τα χαρτιά και να ολοκληρωθεί η συναλλαγή.

Εξαφάνιση

Στις 14 Νοεμβρίου του 2004, ο Τόμας και η Τζάκι σάλπαραν για τελευταία φορά με το αγαπημένο τους σκάφος. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που κάποιος τους είδε ζωντανούς. Τις δύο βδομάδες που ακολούθησαν, επικράτησε σιγή ιχθύος. Παρότι το ζευγάρι συνήθιζε να λείπει για μεγάλα διαστήματα, πάντα έβρισκαν τρόπο να επικοινωνούν με την οικογένεια. Γι’ αυτό και όσο οι μέρες περνούσαν και κανείς δεν είχε νέα τους, τα παιδιά τους άρχισαν να ανησυχούν. Αποφάσισαν όμως να ειδοποιήσουν τις αρχές μόλις στις 26 Νοεμβρίου. Τους κινητοποίησε μία ειδοποίηση που έλαβαν από την τράπεζα ότι κάποιος στο Μεξικό είχε προσπαθήσει ανεπιτυχώς να κάνει ανάληψη από τον λογαριασμό των Χωκς.

Αποφάσισαν όμως να ειδοποιήσουν τις αρχές μόλις στις 26 Νοεμβρίου. Τους κινητοποίησε μία ειδοποίηση που έλαβαν από την τράπεζα ότι κάποιος στο Μεξικό είχε προσπαθήσει ανεπιτυχώς να κάνει ανάληψη από τον λογαριασμό των Χωκς.

Δηλώθηκε η εξαφάνιση και τέλη Νοέμβρη ξεκίνησαν οι έρευνες. Το ζευγάρι παρέμενε άφαντο, οι αστυνομικοί όμως δεν άργησαν να ανακαλύψουν ότι το σκάφος τους βρισκόταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Νιούπορτ της Καλιφόρνια. Έπειτα, αναπόφευκτα οδηγήθηκαν στα ίχνη του Σκάιλαρ Ντελεόν.

Απατεώνας

Όπως αποκαλύφθηκε, ο Σκάιλαρ Ντελεόν είχε πει αρκετά ψέματα στους Χωκς. Δεν αποταμίευε από παιδί. Δεν είχε υπηρετήσει στον στρατό. Και σίγουρα δεν ήταν ένας υπεύθυνος οικογενειάρχης. Στην πραγματικότητα, βρισκόταν στα όρια της χρεωκοπίας, ήταν βίαιος με τη γυναίκα του και είχε μπλεξίματα με τον νόμο. Το 2002 καταδικάστηκε για μία ένοπλη ληστεία σε τράπεζα. Επιπλέον, είχε αλλάξει πρόσφατα το όνομά του από Τζον Τζέικομπσον σε Σκάιλαρ Ντελεόν. Μετά από πιέσεις των αστυνομικών, παραδέχθηκε ότι τα μετρητά με τα οποία αγόρασε το σκάφος ήταν κρυμμένη λεία από ληστεία. Η αγορά δηλαδή έγινε για να «ξεπλύνει» τα χρήματα. Ωστόσο, δεν είχε ιδέα που βρίσκονταν οι Χωκς και όπως επέμεινε, δεν γνώριζε τίποτα για την εξαφάνισή τους. Όταν έγινε η συναλλαγή, εκείνος μπήκε στο σκάφος και το ζευγάρι έφυγε με το αυτοκίνητο. Δίχως να το καταλάβει, έδωσε στους αστυνομικούς μία κρίσιμη πληροφορία. Αμέσως στάλθηκε σήμα να εντοπιστεί το αμάξι.

Η αλήθεια

Το αυτοκίνητο των Χωκς εντοπίστηκε στο Μεξικό. Το είχε στην κατοχή του ένας γνωστός του Σκάιλαρ από την φυλακή. Ο άντρας συνελήφθη και οδηγήθηκε στον ανακριτή. Του προτάθηκε να πει όλη την αλήθεια και ως αντάλλαγμα θα έπεφτε στα «μαλακά». Τότε, λύγισε. Ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι είχε δεχθεί να βοηθήσει τον Σκάιλαρ Ντελεόν και να απαγάγει τους Χωκς. Το σχέδιο δεν προέβλεπε την δολοφονία τους. Ήθελε να τους εκβιάσει προκειμένου να υπογράψουν τα χαρτιά της μεταβίβασης του σκάφους και να κλέψει τις κάρτες και τα μετρητά που είχαν πάνω τους. Ωστόσο, κατά την εκτέλεση, τα δεδομένα άλλαξαν. Ο Τόμας Χωκς προσπάθησε να αντισταθεί και ο Σκάιλαρ συνειδητοποίησε ότι ήταν πολύ ριψοκίνδυνο να τους αφήσει να ζήσουν. Με τη βοήθεια της γυναίκας του και ενός τρίτου συνεργού, έδεσε το ηλικιωμένο ζευγάρι στην άγκυρα του σκάφους και τους πέταξε καταμεσής του ωκεανού. Τα πτώματά τους δεν εντοπίστηκαν ποτέ.

Με τη βοήθεια της γυναίκας του και ενός τρίτου συνεργού, έδεσε το ηλικιωμένο ζευγάρι στην άγκυρα του σκάφους και τους πέταξε καταμεσής του ωκεανού. Τα πτώματά τους δεν εντοπίστηκαν ποτέ.

Καταδίκη

Το 2009, μετά από πολλά δικαστήρια, εφέσεις και αναβολές, ο Σκάιλαρ Ντελεόν κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία και καταδικάστηκε σε θάνατο. Στην γυναίκα του επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η υπερασπιστική γραμμή του Ντελεόν. Όπως ισχυρίστηκαν οι δικηγόροι του, ο Σκάιλαρ ήταν τρανς και χρειαζόταν απεγνωσμένα τα χρήματα για να κάνει την εγχείρηση αλλαγής φύλου. Μάλιστα, αυτός ήταν και ο λόγος που είχε αλλάξει το όνομά του. Το Σκάιλαρ ακουγόταν πιο θηλυπρεπές από το Τζον.

Το 2008, ενώ βρισκόταν υπό κράτηση στις φυλακές, και προτού η υπόθεση τελεσιδικήσει, επιχείρησε να αποκόψει το πέος του με ένα ξυράφι. Μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο, όπου διέφυγε τον κίνδυνο. Λίγα χρόνια αργότερα, πάλι μέσα από τη φυλακή, αιτήθηκε η πολιτεία να του πληρώσει την εγχείρηση. Το αίτημά του απορρίφθηκε.

Παρόλα αυτά, το 2019 μπόρεσε να επαναπροσδιορίσει επίσημα το φύλο της. Η ταυτότητά αναφέρει πλέον «θήλυ», έχει αφήσει μακριά μαλλιά και προσάρμοσε το πλήρες όνομά της σε Σκάιλαρ Πρεσιόσα Ντελεόν. Παραμένει φυλακισμένη στην πτέρυγα των θανατοποινιτών, καθώς η ποινή της δεν έχει εκτελεστεί ακόμα.

Πηγή: mixanitouxronou.gr

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

15 Αυγ 2022

"Ρεμβασμός του Δεκαπενταυγούστου": To υπέροχο διήγημα του Παπαδιαμάντη

Συγκίνηση, νοσταλγία και το βάρος του θέρους με φόντο ένα εκκλησάκι στη Σκιάθο.

15 Αυγ 2022

Ένα επιβλητικό αρχοντικό γεμάτο ιστορία, αισθητική και γευστικές εκπλήξεις

Ένας πολυτελής, αυθεντικός και μοναδικός διασωθείς εκπρόσωπος της νησιώτικης ενδοχώρας.

Περισσότερα από

Stories

14 Αυγ 2022

Παντελίτσα Φρίξου: η μόνη μαμά που πάντρεψε τον γιο της με άντρα και του έδωσε και την ευχή της

Η ιστορία της 75χρονης Παντελίτσας Φρίξου που έδωσε στον γιο της την ευχή της να παντρευτεί με άντρα.

14 Αυγ 2022

Το 1967 η Ζωή Λάσκαρη με το μπικίνι της φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο βελγικού περιοδικού

Τότε ο διεθνής Τύπος έκανε λόγο για το "πιο λαμπρό αστέρι του ελληνικού σινεμά".

14 Αυγ 2022

Μπέρτολτ Μπρέχτ: "Η ανθρώπινη βλακεία είναι ακατανίκητη, κυριολεκτικά"

Μια ελεγεία πάνω στην ανθρώπινη βλακεία, απόν τον σπουδαίο Γερμανό δραματουργό που απεβίωσε σαν σημερα το 1956.

14 Αυγ 2022

"Μα, χρυσή μου πώς παίζεις τη μάνα της Ζωΐτσας;"

Όταν η Τζένη Καρέζη "μάλωσε" τη Μαίρη Χρονοπούλου για τον ρόλο της στην ταινία "Δάκρυα για την Ηλέκτρα".

14 Αυγ 2022

Πέντε celebrities που άλλαξαν το επώνυμο τους αφού παντρεύτηκαν

Και επωμίστηκαν εκείνο του συζύγου τους.

13 Αυγ 2022

Άλφρεντ Χίτσκοκ: Τι φοβόταν πολύ, ο μετρ του φόβου;

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας

12 Αυγ 2022

Ρούπερτ Μέρντοχ - Τζέρι Χολ: Οριστικοποιήθηκε το "χρυσό" διαζύγιο έπειτα από έξι χρόνια γάμου

Το πρώην ζευγάρι τελικά έλυσε τις "διαφορές" του μακριά από τις δικαστικές αίθουσες.

12 Αυγ 2022

Λορίν Μπακόλ: "Εύχομαι ο Φρανκ Σινάτρα να μπορούσε απλά να σκάσει και να αρχίσει να τραγουδάει"

Ο Μπόγκαρτ την έλεγε "μωρό" το υπόλοιπο Χόλιγουντ "το βλέμμα". Η Λορίν Μπακόλ έφυγε σαν σήμερα το 2014 αλλά παραμένει ίνδαλμα.

12 Αυγ 2022

Όταν φλέρταραν στη Νεράιδα: Ο Τόλης Βοσκόπουλος αγκαλιά με τη Γερμανίδα σταρ Μπάρμπαρα Μπουσέ

Οι δύο σταρ συναντήθηκαν τη δεκαετία του 1970 και λέγεται ότι γοητεύτηκαν ο ένας από τον άλλον.

10 Αυγ 2022

Τίνα και Ευγενία Λιβανού: Όμορφες, πάμπλουτες και καταραμένες

Οι χρυσές κληρονόμοι που ερωτεύτηκαν οι δύο πλουσιότεροι Έλληνες. Εξαιτίας τους, ο Αριστοτέλης Ωνάσης και ο Σταύρος Νιάρχος θα γινόταν για πάντα εχθροί.