ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ολίβια Ροντρίγκο: Η 19χρόνη νικήτρια των Grammy έκανε το όνειρο της πραγματικότητα

Ακολουθώντας τα χνάρια της Μπίλλι Άιλις, έφυγε από την λαμπερή τελετή των Grammy με τρεις σημαντικές διακρίσεις.

Ολίβια Ροντρίγκο: Η 19χρόνη νικήτρια των Grammy έκανε το όνειρο της πραγματικότητα

Η 64η τελετή απονομής των Grammy τα είχε όλα: μουσική, χορό, τραγούδια, live performance, Ζελένσκι και φυσικά ανερχόμενους καλλιτέχνες που χάρισαν αέρα ανανέωσης στην μουσική βιομηχανία. Μεταξύ αυτών, χωρίς αμφιβολία, συγκαταλέγεται η Ολίβια Ροντρίγκο, η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο της βραδιάς, πραγματοποιώντας το μεγαλύτερο όνειρό της. Το φαινόμενο της pop μουσικής, σε ηλικία μόλις 19 ετών, έφυγε από την λαμπερή βραδιά με τρεις σημαντικές διακρίσεις αλλά και τον τίτλο του Καλύτερου Νέου Καλλιτέχνη.

Η νεαρή τραγουδίστρια και ηθοποιός, παραλαμβάνοντας το βραβείο γεμάτη χαρά και ενθουσιασμό, αφιέρωσε τη νίκη της στους γονείς της, απευθύνοντας ένα θερμό «ευχαριστώ στους θαυμαστές της, που την στηρίζουν και επιλέγουν να ακούν την μουσική της». Όπως ανέφερε, τόσο η μητέρα της, όσο και ο πατέρας της υπήρξαν «υποστηρικτικοί σε όλες τις μεγαλειώδεις φιλοδοξίες» που αποκτούσε καθώς μεγάλωνε, παρόλο που αρχικά έμοιαζαν απλώς με «όνειρα μικρού παιδιού». «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην μαμά μου, καθώς με στήριξε σε όλα τα όνειρα μου, όσο τρελά και αν ήταν αυτά. Ευχαριστώ μαμά και μπαμπά που είστε τόσο περήφανοι για την νίκη μου. Το μεγαλύτερο μου όνειρο μόλις πραγματοποιήθηκε, ευχαριστώ τόσο πολύ» είπε μεταξύ άλλων.

Η πρώτη σημαντική συνεργασία ήρθε όταν το Disney Channel της πρότεινε να συμμετέχει στην σειρά «Bizaardvark», ενώ ευρέως γνωστή έγινε στο νεανικό κοινό μέσω του φανταστικού χαρακτήρα «Νίνα Σαλασάρ-Ρόμπερτς».

Για την κατάκτηση της κορυφής, η Ολίβια Ροντρίγκο αγωνίζεται από τα 6 της χρόνια, όταν εγκατέλειψε οριστικά τον στόχο της να γίνει Ολυμπιονίκης στην ενόργανη, αφού σύμφωνα με την ίδια «δεν μπόρεσε ποτέ να κάνει σωστά ούτε μια ρόδα». Αντ' αυτού, ζήτησε από τη μητέρα της να παρακολουθήσει μαθήματα υποκριτικής και τραγουδιού, ξεδιπλώνοντας πολύ σύντομα το ταλέντο της σε θεατρικές παραστάσεις και talent show, σημειώνοντας αξιοσημείωτες επιτυχίες. Η πρώτη σημαντική συνεργασία ήρθε όταν το Disney Channel της πρότεινε να συμμετέχει στην σειρά «Bizaardvark», ενώ ευρέως γνωστή έγινε στο νεανικό κοινό μέσω του φανταστικού χαρακτήρα «Νίνα Σαλασάρ-Ρόμπερτς» στην τηλεοπτική σειρά «High School Musical: The Musical: The Holiday Special».

Η σπαρακτική μπαλάντα που κυκλοφόρησε το 2021 με τίτλο «Drivers License», της χάρισε τον τίτλο «Γυναίκα της Χρονιάς» στο Billboard, καθώς έγινε το No1 hit στην λίστα Hot 100. Ακολούθησε το άλμπουμ «Sour» αλλά και τα single «Deja Vu» και «Good 4 U», τα οποία όχι μόνο γνώρισαν παγκόσμια επιτυχία αλλά και αναδείχθηκαν κορυφαία σόλο κομμάτια στις ΗΠΑ. Μάλιστα, η σημαντική επιρροή σε εκατομμύρια θαυμαστές την οδήγησε στον Λευκό Οίκο και στην προσωπική γνωριμία με τον Τζο Μπάιντεν, ενισχύοντας με την συμβολή της το έργο του εμβολιασμού.

Κεντρική Φωτογραφία: Splash News / Ideal Images

Aκολουθήστε το WomanToc στο Ιnstagram

Read Next

25 Απρ 2024

Την ημέρα που η Σαρλίζ Θερόν τσακώθηκε με έναν υπάλληλο σε τράπεζα άνοιξε ο δρόμος για την καριέρα της

Πώς ένας τσακωμός στο γκισέ μίας τράπεζας οδήγησε τη διάσημη ηθοποιό στην κορυφή του Χόλιγουντ;

25 Απρ 2024

Αλμπέρ Ουντερζό: Ο ευφυής συνδημιουργός του Αστερίξ που ήξερε να μας κάνει να γελάμε

Ο διάσημος δημιουργός κόμικς, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στα εκατοντάδες εκατομμύρια των αντιγράφων των περιπέτειων των αμετάβλητων Γαλατών που πωλούνται στον κόσμο από το 1961, γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1927 και πέθανε στις 24 Μαρτίου 2020, σε ηλικία 92 ετών.

Περισσότερα από

Stories

24 Απρ 2024

Βέρα Γουάνγκ: Ο μυστικός συνδυασμός ομορφιάς που ακολουθεί για την αιώνια νεότητα στα 74

Οι εικόνες της διάσημης σχεδιάστριας δεν σταματούν να διχάζουν το κοινό λόγω της ηλικίας που δηλώνει.

24 Απρ 2024

Ζαν-Πολ Γκοτιέ: Το enfant terrible της μόδας κλείνει τα 72

Στα 13 του χρόνια, δημιούρησε μια ολόκληρη κολεξιόν ρούχων για την μαμά και την γιαγιά του. Σήμερα 60 χρόνια μετά, συνεχίζει να εκπλήσσει.

24 Απρ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ σε ηλικία 13 ετών -Η ασπρόμαυρη φωτογραφία

"Αυτό το challenge είναι και μια υπενθύμιση για όλους εμάς που ασκούμε κριτική στον εαυτό μας".

24 Απρ 2024

50 χρόνια πριν: Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME

"Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας".

24 Απρ 2024

Ο εθισμός στα ναρκωτικά ήταν ο λόγος που η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ απομακρύνθηκε από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Το "ξεχασμένο" νεανικό ειδύλλιο που κράτησε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

24 Απρ 2024

Όταν ο Κάρολος έλιωνε για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Κι όμως! Υπήρξε έντονο φλερτ ανάμεσα σε εκείνον και την διάσημη σταρ, η οποία σήμερα, κλείνει τα 82.

24 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Απόσπασμα, από τον πρώτο τόμο του αυτοβιογραφικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24 Απριλίου 1874.

23 Απρ 2024

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.

23 Απρ 2024

Ποιος σκότωσε τον Αλέξανδρο Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Πίσω στο 1973 ο γιος του Αριστοτέλη Ωνάση σκοτώνεται σε αεροπορικό δυστύχημα. Τα πορίσματα δείχνουν δολοφονία και οι θεωρίες συνομωσίας κάνουν το γύρο του κόσμου.

22 Απρ 2024

Μάνος Χατζιδάκις : "Μπορεί κανείς να φανταστεί ποτές, πως μια βραδιά κεφιού του, είναι δυνατόν να την καλύψει μια Σονάτα του Mπετόβεν;"

Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις άλλαξε την πορεία της ελληνικής μουσικής μιλώντας για το ρεμπέτικο.