ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ολένα Ζελένσκι: Θυμάται κάθε στιγμή από την νύχτα της ρωσικης εισβολής

Η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας μίλησε για τη νύχτα που άλλαξε τη ζωή της χώρας μέσα σε λίγα λεπτά.

Ολένα Ζελένσκι: Θυμάται κάθε στιγμή από την νύχτα της ρωσικης εισβολής

Για την νύχτα που σημάδεψε για πάντα τόσο την δική της ζωή, όσο και ενός ολόκληρου λαού μίλησε η Ολένα Ζελένσκι σε πρόσφατη συνέντευξή της. Η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας θυμάται με κάθε λεπτομέρεια τα ξημερώματα της 24ης Φεβρουαρίου, όταν εκρήξεις άρχισαν να αντηχούν σε Κίεβο και Μαριούπολη. Ρωσικά στρατεύματα είχαν εισβάλει στην χώρα, πιάνοντας την κυριολεκτικά στον ύπνο. Ενάμιση μήνα μετά η Ζελένσκα θυμάται καθαρά το «ξεκίνημα του πολέμου», κάτι που όπως αποκάλυψε δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ.

«Θυμάμαι πολύ καλά το ξεκίνημα. Ήταν μια κανονική ημέρα, τα παιδιά επέστρεψαν από το σχολείο, οι γνωστές δουλειές στο σπίτι, η προετοιμασία για την επόμενη σχολική μέρα. Νιώθαμε μια ένταση. Υπήρχαν πολλές συζητήσεις παντού, για μια πιθανή εισβολή. Όμως μέχρι το τελευταίο λεπτό, ήταν αδύνατο να πιστέψουμε πώς αυτό θα συνέβαινε τον 21ο αιώνα; Στο σύγχρονο κόσμο;» ανέφερε χαρακτηριστικά, μην μπορώντας να φανταστεί ότι τελικά ο μεγαλύτερος φόβος όλων έγινε πραγματικότητα μέσα σε λίγα λεπτά.

H Ολένα κοιμόταν δίπλα στο σύζυγό της, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, μέχρι που ξύπνησε απότομα από τον δυνατό κρότο. Η μόνη λέξη που της είπε, όταν γύρισε και τον κοίταξε ήταν «Ξεκίνησε»

Τη στιγμή της πρώτης έκρηξης η Ολένα κοιμόταν δίπλα στο σύζυγό της, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, μέχρι που ξύπνησε απότομα από τον δυνατό κρότο. Η μόνη λέξη που της είπε, όταν γύρισε και τον κοίταξε ήταν «Ξεκίνησε». «Ξύπνησα μεταξύ 4 και 5 το πρωί, εξαιτίας ενός κρότου. Δεν συνειδητοποίησα αμέσως πως επρόκειτο για έκρηξη. Δεν κατάλαβα τι θα μπορούσε να είναι. Ο σύζυγός μου δεν ήταν στο κρεβάτι. Όμως όταν ξύπνησα, τον είδα ήδη ντυμένο με κοστούμι όπως συνήθως - αυτή ήταν η τελευταία φορά που θα τον έβλεπα με κοστούμι και λευκό πουκάμισο-από εκείνη την ώρα ξεκίνησε να ντύνεται στρατιωτικά. ''Ξεκίνησε''. Αυτό ήταν το μόνο που είπε» περιέγραψε.

Όπως διαβεβαίωσε τον δημοσιογράφο, αντάλλαξαν πολύ λίγες κουβέντες με τον σύζυγό της πριν φύγει από το σπίτι, αποκαλύπτοντας μάλιστα πως «δεν υπήρχε πανικός, αλλά κυρίως σύγχυση». «Δεν θα έλεγα πως υπήρχε πανικός. Σύγχυση ίσως. ''Τι θα κάνουμε με τα παιδιά;''. ''Περίμενε'', μου είπε. ''Θα σε ενημερώσω. Σε κάθε περίπτωση μάζεψε τα απαραίτητα και όλα τα έγγραφα. Και φυγε από το σπίτι''» περιέγραψε την στιγμή που έφυγε από κοντά της. Στα δύο τους παιδιά μίλησε με ειλικρίνεια από την αρχή, χωρίς να τους κρύψει οτιδήποτε, ενώ συμφώνησαν να μοιράζονται μεταξύ τους τον φόβο καθώς αυτό λειτουργούσε θετικά για την ψυχολογική τους κατάσταση.

Σε κάθε περίπτωση μάζεψε τα απαραίτητα και όλα τα έγγραφα. Και φυγε από το σπίτι.

Η Ολένα Ζελένσκα παραδέχτηκε μεταξύ άλλων, πως δεν θα ξεχάσει ποτέ τη στιγμή που κατέρρευσε συναισθηματικά, όταν συνειδητοποίησε ότι ενδέχεται να μην ξανά δει ποτέ αγαπημένα της πρόσωπα και συγγενείς. «Περίπου μια εβδομάδα μετά την έναρξη του πολέμου, έπαιρνα τηλέφωνο για να μάθω πού ήταν οι συγγενείς μου και αν ζούσαν. Και σε μια στιγμή, συνειδητοποίησα ότι δεν ήξερα αν θα τους έβλεπα ποτέ ξανά — αυτούς που αγαπώ, τους αγαπημένους μου ανθρώπους! Αυτή ήταν ίσως η πρώτη φορά που έκλαψα — η πρώτη φορά που άφησα τα συναισθήματά μου. Δεν μπόρεσα να το αντέξω» κατέληξε.

Κεντρική Φωτογραφία: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

24 Απρ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ σε ηλικία 13 ετών -Η ασπρόμαυρη φωτογραφία

"Αυτό το challenge είναι και μια υπενθύμιση για όλους εμάς που ασκούμε κριτική στον εαυτό μας".

24 Απρ 2024

50 χρόνια πριν: Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME

"Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας".

Περισσότερα από

Stories

24 Απρ 2024

Ο εθισμός στα ναρκωτικά ήταν ο λόγος που η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ απομακρύνθηκε από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Το "ξεχασμένο" νεανικό ειδύλλιο που κράτησε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

24 Απρ 2024

Όταν ο Κάρολος έλιωνε για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Κι όμως! Υπήρξε έντονο φλερτ ανάμεσα σε εκείνον και την διάσημη σταρ, η οποία σήμερα, κλείνει τα 82.

24 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Απόσπασμα, από τον πρώτο τόμο του αυτοβιογραφικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24 Απριλίου 1874.

23 Απρ 2024

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.

23 Απρ 2024

Ποιος σκότωσε τον Αλέξανδρο Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Πίσω στο 1973 ο γιος του Αριστοτέλη Ωνάση σκοτώνεται σε αεροπορικό δυστύχημα. Τα πορίσματα δείχνουν δολοφονία και οι θεωρίες συνομωσίας κάνουν το γύρο του κόσμου.

22 Απρ 2024

Μάνος Χατζιδάκις : "Μπορεί κανείς να φανταστεί ποτές, πως μια βραδιά κεφιού του, είναι δυνατόν να την καλύψει μια Σονάτα του Mπετόβεν;"

Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις άλλαξε την πορεία της ελληνικής μουσικής μιλώντας για το ρεμπέτικο.

22 Απρ 2024

Όταν ο Φιλοποίμην Φίνος ήθελε να υιοθετήσει τη Ζωή Λάσκαρη: "Εγώ του το αρνήθηκα"

"Είχα πει τότε ότι αφού δεν έχω γονείς δεν θέλω να υιοθετηθώ από κανέναν".

22 Απρ 2024

Hey Jude: H ιστορία του χιτ των Beatles που έμεινε 9 εβδομάδες στο No1 των charts είναι βαθιά προσωπική

Το τραγούδι συνέθεσε ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ προσπαθώντας να παρηγορήσει τον γιο του Τζον Λένον.

22 Απρ 2024

"Οι γέφυρες του Μάντισον": Όλα όσα δεν ξέραμε για την ταινία που μας ράγισε την καρδιά

Ο Κλιντ Ίστγουντ όχι μόνο πρωταγωνιστούσε ως ερωτευμένος φωτογράφος του National Geographic, αλλά σκηνοθετούσε παράλληλα τον εαυτό του και τη Μέριλ Στριπ- ενώ για τον ρόλο της απορρίφθηκαν άλλες διάσημες ηθοποιοί.

22 Απρ 2024

Τζακ Νίκολσον: Μεγάλωσε πιστεύοντας ότι η μητέρα του ήταν η αδερφή του

Σήμερα ο εκκεντρικός ηθοποιός του Χόλιγουντ με τα 3 Όσκαρ κλείνει τα 87