ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Οι θεατρικές παραστάσεις που συνεχίζουν μετά το Πάσχα (και αξίζει να τις δεις)

Λίγο θέατρο ακόμα πριν το πλούσιο φεστιβαλικό καλοκαίρι.

Οι θεατρικές παραστάσεις που συνεχίζουν μετά το Πάσχα (και αξίζει να τις δεις)

Και μπορεί ο κύριος όγκος των θεατρικών παραστάσεων να ολοκλήρωσε τον κύκλο του παραδοσιακά την Κυριακή των Βαΐων, ωστόσο το χρονικό ορόσημο του Πάσχα στα μέσα Απριλίου, δίνει τη δυνατότητα σε αρκετές από αυτές να πάρουν εαρινή παράταση. Παραγωγές που γνώρισαν μεγάλη επιτυχία από την αρχή της χειμερινής περιόδου, παραγωγές που ξεκίνησαν στο δεύτερο μισό της, απολαυστικές κωμωδίες μα κυρίως δράματα του κλασικού ρεπερτορίου μας φτάνουν μέχρι το τέλος Μαΐου παραδίδοντας τη σκυτάλη στο πλούσιο φεστιβαλικό καλοκαίρι.

Ήταν όλοι τους παιδιά μου

Οι θεατρικές παραστάσεις που συνεχίζουν μετά το Πάσχα (και αξίζει να τις δεις)

Η λιτή και καθαρή ματιά του Γιάννη Μόσχου στο κλασικό δράμα του Άρθουρ Μίλερ μέσα από έναν ευθύβολο διάλογο με την αρχαία τραγωδία δώρισαν μια από τις μεγαλύτερες και συνάμα αθόρυβες επιτυχίες της χειμερινή περιόδου. Χρυσή ευκαιρία για στιβαρές ερμηνείες από το σύνολο του θιάσου με προεξάρχοντες τους Δημήτρη Καταλειφό, Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, Γιώργο Βουρδάμη και Δανάη Επιθυμιάδη.

Στο θέατρο Εμπορικόν έως τις 30 Απριλίου


Δείπνο ηλιθίων

Στα χνάρια των παλιών, καλών γαλλικών κωμωδιών με τις ανατροπές και τα αστεία επεισόδια μα και με έναν καλά στερεωμένο ταξικο-κοινωνικό προβληματισμό το έργο του Φράνσις Βέμπερ περνάει στα χέρια του Σπύρου Παπαδόπουλου ο οποίος και στήνει μια παράσταση έντιμη, που συνομιλεί με το ήθος και το μπρίο της παράδοσης του είδους τόσο στην Ελλάδα όσο και εκτός. Απολαυστικός ο ίδιος στο ρόλο του “διπλωματούχου” ηλίθιου με καλό παρτενέρ τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη. Και φυσικά μια μεγάλη – για τα δεδομένα της σεζόν – επιτυχία στο ταμείο.

Στο θέατρο Κάππα έως τις 30 Απριλίου


Αφέντης και δούλος

Όλες οι αξίες της τολστοϊκής γραφής, η βαθιά πίστη στον άνθρωπο και την καλή πλευρά του, η προσωπική πίστη στο Θεό αλλά και οι προεπαναστατικές καμπάνες μέσα από τη σχέση των μουζίκων και των γαιοκτημόνων, χωρούν στη σύντομη παραβολή του «Master and man» που με λιτή μα ατμοσφαιρική απεικόνιση, συνδυασμό αφήγησης και δραματοποίησης και συγκινητικές ερμηνείες φέρουν επί σκηνής ο Δημήτρης Λιγνάδης και ο Γιώργος Νανούρης.

Στο θέατρο Βασιλάκου έως τις 30 Απριλίου



Η δύναμη του σκότους

Από τις λίγες φορές που το ρεαλιστικό θέατρο της ομάδας ΝΑΜΑ και της σκηνοθέτη Ελένης Σκότη έχει προκαλέσει τον εαυτό του σε μια πειραγμένη αναμέτρηση ανάμεσα στο κωμικό και το τραγικό. Και μάλιστα πάνω στο, σχεδόν, άγνωστο θεατρικό δράμα του Λέον Τολστόϊ. Μια πραγματεία για το σκοτάδι της ανθρώπινης ψυχής και την γοητεία του Κακού όπως προκύπτει μέσα από μια απλοϊκή ιστορία της ρωσικής υπαίθρου με ήρωα. Ερμηνείες υψηλού κύρους από την Αγορίτσα Οικονόμου και το Γιώργο Παπαγεωργίου να ηγούνται ενός δεμένου θιάσου.

Στο θέατρο Επί Κολωνώ έως τις 30 Απριλίου



Τρεις ψηλές γυναίκες

Το, βαθιά υπαρξιακό και με αυτοβιογραφικά στοιχεία, μικρό αριστούργημα του Έντουαρντ Αλμπι ευτυχεί στο ανέβασμα του Αρη Τρουπάκη. Μια λιτή, ισορροπημένη και καλόγουστη ανάγνωση του κλασικού έργου γύρω από τη συνάντηση τριών γυναικών διαφορετικής ηλικίας οι οποίες, στην εξέλιξη του, αποκαλύπτεται πως είναι το ίδιο πρόσωπο. Η Μπέτυ Αρβανίτη και η Μαρία Κεχαγιόγλου με περίσσευμα φυσικότητας και χάρης σε αξιομνημόνευτες ερμηνείες.

Στο θέατρο της οδού Κεφαλληνίας έως τις 30 Απριλίου



Βικτώρ ή Τα παιδιά στην εξουσία

Μεταμφιεσμένο από το δυναμικό και δονούμενο λιμπρέτο του Σταμάτη Κραουνάκη σε μουσικό έργο, το κορυφαίο πολιτικό κείμενο του Ροζέ Βιτράκ παίρνει σάρκα και οστά κάτω από την τσιρκολάνικη σκηνοθετική αισθητική της Μαριάννας Κάλμπαρη. Ένας ασκημένος θίασος στη μουσική φόρμα, μια ερμηνεία υψηλής συγκίνησης από το Γεράσιμο Γεννατά και τα τραγούδια του Κραουνάκη να φέρνουν δάκρυα στα μάτια. Ο τελευταίος στον επώνυμο ρόλο σε μια ερμηνεία αφιέρωμα για τις γενιές παιδιών που θυσιάζονται.

Στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης έως τις 30 Απριλίου



Αμερικάνικος βούβαλος

Μια ιδιότυπη οικογενειακή σύνθεση, τρεις άνδρες του περιθωρίου με έδρα ένα παλιατζίδικο και οι μεταξύ τους αλληλεπιδράσεις γύρω από την εξασφάλιση του χρήματος και της ανάγκης «να πιάσουν την καλή» χωρίς κόπο βρίσκεται στο επίκεντρο της σύγχρονης τραγωδίας του Ντέιβιντ Μάμετ. Αναμφίβολα το πιο επιδραστικό κείμενο του βραβευμένου Αμερικανού συγγραφέα, δυναμικό σχόλιο για το χαμένο αμερικανικό όνειρο που εδώ βάζει σε κόντρα ρόλους το Γιάννη Μπέζο και τον Πέτρο Φιλιππίδη. Την παράσταση ωστόσο κλέβει ο τρίτος της διανομής, Ορφέας Αυγουστίδης.

Στο θέατρο Μουσούρη έως τις 30 Απριλίου



Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ

Το αριστούργημα του Έντουαρντ Αλμπι για τις ανθρωποφαγικές σχέσεις των σύγχρονων ανθρώπων με εφαλτήριο τον οικογενειακό πυρήνα περνάει στα σκηνοθετικά χέρια του Γιώργου Κιμούλη. Επικίνδυνη ισορροπία ανάμεσα στο δράμα και την κωμωδία, στην επιφάνεια του συναισθήματος και στο βάθος του ενστίκτου με τον Ακι Βλουτή και τη Νίκη Παλληκαράκη στους θρυλικούς ρόλους του Τζορτζ και της Μάρθα, αντίστοιχα.

Στο Απο μηχανής θέατρο έως τις 7 Μαΐου



Νίκη

Το έπος της οικογένειας Νεφελούδη και μαζί της ιστορίας της ελληνικής αριστεράς, όπως το αποτύπωσε στο ομώνυμο μυθιστόρημα ο εγγονός της και συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης σε μια μεγάλης κλίμακας (και διάρκειας) σκηνική μεταφορά που φέρει την υπογραφή του έμπειρου Σταμάτη Φασουλή. Ρεαλισμός σε φόρμα υπερθεάματος και του 24μελούς θιάσου να ηγείται η Φιλατέρη Κομνηνού ερμηνεύοντας με τη γνωστή, υψηλή κλάση της τον ομώνυμο ρόλο.

Στον Ελληνικό Κόσμο έως τις 15 Μαΐου



Άγριος σπόρος

Η νέα – για φέτος - παράταση της παράστασης είναι ενδεικτική της επιτυχίας που σημειώνει για δεύτερη χρονιά. Και μπορεί ο Τάκης Σπυριδάκης να παρέδωσε τη σκυτάλη στον εκρηκτικό Στάθη Σταμουλακάτο – χειμαρρώδη πρωταγωνιστή του Γιάννη Οικονομίδη και στο «Στέλλα κοιμήσου» του Εθνικού θεάτρου - όμως το έργο του Γιάννη Τσίρου παραμένει ένα από τα πιο ενδιαφέροντα δείγματα γραφής της made in Greece ματαιότητας. Σάτιρα, χιούμορ, μυστήριο, αναστοχασμός καδράρουν εξαιρετικά το νεοελληνικό μας αδιέξοδο.

Στο θέατρο Επί Κολωνώ έως τις 21 Μαΐου



Πέτρες στις τσέπες τους

Το χαρισματικό κείμενο της Μαρί Τζόουνς που ακροβατεί ανάμεσα στην κωμωδία, τη σάτιρα, το κοινωνικό δράμα και την τραγωδία γίνεται η αφορμή συνάντησης για ένα φοβερό δίδυμο: Το Μάκη Παπαδημητρίου και το Γιώργο Χρυσοστόμου. Δυο ηθοποιοί (κυριολεκτικά) με 15 πρόσωπα αφού καταφεύγουν σ' ένα πυκνής θεατρικότητας αυτοσχεδιαστικό ντελίριο με ανεξάντλητα καμώματα και μεταμορφώσεις.

Στο Θέατρο του Νέου Κόσμου έως τις 25 Μαΐου


Έγκλημα και τιμωρία

Η δεύτερη και τελευταία πλήρης περίοδος για τη σκηνοθεσία του Λεβάν Τσουλάντζε φτάνει στο τέλος της. Η έντιμη ματιά του Γεωργιανού δημιουργού ανέδειξε το κλασικό, ψυχογραφικό αριστούργημα του Φίοντορ Ντοστογιέφσκι σε μια έντιμη, εύρυθμη και καλαίσθητη παράσταση με τον Τάσο Ιορδανίδη να υποδύεται την εμβληματική φιγούρα του Ρασκόλνικωφ και τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη ως επιθεωρητή Πορφύρη.

Στο θέατρο Άνεσις έως τις 28 Μαΐου



Τρεις αδελφές

Ορμώμενος από το κλασικό του Αντόν Τσέχωφ και με την συνδρομή ενός πολυπληθούς συνόλου αξιώσεων, ο Δημήτρης Τάρλοου στην ωριμότερη (μέχρι τώρα) σκηνοθεσία του δίνει μια λεπτή ελληνοποιημένη ματιά στις αγωνίες φυγής και λύτρωσης του σύγχρονου ανθρώπου. Χρονικά ακατάτακτη, καλοστημένη, από κάθε άποψη, παράσταση με τη μουσική του Αγγελου Τριανταφύλλου να δίνει έναν «Καραθανικό» τόνο στη ροή της κι ένα ζηλευτό θίασο : Ιωάννα Παππά, Λένα Παπαληγούρα, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Γιάννης Νταλιάνης, Λαέρτης Μαλκότσης.

Στο θέατρο Πορεία έως τις 6 Ιουνίου



Η μεγάλη χίμαιρα

Διανύει την τέταρτη και τελευταία σεζόν της πορείας της, έχει γνωρίσει δύο διαφορετικές διανομές, έχει συσπειρώσει το ενδιαφέρον πολλών χιλιάδων θεατών και συνεχίζει ν' ανεβαίνει με την ίδια σαρωτική ανταπόκριση. Η σκηνική μεταφορά του αριστουργήματος του Μ. Καραγάτση από τον Δημήτρη Τάρλοου έμελλε να εξελιχθεί σε μια παράσταση - φαινόμενο και να αποκαλύψει το ταλέντο της Αλεξάνδρας Αϊδίνη που υποδύεται τον εμβληματικό ρόλο της «καταραμένης» Μαρίνας. Μαζί της οι Μάξιμος Μουμούρης, Δημήτρης Μοθωναίος.

Στο θέατρο Πορεία έως τις 9 Ιουνίου


Τρεις Ευτυχισμένοι

Η λοξή ματιά του Γιάννη Χουβαρδά στην απολαυστική φάρσα του Ευγένιου Λαμπίς αποθεώνει το παρασκήνιο του θεσμού του γάμου, την απιστία δηλαδή, σε μια εγκεφαλικά παιγνιώδη παράσταση. Κομψότητα, καλαισθησία, γέλιο (πρώτης και δεύτερης ανάγνωσης) κι ένας αξιολάτρευτος θίασος να δίνει ό,τι έχει από ενέργεια και συναισθηματική φόρτιση: Δημήτρης Τάρλοου, Χρήστος Λούλης, Αλκηστη Πουλοπούλου, Λένα Παπαληγούρα, Λαέρτης Μαλκότσης, Αγγελος Παπαδημητρίου.

Στο θέατρο Πορεία έως τις 11 Ιουνίου



Ξεκίνησαν πρόσφατα και συνεχίζουν:

Θερισμός

Η τραγικωμωδία του Δημήτρη Δημητριάδη σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Τάρλοου με πρωταγωνιστές τους Αννα Μάσχα, Αλεξία Καλτσίκη, Νίκο Ψαρρά, Περικλή Μουστάκη, Μάρω Παπαδοπούλου. Στη Νέα Σκηνή του Εθνικού θεάτρου

Ακυβέρνητες Πολιτείες

Η Λέσχη Το πρώτο εκ των τριών βιβλίων της εμβληματικής τριλογίας του Στρατή Τσίρκα μεταφέρεται στη θεατρική σκηνή σε σκηνοθεσία Εφης Θεοδώρου. Παίζουν οι Ηλέκτρα Νικολούζου, Δημήτρης Πασσάς, Μανώλης Μαυροματάκης, Θανάσης Δήμου, Κατερίνα Λυπηρίδου, Ανθή Ευστρατιάδου κ.α. Στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης



Πηγή: monopoli.gr

Read Next

25 Απρ 2024

Την ημέρα που η Σαρλίζ Θερόν τσακώθηκε με έναν υπάλληλο σε τράπεζα άνοιξε ο δρόμος για την καριέρα της

Πώς ένας τσακωμός στο γκισέ μίας τράπεζας οδήγησε τη διάσημη ηθοποιό στην κορυφή του Χόλιγουντ;

25 Απρ 2024

Αλμπέρ Ουντερζό: Ο ευφυής συνδημιουργός του Αστερίξ που ήξερε να μας κάνει να γελάμε

Ο διάσημος δημιουργός κόμικς, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στα εκατοντάδες εκατομμύρια των αντιγράφων των περιπέτειων των αμετάβλητων Γαλατών που πωλούνται στον κόσμο από το 1961, γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1927 και πέθανε στις 24 Μαρτίου 2020, σε ηλικία 92 ετών.

Περισσότερα από

Stories

24 Απρ 2024

Βέρα Γουάνγκ: Ο μυστικός συνδυασμός ομορφιάς που ακολουθεί για την αιώνια νεότητα στα 74

Οι εικόνες της διάσημης σχεδιάστριας δεν σταματούν να διχάζουν το κοινό λόγω της ηλικίας που δηλώνει.

24 Απρ 2024

Ζαν-Πολ Γκοτιέ: Το enfant terrible της μόδας κλείνει τα 72

Στα 13 του χρόνια, δημιούρησε μια ολόκληρη κολεξιόν ρούχων για την μαμά και την γιαγιά του. Σήμερα 60 χρόνια μετά, συνεχίζει να εκπλήσσει.

24 Απρ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ σε ηλικία 13 ετών -Η ασπρόμαυρη φωτογραφία

"Αυτό το challenge είναι και μια υπενθύμιση για όλους εμάς που ασκούμε κριτική στον εαυτό μας".

24 Απρ 2024

50 χρόνια πριν: Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME

"Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας".

24 Απρ 2024

Ο εθισμός στα ναρκωτικά ήταν ο λόγος που η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ απομακρύνθηκε από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Το "ξεχασμένο" νεανικό ειδύλλιο που κράτησε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

24 Απρ 2024

Όταν ο Κάρολος έλιωνε για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Κι όμως! Υπήρξε έντονο φλερτ ανάμεσα σε εκείνον και την διάσημη σταρ, η οποία σήμερα, κλείνει τα 82.

24 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Απόσπασμα, από τον πρώτο τόμο του αυτοβιογραφικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24 Απριλίου 1874.

23 Απρ 2024

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.

23 Απρ 2024

Ποιος σκότωσε τον Αλέξανδρο Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Πίσω στο 1973 ο γιος του Αριστοτέλη Ωνάση σκοτώνεται σε αεροπορικό δυστύχημα. Τα πορίσματα δείχνουν δολοφονία και οι θεωρίες συνομωσίας κάνουν το γύρο του κόσμου.

22 Απρ 2024

Μάνος Χατζιδάκις : "Μπορεί κανείς να φανταστεί ποτές, πως μια βραδιά κεφιού του, είναι δυνατόν να την καλύψει μια Σονάτα του Mπετόβεν;"

Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις άλλαξε την πορεία της ελληνικής μουσικής μιλώντας για το ρεμπέτικο.