ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Λίαμ Νίσον: Όταν βρήκε την σύζυγό του "κλινικά νεκρή".

Έχει προταθεί για Όσκαρ, για το βραβείο της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και για Χρυσή Σφαίρα. Αλλά η ζωή του ηθοποιού που σήμερα κλείνει τα 71 δεν υπήρξε πολύ γενναιόδωρη μαζί του.

Τον Μάρτιο του 2009, η αγαπημένη σύζυγος του Λίαμ Νίσον και επίσης διάσημη ηθοποιός Νατάσα Ρίτσαρντσον βρέθηκε στο χειμερινό θέρετρο Mont Tremblant στο Κεμπέκ του Καναδά, προκειμένου να ξεκουραστεί και να επιδοθεί στο αγαπημένο της άθλημα, το σκι. Ακολουθούσε πιστά τις οδηγίες του εκπαιδευτή της, χωρίς ωστόσο να φοράει κράνος, γεγονός που αποδείχθηκε μοιραίο.

Μία από τις καταβάσεις της, εξελίχθηκε σε μικρό - όπως έδειχνε εκείνη την ώρα - ατύχημα, με την ηθοποιό να χτυπάει μεν, αλλά να διαβεβαιώνει τους πάντες ότι ήταν καλά, δε. Μάλιστα σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες αμέσως μετά μίλησε στο τηλέφωνο με τον σύζυγό της Λίαμ Νίσον ο οποιός βρισκόταν για γυρίσματα στο Τορόντο, και στη συνέχεια αποσύρθηκε στο δωμάτιό της για να ξεκουραστεί. Στο μεταξύ αρνήθηκε να πάει στο νοσοκομείο, με το ασθενοφόρο τελικά να καταφθάνει και να φεύγει άδειο λίγα λεπτά μετά, αφού φαινομενικά δεν υπήρχε λόγος να περιμένει. Ο εκπαιδευτής της ωστόσο αρνήθηκε να την αφήσει μόνη.

Γύρω στις 3 το μεσημέρι ωστόσο, τα πρώτα σημάδια έκαναν την εμφάνισή τους. Η Ρίτσαρντσον παραπονέθηκε για πονοκέφαλο ενώ έδειχνε και σημάδια σύγχισης και αποπροσανατολισμού. Κλήθηκε ασθενοφόρο εκ νέου, το οποίο την μετέφερε σε τοπικό νοσοκομείο. Μέχρι εκείνη τη στιγμή οι ζωτικές της ενδείξεις ήταν καλές ενώ ανέπνευε με μία μόνο μικρή βοήθεια. Ωστόσο η κατάστασή της άρχισε να επιδεινώνεται. Το προσωπικό δεν είχε τα κατάλληλα μέσα για να αντιμετωπίσει τα συμπτώματά της και ζητήθηκε να μεταφερθεί σε άλλο νοσοκομείο. Λίγο πριν τις 6, επιβιβάστηκε στο ασθενοφόρο το οποίο θα την μετέφερε στο Μόντρεαλ, 88 περίπου χιλιόμετρα από εκεί που βρισκόταν.

Σύμφωνα με συνέντευξη του Λίαμ Νίσον το 2011, εκείνος έφτασε στο νοσοκομείο λίγο μετά, αλλά δυστυχώς κανείς δεν του επέτρεπε να μπει. Τον λυπήθηκε μία νοσοκόμα η οποία τον άφησε να περάσει από την πίσω πόρτα. Βρήκε τη σύζυγό του σε μηχανική υποστήριξη με τους γιατρούς να του λένε ότι είναι "κλινικά νεκρή". Όπως παραδέχτηκε, αφού συνήλθε από το πρώτο σοκ, θυμήθηκε την υπόσχεση που είχαν δώσει κάποτε ο ένας στον άλλο. Αν βρεθούν ποτέ σε μηχανική υποστήριξη, απλά να δώσουν το ok για την αποσύνδεση.

Όπως παραδέχτηκε, αφού συνήλθε από το πρώτο σοκ, θυμήθηκε την υπόσχεση που είχαν δώσει κάποτε ο ένας στον άλλο. Αν βρεθούν ποτέ σε μηχανική υποστήριξη, απλά να δώσουν το ok για την αποσύνδεση.

"Πήγα μέσα στο δωμάτιο και της είπα ότι την αγαπάω. Αγάπη μου δεν θα επιστρέψεις από αυτό. Ο εγκέφαλός σου έχει υποστεί πολύ σοβαρό τραύμα. Δεν ξέρω αν μπορείς να με ακούσεις, αλλά έτσι είναι τα πράγματα. Θα σε φέρω πίσω στη Νέα Υόρκη, για να έρθουν οι αγαπημένοι σου να σε δουν", είπε ο Νίσον, ο οποίος στις 18 Μαρτίου, δύο μέρες μετά το ατύχημα, έδωσε εντολή να αποσυνδέσουν τη σύζυγό του.

Σύμφωνα με την αυτοψία, η Ρίτσαρντσον έπαθε συντριπτικό κάταγμα στο κεφάλι το οποίο προκάλεσε αιμάτωμα ανάμεσα στον εγκέφαλο και το κρανίο. Αρκετοί θεώρησαν ότι αν είχε μεταφερθεί εξ' αρχής στο νοσοκομείο πιθανόν να επιβίωνε. Όπως επίσης και αν φορούσε κράνος...

Επτά χρόνια μετά το ατύχημα της πολυαγαπημένης του γυναίκας, δημοσίευσε ένα υπέροχο ποστ στο facebook όπου μιλάει για την σπουδαιότητα της αγάπης και το πόσο σημαντικό είναι να λέμε "Σ’ αγαπώ" στους αγαπημένους μας καθημερινά.

Η ανάρτηση του Λίαμ Νίσον για τη σπουδαιότητα της αγάπης

"Λένε ότι το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο είναι να χάσεις κάποιον που αγαπάς. Κάποιον που μεγάλωσες μαζί του και τον είδες να μεγαλώνει μέρα με τη μέρα. Κάποιον που σου έδειξε πώς να αγαπάς. Είναι το χειρότερο πράγμα που συνέβη ποτέ σε κανέναν. Η σύζυγός μου πέθανε απροσδόκητα. Μου έφερε τόση χαρά. Ήταν τα πάντα για μένα. Αυτά τα 16 χρόνια που ήμουν σύζυγός μου, με έμαθαν πώς να αγαπάω άνευ όρων.

Πρέπει να σταματάμε και να λέμε στους συντρόφους μας πόσο ευγνώμονες είμαστε. Επειδή, η ζωή είναι πολύ σύντομη. Περάστε χρόνο με τους συντρόφους σας.

Συμπεριφερθείτε τους καλά. Διότι, μια μέρα, όταν κοιτάξετε το τηλέφωνό σας, δεν θα είναι πια στις επαφές σας.

Αυτό που έμαθε περισσότερο από όλα είναι είναι να ζεις και να αγαπάς καθημερινά, σαν να είναι η τελευταία μέρα σου στη ζωή. Διότι, μια μέρα, θα είναι η τελευταία.

Ρισκάρετε και ζήστε τη ζωή σας. Πείτε καθημερινά σε εκείνους που αγαπάτε, ότι τους αγαπάτε. Μην θεωρείτε καμιά στιγμή δεδομένη. Η ζωή αξίζει να την ζεις".

Ακολουθήστε το WomanTOC στο Instagram.

Read Next

24 Απρ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ σε ηλικία 13 ετών -Η ασπρόμαυρη φωτογραφία

"Αυτό το challenge είναι και μια υπενθύμιση για όλους εμάς που ασκούμε κριτική στον εαυτό μας".

24 Απρ 2024

50 χρόνια πριν: Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME

"Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας".

Περισσότερα από

Stories

24 Απρ 2024

Ο εθισμός στα ναρκωτικά ήταν ο λόγος που η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ απομακρύνθηκε από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Το "ξεχασμένο" νεανικό ειδύλλιο που κράτησε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

24 Απρ 2024

Όταν ο Κάρολος έλιωνε για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Κι όμως! Υπήρξε έντονο φλερτ ανάμεσα σε εκείνον και την διάσημη σταρ, η οποία σήμερα, κλείνει τα 82.

24 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Απόσπασμα, από τον πρώτο τόμο του αυτοβιογραφικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24 Απριλίου 1874.

23 Απρ 2024

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.

23 Απρ 2024

Ποιος σκότωσε τον Αλέξανδρο Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Πίσω στο 1973 ο γιος του Αριστοτέλη Ωνάση σκοτώνεται σε αεροπορικό δυστύχημα. Τα πορίσματα δείχνουν δολοφονία και οι θεωρίες συνομωσίας κάνουν το γύρο του κόσμου.

22 Απρ 2024

Μάνος Χατζιδάκις : "Μπορεί κανείς να φανταστεί ποτές, πως μια βραδιά κεφιού του, είναι δυνατόν να την καλύψει μια Σονάτα του Mπετόβεν;"

Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις άλλαξε την πορεία της ελληνικής μουσικής μιλώντας για το ρεμπέτικο.

22 Απρ 2024

Όταν ο Φιλοποίμην Φίνος ήθελε να υιοθετήσει τη Ζωή Λάσκαρη: "Εγώ του το αρνήθηκα"

"Είχα πει τότε ότι αφού δεν έχω γονείς δεν θέλω να υιοθετηθώ από κανέναν".

22 Απρ 2024

Hey Jude: H ιστορία του χιτ των Beatles που έμεινε 9 εβδομάδες στο No1 των charts είναι βαθιά προσωπική

Το τραγούδι συνέθεσε ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ προσπαθώντας να παρηγορήσει τον γιο του Τζον Λένον.

22 Απρ 2024

"Οι γέφυρες του Μάντισον": Όλα όσα δεν ξέραμε για την ταινία που μας ράγισε την καρδιά

Ο Κλιντ Ίστγουντ όχι μόνο πρωταγωνιστούσε ως ερωτευμένος φωτογράφος του National Geographic, αλλά σκηνοθετούσε παράλληλα τον εαυτό του και τη Μέριλ Στριπ- ενώ για τον ρόλο της απορρίφθηκαν άλλες διάσημες ηθοποιοί.

22 Απρ 2024

Τζακ Νίκολσον: Μεγάλωσε πιστεύοντας ότι η μητέρα του ήταν η αδερφή του

Σήμερα ο εκκεντρικός ηθοποιός του Χόλιγουντ με τα 3 Όσκαρ κλείνει τα 87