ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ο υπαρκτός μινιμαλισμός: Ένα καινούργιο ξενοδοχείο στην Πάρο που σε κάνει να αισθάνεσαι

Summer Senses Luxury Resort. Ένα ξενοδοχείο που όπως λέει και το όνομά του, ξυπνάει τις αισθήσεις.

Ο υπαρκτός μινιμαλισμός: Ένα καινούργιο ξενοδοχείο στην Πάρο που σε κάνει να αισθάνεσαι

Την Πάρο την είχα συνδέσει με τις πρώτες διακοπές που έκανα με τους φίλους μου λίγο πριν πατήσω τα 18 μου χρόνια. Τρελαμένος από την πίεση των Πανελληνίων εξετάσεων ήταν ο κατάλληλος προορισμός για ξεφάντωμα. Από τότε πέρασαν τουλάχιστον δύο δεκαετίες για να επιστρέψω στο νησί. Πιο ώριμος πλέον και αναζητώντας διαφορετικού είδους διακοπές από εκείνες της πρώτης φοράς. Η αλήθεια είναι ότι δεν θυμόμουν και πολλά πράγματα για να μπω σε συγκρίσεις, όμως το νησί είχε μια άλλη εικόνα. Πιο εντυπωσιακή θα τολμούσα να πω που χρόνο με το χρόνο γινόταν όλο και πιο αισθητή. Καινούργια καταλύματα άρχισαν να ξεπηδούν σαν τα μανιτάρια και να προσφέρουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου χαρίζοντας στο νησί μια πιο κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχασε την ταυτότητά του –ευτυχώς. Συνδυάζει το παραδοσιακό με το μοντέρνο με όμορφο τρόπο, χωρίς να γίνεται πολύ τουριστικό.

Ο υπαρκτός μινιμαλισμός: Ένα καινούργιο ξενοδοχείο στην Πάρο που σε κάνει να αισθάνεσαι
Μέσα σ’ αυτό το γενικό αίσθημα αναβάθμισης εντάσσεται και το καινούργιο ξενοδοχείο Summer Senses Luxury Resort. Ένα ξενοδοχείο που όπως λέει και το όνομά του, ξυπνάει τις αισθήσεις.

Μέσα σ’ αυτό το γενικό αίσθημα αναβάθμισης εντάσσεται και το καινούργιο ξενοδοχείο Summer Senses Luxury Resort. Ένα ξενοδοχείο που όπως λέει και το όνομά του, ξυπνάει τις αισθήσεις. Δεν πρόκειται για ένα ακόμα πολυόροφο κτίριο που υψώθηκε για να επιβληθεί και να ταράξει την αισθητική της περιοχής, αλλά για ένα συγκρότημα διώροφων μικρών κτιρίων που απλώνεται οριζόντια και εναρμονίζεται πλήρως με το φυσικό περιβάλλον. Φανταστείτε ότι η συνολική του έκταση ξεπερνά τα 27.000 τετραγωνικά μέτρα. Διαθέτει 100 δωμάτια και σουίτες: 45 ευρύχωρα δωμάτια –άλλα με μπαλκόνια, άλλα με βεράντες- και 55 πολυτελείς σουίτες που κάποιες έχουν και ιδιωτική πισίνα (υπάρχει και η Honeymoon Suite, με private jacuzzi και πισίνα που προστέθηκε φέτος).

. Διαθέτει 100 δωμάτια και σουίτες: 45 ευρύχωρα δωμάτια –άλλα με μπαλκόνια, άλλα με βεράντες- και 55 πολυτελείς σουίτες που κάποιες έχουν και ιδιωτική πισίνα
Για την ιστορία να σας πω ότι αυτός είναι ο δεύτερος χρόνος λειτουργίας του και για μένα η δεύτερη φορά που το επισκέπτομαι –ναι, είμαι από τους τυχερούς.

Για την ιστορία να σας πω ότι αυτός είναι ο δεύτερος χρόνος λειτουργίας του και για μένα η δεύτερη φορά που το επισκέπτομαι –ναι, είμαι από τους τυχερούς. Φυσικά γι’ αυτή τη χρονιά τα πράγματα έχουν αλλάξει λίγο, μιας και οι άνθρωποί του ακολουθούν κατά γράμμα τα υγειονομικά πρωτόκολλα λόγω Covid-19. Αυτό και μόνο κάνει ακόμα πιο έντονη την αίσθηση της ασφάλειας, πράγμα πολύ σημαντικό και που όλοι επιζητούμε.

Το χαρακτηριστικό όλων των δωματίων είναι η άνεση που προσφέρουν με τη λιτή τους αλλά επαρκή και ταυτόχρονα λειτουργική διακόσμηση.

Το χαρακτηριστικό όλων των δωματίων είναι η άνεση που προσφέρουν με τη λιτή τους αλλά επαρκή και ταυτόχρονα λειτουργική διακόσμηση. Δεν έμεινα πολύ στο δωμάτιο μιας και η πισίνα που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το lobby ήταν το ιδανικό μέρος για να πάρω το βιβλίο μου και να χαλαρώσω σε μια από τις ξαπλώστρες. Μπορεί λίγο ο αέρας να μου τα χάλαγε όμως η θέα της Νάξου που απλωνόταν μπροστά με αποζημίωνε. Η αλήθεια είναι ότι αναπόλησα τις φανταστικές υπηρεσίες του spa που διαθέτει το ξενοδοχείο, όμως φέτος λόγω των ειδικών συνθηκών αυτό είναι κλειστό. Έκανα όμως την καρδιά μου πέτρα και απήλαυσα τα νόστιμα σνακ που σερβίρουν στην πισίνα. Δοκιμάστε το club sandwich αλλά μοιραστείτε το, τα λαχταριστά πιτάκια που μπορείτε να τα συνοδέψετε με τη μελιτζανοσαλάτα η οποία έχει καβουρδισμένα φουντούκια και σουτζούκι ή τους χρυσαφένιους μαραθοκεφτέδες.

Κάτι ακόμα που μου άρεσε στο Summer Senses ήταν το εστιατόριο Gaia που το βρήκα σαφώς πιο νόστιμο και ανανεωμένο από πέρυσι. Εκμεταλλεύονται στο έπακρο τον Κυκλαδίτικο (και δη τον Παριανό) πλούτο και τον παρουσιάζουν σε γευστικούς και ενδιαφέροντες συνδυασμούς. Για παράδειγμα λάτρεψα τη σαλάτα με τις μαύρες φακές, το καπνιστό χέλι, τα κομματάκια από ροδάκινο και τις πινελιές από ταραμά. Το σκουμπρί σε άλμη μαζί με αγγούρι, φινόκιο και λουίζα ήταν κι αυτό μια γευστική αποκάλυψη όπως και το λαβράκι με ντοματόρυζο –που έκλεινε μέσα του όλα τα αρώματα του καλοκαιριού. Τέλος τόσο το κατσικάκι όσο και το χοιρινό ήταν άψογα ψημένα και το καθένα είχε τη δική του συνοδεία που το ολοκλήρωνε γευστικά (λεμονάτες πατάτες και αγκινάρες για το κατσίκι και μελιτζάνες και πουρέ από φινόκιο για το χοιρινό).

Φυσικά θα πρέπει να σας αναφέρω και την καλή δουλειά που γίνεται και στο μπαρ Hydor και τα ποτά που φτιάχνει για ακόμα μια χρονιά ο Σάββας Απορέλης. Ειδικά εκείνο το Negroni με την αλμύρα από κάπαρη Πάρου, πολύ θα ήθελα να το βάλω στη βαλίτσα μου και να το απολαμβάνω αυτές τις ζεστές μέρες στο μπαλκόνι, αναπολώντας τις στιγμές χαλάρωσης στο Summer Senses. Δεν πειράζει όμως, γιατί δώσαμε ραντεβού για το καλοκαίρι του 2021 που θα είναι πιο όμορφο και χωρίς κορωνοϊό, ελπίζω…

Παραλία Πούντα, Μάρπησσα, Πάρος, τηλ. 2284093000

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

16 Απρ 2024

Κριστόφ: Ο τραγουδιστής του πρώτου μου μπλουζ

Ήυαν ο ερμηνευτής που "χόρεψε" μαζί του κάθε ερωτευμένο ζευγάρι. "Οh! Mon Amour"

15 Απρ 2024

Ζαν Πολ Σαρτρ: "Αν έγινα φιλόσοφος, αν επεδίωξα τόσο επίμονα τη φήμη, όλα έγιναν βασικά για να μπορώ να ρίχνω γυναίκες"

Ο μπουρζουά φιλόσοφος που περιφρόνησε τους μπουρζουάδες και το βραβείο Νόμπελ πέθανε σαν σήμερα.

Περισσότερα από

Stories

15 Απρ 2024

Γιάννης Φέρτης: Η φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση από τον γάμο τους

Η σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση.

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.

14 Απρ 2024

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος 26 ετών στην πρώτη του θεατρική εμφάνιση

"Όταν η μητέρα του αντιλαμβάνεται την αλήθεια, δηλώνει στον νεαρό Διονύση ότι θα τον αποκληρώσει". Σαράντα χρόνια χωρίς τον σπουδαίο ηθοποιό.

14 Απρ 2024

Σιμόν ντε Μποβουάρ: Η γυναίκα που κατάργησε το μύθο του "αιώνιου θηλυκού"

Η ιέρεια του φεμινισμού άλλαξε ριζικά τον τρόπο που οι κοινωνίες αντιλαμβάνονται το "Δεύτερο Φύλο", πέθανε στις 14 Απριλίου του 1986 και θάφτηκε δίπλα στον Σαρτρ στον άντρα που έδωσε ανυστερόβουλα την ύπαρξή της.

13 Απρ 2024

"Παίρνω το πιάνο και ίπταμαι": Ο Θάνος Μικρούτσικος μέσα από τα δικά του συγκλονιστικά λόγια

"Πρέπει να μπορούμε να ονειρευόμαστε. Σε μια τόσο βάρβαρη εποχή που ζούμε πρέπει να αγωνιζόμαστε και να μην φοβόμαστε". Ο Θάνος Μικρούτσικος γεννήθηκε στην Πάτρα στις 13 Απριλίου 1947.

12 Απρ 2024

O.J. Simpson: Πέθανε σε ηλικία 76 ετών ο O.Τζ. Σίμπσον, κι' εμείς θυμόμαστε την πιο απεχθή δολοφονία που συγκλόνισε την Αμερική

Η αδιανόητη κακοποίηση που υπέφερε η δολοφονημένη Νικόλ Μπράουν στα χέρια του συζύγου της Ο. Τζ. Σίμπσον μέσα από τα προσωπικά της ημερολόγια.

12 Απρ 2024

Τζέισον Στέιθαμ: Ο 23χρονος (παρολίγο Ολυμπιονίκης) Τζέισον, σε μια υπέροχη κατάδυση το μακρινό 1990. Και με μαλλιά!

Πριν κάνει το ντεμπούτο του στην μεγάλη οθόνη ο Τζέισον Στέιθαμ προπονούνταν στις καταδύσεις για την Ολυμπιάδα της Βαρκελώνης.