ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ο Σον Πεν βρίσκεται στην Ουκρανία προκειμένου να γυρίσει ντοκιμαντέρ

Ο ηθοποιός και υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σταρ του Χόλιγουντ είναι στη χώρα, στο πλευρό των Ουκρανών.

Ο Σον Πεν βρίσκεται στην Ουκρανία προκειμένου να γυρίσει ντοκιμαντέρ

Ο Σον Πεν βρίσκεται και μάλιστα παρακολούθησε Συνέντευξη Τύπου της Κυβέρνησης σχετικά με την ρωσική επίθεση στο Κίεβο, μία κρίση που αποτελεί τη χειρότερη διαμάχη που έχει συμβεί στην Ευρώπη από το 1945.

Στόχος του είναι να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ για όσα συμβαίνουν στη χώρα. Ο Πεν είχε επισκεφθεί τη χώρα και τον προηγούμενο Νοέμβριο πραγματοποιώντας συναντήσεις με εκπροσώπους του Ουκρανικού στρατού.

Στόχος του είναι να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ για όσα συμβαίνουν στη χώρα. Ο Πεν είχε επισκεφθεί τη χώρα και τον προηγούμενο Νοέμβριο πραγματοποιώντας συναντήσεις με εκπροσώπους του Ουκρανικού στρατού.

Σύμφωνα με το Newsweek συναντήθηκε νωρίτερα μες την εβδομάδα με την Iryna Vereshchuk, αναπληρώτρια Πρωθυπουργό, όπως και με δημοσιογράφους και μέλη του Στρατού.

Το γραφείο του Προέδρου της Ουκρανίας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εξήρε τον σκηνοθέτη και ηθοποιό. «Ο Σον Πεν είναι ανάμεσα σε αυτούς που υποστηρίζουν τους Ουκρανούς, στην Ουκρανία. Η χώρα μας είναι ευγνώμων για την εκδήλωση του κουράγιου και της ειλικρίνειάς του» ανέφερε σχετικά.

«(Ο Σον Πεν) δείχνει το θάρρος που λείπει σε πολλούς, συγκεκριμένα σε πολιτικούς της Δύσης. Όσο περισσότεροι τέτοιου είδους άνθρωποι- αληθινοί φίλοι της Ουκρανίας υπάρχουν και που υποστηρίζουν τον αγώνα για την ελευθερία- τόσο πιο γρήγορα θα σταματήσει αυτή η στυγερή εισβολή από τη Ρωσία».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πεν στέκεται αλληλέγγυος και κυρίως παρών σε ανθρωπιστική κρίση. Το 2010 είχε βρεθεί επίσης στην Αϊτή μετά τους σεισμούς που κλόνισαν τη χώρα. Ήταν τότε που ίδρυσε το τη ΜΚΟ Core (Community Organized Relief Effort).

Πληροφορίες: The Guardian

Bίντεο: The New York PostΑ

Ακολουθήστε το Womantoc σο Instagram

Read Next

20 Μαρ 2023

Έρωτας είναι η αιτία: Η άγνωστη ιστορία πίσω από τον Αύγουστο του Παπάζογλου

Για ένα μοιραίο ανικανοποίητο έρωτα που έγραψε ο αξέχαστος ερμηνευτής και συνθέτης με το κόκκινο φουλάρι που γεννήθηκε σαν σήμερα στις 20 Μαρτίου του 1948.

19 Μαρ 2023

Από πού πήραν το όνομά τους οι μεγαλύτεροι δρόμοι της Αθήνας;

Λεωφόρος Αλεξάνδρας, Λένορμαν, Σταδίου, Ερμού, Φωκίωνος Νέγρη, Κατεχάκη. Η ιστορία πίσω από τα ονόματα.

Περισσότερα από

Stories

19 Μαρ 2023

Σίλβια Κριστέλ: Ο βιασμός, τα ναρκωτικά, οι ακρότητες. Η συγκλονιστική ζωή της διάσημης Εμμανουέλας

Στις ταινίες ήταν μια ερωτική ύπαρξη με ακαταμάχητο κορμί και έντονη σεξουαλικότητα. Στην πραγματικότητα όμως, ήταν μια πληγωμένη γυναίκα.

19 Μαρ 2023

Ούρσουλα Άντρες: "Με έκανε σταρ ένα μπικίνι"

Ο Έλβις Πρίσλεϊ, ο Φρανκ Σινάτρα αλλά και ο Τζέιμς Ντιν λίγο πριν το θάνατό του είναι ανάμεσα στους επώνυμους που έχουν συνδεθεί με το πανέμορφο κορίτσι του Μποντ.

18 Μαρ 2023

Flash Back: Το περιοδικό του Χίλτον

The Athens Hilton Swimming Pool & Cabana Club chronicle ονομαζόταν το περιοδικό του Hilton στην Αθήνα και ήταν πολύ cool.

18 Μαρ 2023

Πιρς Μπρόσναν: Οι διαδοχικές τραγωδίες της ζωής του

Ο 5ος και ίσως πιο ευαίσθητος Τζέιμς Μποντ έχει μια αληθινά τραγική ιστορία ζωής!

18 Μαρ 2023

Βίκυ Βανίτα: Ο κρυφός έρωτας για τον Σειληνό η μοναχική ζωή και ο ακόμα πιο μοναχικός θάνατος

Η όμορφη ηθοποιός "έφυγε" στις 8 Μαρτίου 2007 και δεν αποκάλυψε ποτέ το μεγάλο μυστικό της ασθένειάς της.

18 Μαρ 2023

Οδυσσέας Ελύτης: Ο ποιητής, η μούσα και ένας μεγάλος έρωτας με διαφορά ηλικίας

"Παραθέριζε τότε στο σπίτι του Τάκη Χορν, στο Πόρτο Ράφτη, μαζί με την φίλη του Ιουλίτα Ηλιοπούλου" θα πει ο Νίκος Δήμου, που τράβηξε τις σπάνιες φωτογραφίες.

18 Μαρ 2023

"Αναγνωρίζω την βία κατά των γυναικών"

Με σύνθημα αναγνωρίζω τον μισογυνισμό, την παρενόχληση και την σεξουαλική βία, το προσωπικό της αστυνομίας του Κεϊμπριτζσάιρ εκπαιδεύεται ώστε κάθε γυναίκα και κορίτσι να κυκλοφορεί με ασφάλεια σε όλους τους δημόσιους χώρους της πόλης.

17 Μαρ 2023

Ο Guardian δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην Κρήτη για την φετινή άνοιξη

Και παροτρύνει τους αναγνώστες να εξερευνήσουν το νησί μέσα από διάφορες δραστηριότητες στη φύση.

17 Μαρ 2023

Βίκυ Καγιά: Πριν 30 σχεδόν χρόνια σε ηλικία 16 ετών ποζάρει για γνωστό περιοδικό μόδας

Το εξώφυλλο της Βίκυς Καγιά σε ηλικία 16 ετών για γνωστό περιοδικό