ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ο ιδρυτής των WikiLeaks παντρεύτηκε τη δικηγόρο του σε φυλακή της Αγγλίας

Σήμερα, ήταν μέρα χαράς για τον Τζούλιαν Ασάνζ και την Στέλα Μόρις, στη φυλακή όπου κρατείται, παρουσία των δύο γιών τους.

Ο ιδρυτής των WikiLeaks παντρεύτηκε τη δικηγόρο του σε φυλακή της Αγγλίας

Στο επισκεπτήριο της φυλακής Μπέλμαρς, όπου κρατείται ο ακτιβιστής και συνιδρυτής των WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ έγινε ο γάμος του ζευγαριού. Ο ίδιος και η δικηγόρος Στέλα Μόρις γνωρίστηκαν το 2011, όταν o Ασάνζ ήταν αποκλεισμένος στην Πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, όπου και παρέμεινε για επτά χρόνια. Η Μόρις είχε μόλις ενταχθεί στην ομάδα νομικής εκπροσώπησης του και η σχέση τους ξεκίνησε το 2015.

Το ζευγάρι έχει ήδη δύο γιούς που συνόδευσαν σήμερα τη μητέρα τους στον γάμο. Η Μόρις μάλιστα φορούσε νυφικό που σχεδίασε ειδικά για το γάμο η Βίβιαν Γουέστγουντ, ακτιβίστρια που στηρίζει τον αγώνα του Ασάνζ.

Ο ιδρυτής των WikiLeaks παντρεύτηκε τη δικηγόρο του σε φυλακή της Αγγλίας

Στον γάμο παρευρέθηκαν 4 καλεσμένοι και δύο μάρτυρες, όμως υποστηρικτές του Ασάνζ είχαν συγκεντρωθεί έξω από τη φυλακή για να γιορτάσουν μαζί με το ζευγάρι το ευτυχές γεγονός.

Λίγες ώρες πριν η εφημερίδα The Guardian είχε δημοσιεύσει τη συγκινητική επιστολή της Μόρις που ανέφερε πως δεν ήταν αυτός ο γάμος που θα ήθελαν να κάνουν. Όμως, όπως έγραψε η ίδια: «δεν πρόκειται για έναν γάμο στη φυλακή, πρόκειται για μια έκφραση αγάπης και αντίστασης παρά την πολιτική δίωξη, παρά την αυθαίρετη κράτηση, παρά το κακό και την κακοποίηση που έχει επιβληθεί στον Τζούλιαν και στην οικογένειά μας. Τα βασανιστήρια τους κάνουν την αγάπη μας ακόμα πιο δυνατή».

Η Μόρις στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός πως από το 2019 δεν επιτρέπεται στον Τύπο να φωτογραφίσει τον Ασάνζ, ούτε καν στον γάμο του, μολονότι στη συγκεκριμένη φυλακή έχουν επιτραπεί ακόμα και τηλεοπτικές συνεντεύξεις από κρατούμενους.

«Είμαι πεπεισμένη» δήλωσε η Μόρις «ότι φοβούνται πως ο κόσμος θα δει τον Τζούλιαν σαν ένα ανθρώπινο πλάσμα. Όχι ένα όνομα, αλλά έναν άνθρωπο. Ο φόβος τους υποδηλώνει πως θέλουν ο Τζούλιαν να παραμένει αόρατος από το κοινό με κάθε τίμημα, ακόμα και την ημέρα του γάμου του, ιδίως την ημέρα του γάμου του. Θέλουν να εξαφανιστεί από το μυαλό του κόσμου».

Θυμίζουμε πως ο Τζούλιαν Ασανζ καταζητείται από τις αρχές των ΗΠΑ, που έχουν ζητήσει την έκδοση του προκειμένου να τον δικάσουν για κατασκοπεία εξαιτίας της δημοσιοποίησης απόρρητων κρατικών εγγράφων που αφορούσαν κυρίως το Ιράκ και το Αφγανιστάν. Αν όντως εκδοθεί και καταδικαστεί αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να τού επιβληθεί ποινή έως 175 ετών. Ο Ασάνζ αρνείται τις κατηγορίες εις βάρος του.

Kεντρική εικόνα: Reuters

Ακολουθήστε το Woman Toc στο Instagram

Read Next

16 Απρ 2024

Κριστόφ: Ο τραγουδιστής του πρώτου μου μπλουζ

Ήυαν ο ερμηνευτής που "χόρεψε" μαζί του κάθε ερωτευμένο ζευγάρι. "Οh! Mon Amour"

15 Απρ 2024

Ζαν Πολ Σαρτρ: "Αν έγινα φιλόσοφος, αν επεδίωξα τόσο επίμονα τη φήμη, όλα έγιναν βασικά για να μπορώ να ρίχνω γυναίκες"

Ο μπουρζουά φιλόσοφος που περιφρόνησε τους μπουρζουάδες και το βραβείο Νόμπελ πέθανε σαν σήμερα.

Περισσότερα από

Stories

15 Απρ 2024

Γιάννης Φέρτης: Η φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση από τον γάμο τους

Η σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση.

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.

14 Απρ 2024

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος 26 ετών στην πρώτη του θεατρική εμφάνιση

"Όταν η μητέρα του αντιλαμβάνεται την αλήθεια, δηλώνει στον νεαρό Διονύση ότι θα τον αποκληρώσει". Σαράντα χρόνια χωρίς τον σπουδαίο ηθοποιό.

14 Απρ 2024

Σιμόν ντε Μποβουάρ: Η γυναίκα που κατάργησε το μύθο του "αιώνιου θηλυκού"

Η ιέρεια του φεμινισμού άλλαξε ριζικά τον τρόπο που οι κοινωνίες αντιλαμβάνονται το "Δεύτερο Φύλο", πέθανε στις 14 Απριλίου του 1986 και θάφτηκε δίπλα στον Σαρτρ στον άντρα που έδωσε ανυστερόβουλα την ύπαρξή της.

13 Απρ 2024

"Παίρνω το πιάνο και ίπταμαι": Ο Θάνος Μικρούτσικος μέσα από τα δικά του συγκλονιστικά λόγια

"Πρέπει να μπορούμε να ονειρευόμαστε. Σε μια τόσο βάρβαρη εποχή που ζούμε πρέπει να αγωνιζόμαστε και να μην φοβόμαστε". Ο Θάνος Μικρούτσικος γεννήθηκε στην Πάτρα στις 13 Απριλίου 1947.

12 Απρ 2024

O.J. Simpson: Πέθανε σε ηλικία 76 ετών ο O.Τζ. Σίμπσον, κι' εμείς θυμόμαστε την πιο απεχθή δολοφονία που συγκλόνισε την Αμερική

Η αδιανόητη κακοποίηση που υπέφερε η δολοφονημένη Νικόλ Μπράουν στα χέρια του συζύγου της Ο. Τζ. Σίμπσον μέσα από τα προσωπικά της ημερολόγια.

12 Απρ 2024

Τζέισον Στέιθαμ: Ο 23χρονος (παρολίγο Ολυμπιονίκης) Τζέισον, σε μια υπέροχη κατάδυση το μακρινό 1990. Και με μαλλιά!

Πριν κάνει το ντεμπούτο του στην μεγάλη οθόνη ο Τζέισον Στέιθαμ προπονούνταν στις καταδύσεις για την Ολυμπιάδα της Βαρκελώνης.